Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Middelstum in matig duel onderuit tegen Poolster

Nadat Middelstum tijdens de openingswedstrijd van dit seizoen tegen Pelikaan S een prima prestatie had geleverd waren de verwachtingen voorafgaande aan  de wedstrijd tegen Poolster uit Spijk misschien wel wat te groot in het Middelstum kamp. Dat was afgelopen zaterdag de conclusie die achteraf gesteld kon worden. Na 90 minuten mochten de Spieksters de punten meenemen naar huis. De 0-1 voorsprong waarmee de ploeg van Jeroen de Munck won was al bij rust bereikt.

Middelstum begon vrij zwak aan de wedstrijd. Er werden veel duels verloren en de passing was zwak. Poolster had licht de overhand maar maakte het Middelstum in de beginfase niet moeilijk. Middelstum kwam daarna iets beter in de wedstrijd maar tot echte kansen leidde dit niet. De wedstrijd kabbelde wat voort zonder echte noemenswaardigheden. Na zo’n 25 minuten begon Middelstum de grip op de wedstrijd wat te verliezen, en kreeg Poolster diverse kansen via lange ballen van achteruit. Poolster sloot goed aan vanuit het middenveld, thuisploeg Middelstum had hierop geen antwoord. De gasten uit Spijk kwamen na 30 minuten wedstrijd op voorsprong. Via een lange bal werd Kevin Bijlsma bereikt die Wessel Oosterhoff vervolgens te snel af was en met een droge schuiver doelman Alwin Zwerver passeerde. Doelman Zwerver ging hier echter niet vrijuit. De bal leek houdbaar. Met een ruststand van 0-1 op het scorebord werd de kleedkamer opgezocht voor de thee.

Middelstum begon in de tweede helft meer druk te zetten om de gelijkmaker te forceren. Poolster kwam onder druk te staan maar het ontbeerde Middelstum aan creativiteit. Poolster was enkele keren dichtbij de 0-2 via scherpe counters, maar scoorde uiteindelijk niet. Middelstum werd één keer echt gevaarlijk via Ivan Milkovic die de bal tussen de verdediging en de keeper met het hoofd beroerde, hiermee zichzelf lanceerde, maar de bal net te ver voor zich uitspeelde, waardoor zijn schot in het zijnet belandde. Middelstum bleef druk zetten, waardoor Poolster ver terugzakte, maar het mocht uiteindelijk niet baten. Eindstand 0-1.

Komende zaterdag speelt Middelstum opnieuw thuis, dan is Westerlee de tegenstander van de blauwhemden. De aftrap op het sportcomplex aan de Coendersweg is net als bij alle thuiswedstrijden om 14.30 uur.

Middelstum - Poolster 0-1 (0-1): 0-1 Bijlsma (30) Geel: Vaatstra (Middelstum)

Middelstum: Zwerver, Poort, Oosterhof, Bos, Bouma, De Graaf, Vaatstra, Hoekzema (Luit 75), Venema, Milkovic, Dijkema

Poolster: Dijkman K, Dijkman T, de Groot, de Regt, Lips, Johan de Groot, Rentema, Kok, Bijlsma, Uilhoorn, Dijkman

Voor een fotoverslag van deze wedstrijd klik hier

Bron: Sportredactie Middelstum-info (18 september 2014) Foto's: Jaap van der Laan