Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

Middelstum met zevenklapper langs SV de Heracliden

De hoofdmacht van de voetbalvereniging Middelstum heeft vanmiddag op het sportpark van Uithuizermeeden met 3-7 gewonnen van SV de Heracliden.  Na de "domper" van vorig weekend tegen Gorecht thuis (1-2 verlies) pakte de equipe van trainer Frank Konneman vandaag weer de volle winst. De uitslag was verdiend, Middelstum dicteerde een groot deel van de wedstrijd op het sportpark van Uithuizermeeden.

Martijn Poort kopt namens Middelstum net over de dwarsligger boven doelman

Pieter Buikema van de Heracliden. Thijs Hoeksema (8) kijkt toe.

Koploper Middelstum ging vanmiddag op bezoek SV de Heracliden in Uithuizermeeden. Met 10 punten uit 6 duels stond de jonge ploeg van trainer Jeroen de Munck voorafgaande aan deze ontmoeting op een keurige 5 positie op de ranglijst met 10 punten uit zes duels. Middelstum was ondanks de nederlaag van vorige week thuis tegen Gorecht nog lijstaanvoerder in 3C. In deze derbywedstrijden zegt de positie op de ranglijst echter niet altijd alles. Zo verloren de blauwhemden vorig seizoen 4 punten aan de Meisters, die in dergelijke wedstrijden vaak boven hun "normale" niveau uitstijgen. De ploeg van trainer Frank Konneman was derhalve gewaarschuwd. Ondanks alle waarschuwingen vooraf kwam de koploper al vroeg in de wedstrijd op achterstand. Een lange bal van achteruit op spits Jeroen Linstra werd door de spits van de thuisploeg op waarde geschat. Linstra die de bal keurig aanneemt draait om zijn as op de rand van de 16 en verschalkt Jeroen Smit in de linkerhoek 1-0. Smit nam vanmiddag de honneurs waar voor de geschorste Alwin Zwerver. Ondanks de vroege achterstand is het Middelstum die het meeste balbezit heeft in deze beginfase. Na vijftien minuten komt de ploeg van Konneman verdiend op gelijke hoogte. Uit een corner van Michel de Graaf scoort Ivan Milcovic de verdiende 1-1. Middelstum is op dat moment ook de ploeg die de lakens binnen de lijnen uitdeelt. Het wachten op de tweede goal van de gasten lijkt dan ook een kwestie van tijd te zijn. Ondanks het betere spel van de equipe van Konneman duurt het nog tot aan de 30e minuut alvorens de koploper op voorsprong komt.  Een prima voorzet vanaf rechts beland voor de voeten van Leon Milcovic, broer Ivan trekt de ruimte en de oudste Milcovic verschalkt met een prima schot in de linker hoek voor de tweede keer deze middag doelman Pieter Buikema 1-2. Ook na deze tweede treffer drukt de ploeg van Middelstum door, om zo voor de rust al in "veilige haven" te komen. De 1-3 komt op naam van Ivan Milcovic die bij een prima aanval die van achteruit door Klaas Remminga en Thijs Hoeksema wordt opgezet. De bal beland uiteindelijk bij Wessel Oosterhof die met een prima voorzet de bal panklaar voorgeeft op de jongste Milcovic die met het hoofd zijn 10e treffer van het seizoen laat aantekenen 1-3. In de slotfase voor de theepauze wordt het verschil opgebouwd naar 3 goals in het voordeel van Middelstum. Michel de Graaf kwam op rand van de 16 in balbezit en raakte met een erg lepe bal met buitenkant voet de paal. Leon Milcovic was er vervolgens snel bij om deze kans als nog tot goal te promoveren. Hij schoot bijna vanaf de achterlijn de bal alsnog tussen de palen 1-4. Met deze ruime voorsprong voor de bezoekers brak de rust aan.

Groot verschil

Ook na de pauze bleef het verschil in kwaliteit tussen de nummer 1 en 5 overduidelijk. Middelstum moest wel iets vaker de tegenstander over de middenlijn dulden dan dat voor rust het geval was geweest. De voorsprong kwam zelden in gevaar, daarvoor was het verschil op het veld te groot deze middag. Het opportunistische spel leverde de gastheren wel wat meer balbezit op na de theepauze. Middelstum zou ook na de rust als eerste gaan scoren. Met de gebroeders Milcovic voorin blijft de ploeg van trainer Konneman volop gevaar stichten in de defensie bij de Meisters. Na 16 minuten in het tweede bedrijf te hebben gevoetbald scoort Leon Milcovic zijn derde goal van de middag. Een voorzet vanaf rechts lijkt eerst te worden afgeslagen maar vervolgens achter de laatste linie van de Meisters gelegd. Leon Milcovic is er opnieuw weer als de kippen bij en scoort in de korte hoek via de paal de 1-5 voor Middelstum. De wedstrijd lijkt hiermee definitief op slot te zijn gegooid. Toch zou ook de thuisploeg nog twee keer het net weten te vinden. Eerst is het Mark Knol die na een overtreding op rechts een directe vrije bal krijgt. De bal wordt door Knol rechtstreeks op het doel van Jeroen Smit afgevuurd. Smit verkijkt zich op de situatie en ziet de bal boven zijn vuisten langs in het doel verdwijnen 2-5. Hierna was het wederom Middelstum, of liever gezegd Leon Milcovic die het verschil op vier treffers bracht. Met een droge knal gaf hij Pieter Buikema opnieuw het nakijken 2-6. Het was voor de oudste Milcovic zijn vierde treffer in deze wedstrijd. Roy Streppel scoorde vanaf elf meter de 3-6  na een overtreding binnen de zestien van Wessel Oosterhof. Vlak voor tijd heeft Middelstum het slotaccoord in deze wedstrijd, via Leon Milcovic (met behulp van verdediger Marcel Griede) bepaald de oudste Milcovic de eindstand op 3-7 in het voordeel van de bezoekers.

Uitslagen 15 oktober 2011

Stand per 15 oktober 2011

Volgend weekend is er geen competitie, dan speelt Middelstum in de tweede bekerronde thuis tegen 5e klasser Be Quick, de aanvangstijd is 14.30 uur. De week daarop (29 oktober) staat de competitiewedstrijd thuis tegen Opende op het programma.
 

SV de Heracliden - Middelstum (1-4) 3-7:  Jeroen Linstra 1-0 (5) ; Ivan Milcovic 1-1 (15) ; Leon Milcovic 1-2 (30) ; Ivan Milcovic 1-3 (35) ; Leon Milcovic 1-4 (45) ; Leon Milcovic 1-5 ((61) ; Mark Knol 2-5 (66) ; Leon Milcovic 2-6 (69) ; Roy Streppel 3-6 (78 uit penalty) ; Leon Milcovic 3-7 (89).

Voor een fotoverslag van deze wedstrijd klik HIER

Bron: Sportredactie Middelstum-info (15-10-2011) Jaap van der Laan