Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
v.v. Middelstum loopt aansluiting met subtop mis door nederlaag

Een dramatisch slechte wedstrijd van Middelstum zijde heeft afgelopen zaterdag (16 november red) op het sportpark aan de Coendersweg geleid tot een 0-2 nederlaag tegen Neptunia uit Delfzijl. De Havenkanters scoorden al vroeg in de wedstrijd de openingstreffer 0-1 door onoplettendheid achterin bij Middelstum. Vlak voor rust werd de score door de rood/witten verdubbeld waardoor de thuisploeg bij rust reeds tegen een 0-2 achterstand aankeek.

De ploeg van Frank Konneman had in de wedstrijd tegen Neptunia goede zaken kunnen doen. Bij winst zou de ploeg zomaar kunnen oprukken naar de subtop in de vierde klasse C. Helaas pakte de wedstrijd anders uit dan vooraf werd gehoopt door de thuisploeg. Al vroeg in de wedstrijd werd de toon gezet door de leidsman bij deze ontmoeting tussen Middelstum en Neptunia. Kleine overtredingen richting de aanvallers bij Middelstum werden vaak onbestraft gelaten waardoor er gaandeweg de wedstrijd steeds meer irritatie ontstond bij de thuisploeg richting de scheidsrechter. De leidsman die hierop regelmatig werd aangesproken liet het eerst op z'n beloop gaan en hield de kaarten op zak. Achteraf gezien had de "beste" man gelijk de toon moeten zetten waardoor een groot scala aan gele kaarten voornamelijk na rust niet nodig zou zijn geweest maar helaas dit gebeurde niet. Neptunia begon sterk aan de wedstrijd in Middelstum en was de bovenliggende ploeg in de beginfase. De scherpte leek bij Middelstum vanaf de aftrap niet aanwezig te zijn, want bij de eerste de beste actie voor het doel bij Alwin Zwerver was het gelijk raak. Uit een voorzet van de vleugel  scoorde Michiel van Spaandonk in de 2e minuut de 0-1 voor zijn ploeg. Vanaf dat moment liep de thuisploeg achter de feiten aan in de wedstrijd. En zette Middelstum eens een goede aanval op zoals tot 2 keer toe voor rust gebeurde werd de aanval afgefloten vanwege vermeend buitenspel. De irritatie leidde er toe dat Martijn Poort halverwege het eerste bedrijf eens verhaal wilde halen bij de leidsman toen de grensrechter aan Middelstum- zijde tot 2 keer toe werd genegeerd bij een vlagsignaal voor buitenspel. Poort die aanvoerder is bij de ploeg van Middelstum, en eigenlijk recht van spreken zou mogen hebben om eens informatie in te winnen kwam van een koude kermis thuis en kreeg prompt geel van de scheidsrechter van dienst deze middag. De gele kaart zou na rust een vervelend vervolg krijgen. De 0-2 viel vlak voor de theepauze. Opnieuw was het Michiel van Spaandonk die uit een voorzet vanaf de vleugel met een klein zette de bal voor de tweede keer deze middag achter doelman Alwin Zwerver tegen de touwen schoot. Met de 0-2 op het scorebord werd de kleedkamer opgezocht door beide teams.

Na de theepauze was het wedstrijdbeeld iets anders dan voor de rust. Neptunia vond het wel goed met de 0-2 voorsprong op zak liet men thuisploeg Middelstum het spel maken. Zonder dat de thuisploeg in het eerste kwart na rust echt gevaarlijk te zijn geworden leek het voor de bezoekers uit de havenstad een gemakkelijk middag te gaan worden op het sportcomplex van Middelstum. Bij Middelstum wekte het warrige fluiten van de leidsman tot steeds meer irritatie waardoor er diverse spelers op de bon werden geslingerd. Men probeerde het wel om uit deze slechte visuele cirkel te komen maar meer dan wat schoten op het doel van keeper Roels van Neptunia leverde het niet op. Bij een aanval van de gasten uit Delfzijl zo'n 10 minuten voor tijd leverde Martijn Poort, die in de eerste helft onterecht een kaart incasseerde, zijn tweede gele print op en dus rood waardoor hij vroegtijdig kon gaan douchen. Bij Middelstum had men vooraf aan de wedstrijd beter moeten weten dat deze scheidsrechter niet met zich laat sollen. Vorig jaar trok dezelfde scheidsrechter al eens eerder veel kaarten in een ontmoeting van Middelstum toen nog spelend in de derde klasse C.

Na 90 minuten was het welletje en floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd die een terechte winnaar opleverde. Wat wel opvalt bij verslagen op andere media is dat er nogal wat kritiek is op de spelers van thuisploeg Middelstum en haar supporters. Scheldkanonnades op een leidsman zijn hoe dan ook nooit goed te praten, en je bereikt er vaak ook niets mee. Maar de schrijver van dit verslag heeft zo zijn bedenkingen als het de tegenstander was overkomen vandaag. Hoe zou er dan gereageerd zijn? We zullen het waarschijnlijk nooit te horen of te weten komen.

Middelstum- Neptunia 0-2 (0-2): doelpuntenmaker voor Neptunia 2 keer Michiel van Spaandonk.

Voor een fotoverslag van deze wedstrijd klik hier

Bron: Sportredactie Middelstum-info (20 november 2013) Foto's: Jaap van der Laan