Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
v.v. Middelstum laat dure punten liggen uit bij GEO

Na drie overwinningen op rij "waarvan de laatste met maar liefst 8-0 werd gewonnen tegen Veendam 1894" liet de hoofdmacht van de v.v. Middelstum zaterdag in de ontmoeting tegen GEO drie belangrijke punten liggen. Bij rust leidde de ploeg van trainer Frank Konneman nog met 1-2 door 2 treffers van Karsten Hoekzema. Na de theepauze liet de ploeg zich onnodig trakteren op 2 tegentreffers waardoor men na 90 minuten de punten achter moest laten in Garmerwolde.

Middelstum had zaterdag een goede slag kunnen slaan met het oog op lijfsbehoud. In de wedstrijd tegen GEO uit Garmerwolde waren het de blauwhemden die het eerste kwartier de lakens uitdeelden. Met goed positiespel kwam thuisploeg GEO er niet aan te pas. De bezoekers uit Middelstum wisten ondanks het veldoverwicht in het eerste kwartier van de wedstrijd niet tot grote kansen te komen. En als je zelf niet scoort dan scoort de tegenstander in dit geval GEO. De thuisploeg kwam na 20 minuten verrassend aan de leiding door een doelpunt van Bart van der Tuuk. Van der Tuuk kon vrij doorlopen richting het Middelstum doel nadat hij eerder op het middenveld in duel met Paul Venema een overtreding op Venema had gemaakt. De scheidsrechter liet echter doorspelen, van der Tuuk profiteerde hier goed van en liet Alwin Zwerver kansloos 1-0. Ondanks deze tegenslag pakte Middelstum de draad goed op. Zes minuten voor de rust kregen de blauwhemden loon naar werken. Een aanval over de linkervleugel belande bij Karsten Hoekzema. Doelman Oscar Heslinga van GEO twijfelde bij het uitkomen maar kwam toch, echter was hij te laat waardoor Hoekzema de bal in de lange hoek achter hem in het doel werkte 1-1. Middelstum zou nog voor de rust op een voorsprong komen. Geholpen door de wind welke hard over het veld scheerde kreeg Middelstum in de slotminuut voor rust een corner aan de linkerkant te nemen. Michel de Graaf lepelde de bal richting de tweede paal waar opnieuw Karsten Hoekzema met het hoofd (zie bovenstaande foto) deze keer doelman Heslinga het nakijken gaf 1-2. Met deze verdiende voorsprong werd de kleedkamer opgezocht door beide ploegen.

In het tweede bedrijf had thuisploeg GEO het "voordeel" van de wind. Met veel lange ballen probeerde de thuisploeg de druk op te voeren op de defensie bij Middelstum. Middelstum vergat met name na de rust het middenveld goed bezet te houden waardoor de opbouw moeizaam verliep. Toch kregen de blauwhemden de kans om nog verder uit te lopen. Zo werd een prima schot van Wessel Oosterhoff net buiten het zestienmetergebied door de na rust ingevallen doelman Alex Sarfo prima gekeerd. Tot aan de 70e minuut leek Middelstum "ondanks dat men vandaag zonder topscorer Ivan Milkovic en Martijn Poort aan de wedstrijd waren begonnen" de 3 punten mee naar huis te kunnen nemen. Daar dacht thuisploeg echter net iets anders over. Met vereende kracht perste de rood/witte brigade van trainer Jaap Hoeksema er een heus slotoffensief uit. In een tijdsbestek van amper 4 minuten boog men de achterstand middels twee doelpunten van "good old" Kasper Teunis naar een 3-2 voorsprong om. Middelstum probeerde het nog wel om de gelijkmaker op het bord te krijgen maar had zo nu en dan het geluk niet aan haar zijde. Vlak voor tijd leek de wedstrijd definitief op slot te worden gegooid toen Bart van der Tuuk een 100% kans niet wist te verzilveren en de tussenstand op 3-2 bleef staan. In de slotminuut kwam GEO nog een keer goed weg toen een schot van Middelstumer Chiel Hoeksema om fantastische wijze door doelman Sarfo tot corner werd verwerkt. De corner mocht echter niet meer worden genomen omdat scheidsrechter du Clou vond dat het tijd was.

In de slotminuut krijgt Chiel Hoeksema (7) nog een prima kans om de score gelijk te trekken.

Helaas red de doelman van GEO zijn inzet.

Duur, maar vooral onnodig puntverlies voor Middelstum in deze wedstrijd is de conclusie achteraf. Komende zaterdag treden de blauwhemden in het thuisduel aan tegen Corenos uit Roodeschool. De ploeg van trainer Erik Zuidema zal er alles aan gelegen zijn om 3 punten aan dit duel te willen overhouden. Het beloofd een interessante wedstrijd te worden aanstaande zaterdag op het Sportpark van Middelstum. De aftrap is zoals gebruikelijk om 14.30 uur. Support kunnen de blauwhemden goed gebruiken in deze belangrijke wedstrijd.

GEO-Middelstum 3-2 (1-2): Bart van der Tuuk 1-0 (20); Karsten Hoekzema 1-1 (39); Karsten Hoeksema 1-2 (44); Teunis 2-2 (70); Teunis 3-2 (73)

Klik hier voor een fotoverslag van deze wedstrijd.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (17 maart 2014) Foto's: Jaap van der Laan