Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 

Geen stunt van Middelstum tegen titelkandidaat

Uithuizermeeden: Middelstum heeft afgelopen zaterdag niet opnieuw voor een stunt kunnen zorgen in de 3e klasse C. In Uithuizermeeden was thuisploeg de Heracliden de blauwhemden van Middelstum duidelijk de baas. De nummer 2 op de ranglijst boekte met 5-2 uitslag een terechte overwinning.

De gasten uit Middelstum begonnen met een iets gewijzigde ten opzichte van de voorgaande wedstrijd tegen Lycurgus opstelling. Karsten Hoekzema (A jun) nam de spitspositie voor zijn rekening ten koste van Paardekooper. Voor de rest kon Frank Konneman met dezelfde formatie van start dan een week eerder.


De gasten uit Middelstum begonnen tamelijk zwak aan de wedstrijd en werden op alle fronten afgetroefd. Duels werden niet gewonnen en men kwam niet in het spel. De Heracliden is voetballend simpelweg beter, en men beschikt over meer kwaliteit dat mag gerust worden gezegd. Dit etaleerde men met name de eerste 20 minuten. Na 25 minuten. lag de eerste bal voor het eerst achter doelman Zwerver tegen de touwen 1-0. Na een snelle aanval vanaf links, leek Koen Wiersma de vleugelspeler af te stoppen, maar stond met zijn actie op de bal waardoor deze vrij voor de voeten kwam van een Heraclied. Met een simpele schuiver werd doelman Zwerver voor de 1e keer deze middag gepasseerd. Slechts 5 minuten kon de Heracliden van deze voorsprong genieten alvorens Middelstum iets terugdeed. Middels een korte pass van Michel de Graaf op Hoekzema schoot laatstgenoemde na een klutssituatie vanaf korte afstand raak 1-1. De 35e minuut bracht het omslagpunt in de wedstrijd. Wessel Oosterhof werd diep gestuurd door Michel de Graaf. Eenmaal in de 16 aangekomen werd hij onderuit gehaald. Waar een 100% terechte strafschop toegekend diende te worden, liet de (overigens zeer slecht fluitende scheidsrechter) doorspelen. Niet veel later lag de bal aan de andere kant tegen de touwen en was het 2-1 voor de thuisploeg. Door 2 'grote' fouten van de scheidsrechter werd Middelstum sterk benadeeld en kon de thuisploeg met een 2-1 voorsprong op zak de kleedkamer op zoeken voor de rust.

Middelstum begon ook slecht aan de 2e helft. Wederom balverlies op het middenveld leidde een aanval van de Heracliden in. Vanuit een schier onmogelijke hoek werd er raak geschoten. 3-1. Middelstum moest daarna meer van de goal afspelen. Dit leidde wel tot meer balverlies, maar de echte overtuiging ontbrak. Het spel golfde op en neer, waarbij verzorgd voetbal ver te zoeken was. Heracliden kwam na een uur spelen op een 4-1 voorsprong. Een afvallende bal werd op randje 16 schitterend raak geschoten. De bal belandde buiten bereik van Zwerver in de kruising. De gifbeker was daarna nog niet leeg voor de bezoekers uit Middelstum. De 5-1 viel in de 85 minuut. Ivan Milkovic deed in de laatste minuut van de wedstrijd nog iets terug met een droog schot vanaf 16 meter 5-2. Uiteindelijk een meer dan terechte uitslag deze middag. De Heracliden heeft voetballend meer vermogen dan de ploeg van Frank Konneman. Maar wanneer de scheidsrechter meer had mee gewerkt, en Middelstum meer strijd op de mat had gelegd, had er beduidend meer ingezeten voor de gasten deze middag.


Zaterdag gaat Middelstum op bezoek bij Gronitas in Groningen. Hopelijk gaat men dan revancheren voor de matige prestatie van deze middag.

Klik hier voor een uitgebreid fotoverslag.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (21 maart 2013) foto's: Jan Lüürssen