Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Matige wedstrijd levert 3 punten op voor Middelstum

Middelstum heeft gistermiddag in de tweede thuiswedstrijd  van dit seizoen zijn eerste winstpartij weten te behalen. In de thuiswedstrijd tegen Westerlee waren de blauwhemden over 90 minuten de Oost-Groningers de baas. Groots was het spel van de thuisploeg allesbehalve, de gasten uit Westerlee hadden voor de rust de betere kansen maar wisten niet tot scoren te komen. Na de pauze kwam de thuisploeg al vroeg aan de leiding nadat Roy Jansen een schot van Jasper Gast binnen de zestien ongelukkig tegen de hand kreeg mocht Koen Wiersma aanleggen voor de toegekende strafschop. Wiersma knalde de bal hard achter doelman Meulenbelt tegen de touwen 1-0. Halverwege de tweede helft werd de wedstrijd definitief beslist. Uit een aanval over de rechtervleugel legde Ivan Milcovic de bal keurig voor het doel bij de vrijstaande Marijn Bosman. Bosman knalde de bal hoog achter doelman Meulenbelt tegen de touwen en bracht Middelstum op een 2-0 voorsprong. De voorsprong van de thuisploeg kwam niet meer in gevaar waardoor Middelstum zijn eerste zege in dit seizoen kon bijschrijven.

Middelstum begon vandaag aan de wedstrijd met 1 punt uit twee duels. Om het zicht een klein beetje naar boven te houden moest er gewonnen worden van Westerlee tegenstander van de blauwhemden vandaag. Ook Westerlee kon de punten goed gebruiken, want de ploeg van trainer Schuiling had voor aanvang van deze wedstrijd nog helemaal geen punten behaald in de competitie. Het beloofde vooraf een spannende wedstrijd te worden tussen beide ploegen. De eerste mogelijkheid in de wedstrijd was na ruim 12 minuten voor de gasten. Op aangeven van Hans Leenders mocht Derk-Jan Louwes aanleggen voor zijn schot vanaf zo'n 20 meter van het doel van Alwin Zwerver, maar Louwes knalde de bal ver en hoog naast. Ook in het verdere verloop voor de rust de rust kreeg de ploeg van trainer Schuiling kleine mogelijkheden, maar wist zijn ploeg niet tot scoren te komen. Middelstum speelde ondanks een sterk bezet middenveld vaak in een laag tempo en maakte te weinig gebruik van de aanspeel mogelijkheden door de lange bal te hanteren en het middenveld over te slaan. De ploeg van Konneman kwam zelden voor het doel van Meulenbelt maar had dit aan zichzelf te danken. Na een matige eerste helft zochten beide ploegen met de brilstand de kleedkamers op voor de rust.

Vroege treffer

In de tweede helft begon Middelstum iets beter aan de wedstrijd dan voor de rust het geval was geweest. Na 8 minuten in het tweede bedrijf kwam de thuisploeg aan de leiding in de wedstrijd. Voor het eerst in de wedstrijd was er een goed opgezette aanval van de thuisploeg. Het leverde gelijk het gewenste resultaat op. Jasper Gast kreeg de bal op de rand van het zestienmetergebied aangespeeld en kon richting doelman Meulenbelt. In kansrijke positie haalde Gast uit maar vloog de bal niet richting het doel maar tegen de hand van Roy Jansen. Scheidsrechter Lips was onverbiddelijk en wees resoluut naar de stip. Vanaf elfmeter knalde Koen Wiersma in de 8e minuut na de pauze de bal tegen de touwen achter doelman Wilfred Meulenbelt 1-0. Een prima opsteker zo kort na rust voor de thuisploeg zou men denken. Middelstum begon echter ook na deze treffer niet beter te voetballen. De wedstrijd golfde gedurende een groot deel op en neer zonder dat één van beide ploegen echt gevaarlijk werd in de 16 bij elkaar. Halverwege de tweede helft verdubbelde de thuisploeg haar voorsprong. Deze keer stond Ivan Milcovic aan de basis van de tweede treffer van Middelstum. Milcovic werd over rechts weggestuurd en lepelde de bal prima voor het doel naar de vrijstaande Marijn Bosman die vandaag zijn comeback maakte in de hoofdmacht bij Middelstum 'na lang blessureleed' bekroonde Bosman zijn optreden vandaag met een doelpunt. Met een hard en hoog schot passeerde hij de Westerlee doelman voor de tweede keer deze middag 2-0. De wedstrijd was door de 2-0 voor de thuisploeg eigenlijk al gespeeld halverwege de tweede helft. Westerlee kreeg vlak na de 2-0 nog wel een hele grote mogelijkheid doordat de defensie van de thuisploeg leek te slapen kon Jan Willem Evers richting Zwerver soleren voor de aansluitingstreffer. Voor Middelstum kwam Jasper Gast net op tijd om zijn voet voor de bal te krijgen en het leer over de achterlijn te schieten. Na ruim 90 minuten floot scheidsrechter Lips voor het einde van de wedstrijd en kon men bij Middelstum juichen over de eerste winstpartij van dit seizoen.

Groots was het allemaal niet wat de thuisploeg liet zien vandaag. De drie punten waren het belangrijkste voor de ploeg van Frank Konneman, maar het spel zal in het verdere verloop van deze competitie veel beter moeten zijn om in het linker rijtje te kunnen eindigen aan het einde van dit seizoen. Komende zaterdag gaat Middelstum op bezoek bij het door Middelstumer Jan Jaap Zijlstra getrainde FC LEO uit Leens.

Middelstum - Westerlee 2-0 (0-0): 1-0 Koen Wiersma (53) ; 2-0 Marijn Bosman (66)

Middelstum: Zwerver, Gast , Wiersma, Bronsema , Remminga, Boomsma, Bosman (72 Vaatstra), Poort, Hoeksema (92 Rick van der Laan), Paul Venema (72 van Aller) , Milcovic.

Klik hier voor een uitgebreid fotoverslag.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (16 september 2012) Jan Lüürssen