Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
v.v. Middelstum pas in slotminuten onderuit bij Godlinze

 

Het was ze bijna gelukt de equipe van Frank Konneman. Pas na 88 minuten wedstrijd moesten de blauwhemden van Middelstum zaterdagmiddag capituleren tegen de nummer 2 op de ranglijst vv Godlinze. Nadat de thuisploeg vlak voor tijd routinier Renato Santanera binnen de lijnen bracht kon vv Godlinze op de valreep alsnog de winst binnen halen in een grotendeels gelijk opgaande wedstrijd. Santanera scoorde in de 88e minuut de bevrijdende 1-0 voor de thuisploeg. In blessuretijd scoorde ÷mer Tekinbas daar overheen nog de 2-0 voor de mannen van Peter Ernst. Op basis van het vertoonde spel van beide ploegen was een gelijkspel meer een juiste afspiegeling van de wedstrijd geweest. Helaas mocht het ook zaterdagmiddag wederom niet zo zijn voor het jeugdige Middelstum.

Middelstum kon in Godlinze aantreden met 1 wisseling is de basisopstelling ten opzichte van de wedstrijd een week eerder tegen Mamio (Martijn Poort was geblesseerd en werd in de achterhoede vervangen door Wessel Oosterhof). Verder nam Karsten Hoeksema samen met Michel de Graaf de honneurs op het middenveld waar. Ook Anne Vaatstra was nog geblesseerd net als een week eerder ook al het geval was.

Middelstum begon goed aan de wedstrijd in Godlinze. Men hield de bal aardig in het spel en hielden de ruimtes kort waardoor het makkelijker voetballende Godlinze niet in haar spel kon komen. Ook het zware veld  in Godlinze werkte in het voordeel van de bezoekers uit Middelstum. De beste kans voor rust kreeg Godlinze al in de 2e minuut toen via een voorzet vanaf de linkerkant spits Ivar Kappen de bal vrij in kon schieten, hij mistte echter jammerlijk. Godlinze mocht dan wel het veldoverwicht hebben, maar de bezoekers uit Middelstum hadden gaandeweg de eerste helft de betere kansen. De thuisploeg mocht achterin vrijuit rondtikken van Middelstum, maar als men probeerde een aanval op te zetten werd men vervolgens opgevangen op het middenveld. Er bleek geen doorkomen aan voor Godlinze, dat door het compacte spel van Middelstum geen gaatjes kon vinden in de defensie van de blauwhemden. Middelstum stond heel aardig als collectief te voetballen. Zoals al eerder gememoreerd kreeg Middelstum enkele kleine kansjes in de persoon van Ivan Milcovic.  Maar door gebrek aan stootkracht kon men voorin niet echt een vuist maken. Thuisploeg Godlinze werd voor de theepauze nog gevaarlijk middels 2 afstandschoten die goed gepareerd werden door doelman Alwin Zwerver. Met een brilstand brak de rust aan op het sportpark in Godlinze.

De 2e helft begon zoals de eerste was geŽindigd. Middelstum stond goed gegroepeerd te voetballen en Godlinze kwam er maar mondjesmaat uit. De druk van Godlinze nam naarmate de tweede helft vorderde wel toe. Middelstum zakte verder in en kwam daarnaast na 75 minuten wedstrijd met 10 man te staan. Karsten Hoeksema had al een gele kaart gepakt na een overtreding en kon na aanmerkingen op de leiding vroegtijdig vertrekken. Godlinze wisselde nog enkele spelers en plaatste de fysiek sterke aanvaller Renato Santanera in de 85e minuut in de spits. Het was dezelfde Santanera die uiteindelijk de 1-0 binnenschoot vlak voor het einde van de wedstrijd (88e minuut). Dit doelpunt viel uit een voorzet waarbij Santanera volgens de verdediging van Middelstum eerst een overtreding maakte alvorens de bal in de korte hoek binnen te schuiven. Dit ontging de scheidsrechter echter waardoor de treffer werd goedgekeurd. In blessuretijd strooide ÷mer Tekinbas namens de thuisploeg nog meer zout in de wonden bij Middelstum. Vanaf de rand van de 16 meter schoot Tekinbas op schitterende wijze over doelman Alwin Zwerver de bal in de kruising waarmee hij de eindstand op 2-0 bepaalde in het voordeel van Godlinze.

Ook vandaag had er meer in gezeten volgens trainer Frank Konneman en zijn spelersgroep. We houden het zeer lang en goed vol tegen Godlinze, het is dan extra zuur dat je vlak voor tijd alsnog de deksel op de neus krijgt. Ik kan mijn ploeg niets verwijten, ze hebben alles gegeven vandaag. We gaan nu eerst een aantal weken de winterstop in. Op zaterdag 18 januari volgt dan ijs en wederdienende de uitwedstrijd bij GVAV Rapiditas in Groningen.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (18 december 2013)