Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Middelstum op de valreep weer zonder punten

Na de nederlaag van vorige week zaterdag in Groningen tegen Lycurgus (4-0) liep de hoofdmacht van Middelstum in het duel tegen De Heracliden afgelopen zaterdag opnieuw tegen een nederlaag aan. Het verlies kwam pas in de slotfase van de wedstrijd op het bord. De bezoekers uit Uithuizermeeden scoorden in blessuretijd tot 2x toe, en lieten de blauwhemden opnieuw met lege handen staan. Het verlies was des te zuurder omdat de ploeg van trainer Frank Konneman voor de pauze aardig voetbal liet zien. Met een 'zwaar' programma voor de boeg moet de ploeg in de komende weken het achterste van haar tong laten zien om weg te komen uit de gevarenzone van de 3e klasse C.

Met de terugkeer van enkele geblesseerde spelers in de basis bij Middelstum (Jan van der Laan als rechtsback en Michel de Graaf achter de spitsen) was het geloof op een goed resultaat tegen De Heracliden er n die volgens trainer Konneman van Middelstum mogelijk moest zijn. De thuisploeg startte dan ook voortvarend na het eerste fluitsignaal. Met veel beweging en beleving in het spel kon Middelstum gelijk goed druk zetten op de gasten uit Uithuizermeeden. Het resulteerde na een klein kwartier gelijk in de openingstreffer voor de thuisploeg. Via een keurig opgezette aanval vanaf de rechterkant werd met een diepte pass van Martijn Poort Jeroen Boomsma bereikt. Boomsma benutte zijn snelheid optimaal en bereikte Paul Venema voor het doel van  Pieter Buikema. Venema rondde keurig af in de korte hoek 1-0. Het hoge tempo van de eerste halfuur leek de thuisploeg in de slotfase van de eerste helft op te gaan breken. De Heracliden kwam steeds meer onder de druk van Middelstum uit. Alwin Zwerver moest een aantal keren op schoten uit de 2e lijn handelend optreden, maar de Middelstum doelman wist tot aan de pauze zijn doel schoon te houden.

Compleet ander spelbeeld

Anne Vaatstra kwam de 2e helft binnen de lijnen voor Miro Konsalovic. Middelstum was in het begin van het 2e bedrijf zoekende. De Heracliden zette het spelbeeld van de laatste 15 minuten van de 1e helft voort. De beste kans in het begin van de 2e helft was er echter n voor Middelstum. Ivan Milkovic werd weggestuurd vanuit het middenveld, maar faalde oog in oog met doelman Pieter Buikema. De Heracliden kwam vervolgens na 60 minuten op gelijke hoogte door een doelpunt van Sebastiaan Griede 1-1. Ook na de gelijkmaker hadden de bezoekers het betere van het spel, en moest Middelstum toezien hoe Anton Mulder al rap na de gelijkmaker de 1-2 liet aantekenen voor de bezoekers. Bij Middelstum werden de mouwen nog maar eens weer opgestroopt en de ruggen gestrekt. De thuisploeg wou zich niet zomaar neerleggen bij deze achterstand. De inzet van de blauwhemden leverde hachelijke momenten op voor het doel van Buikema. Uiteindelijk zorgde Ivan Milkovic voor de 'verdiende' gelijkmaker. Uit een klutsbal nam Milkovic de bal goed mee, en passeerde doelman Buikema van Heracliden voor de 2e keer deze middag, Milkovic schoof de bal keurig beheerst binnen 2-2. Alles leek er op dat de ploegen genoegen moesten nemen met dit gelijspel dat gezien het wedstrijdverloop ook een juiste afspiegeling zou zijn geweest maar......Het doek viel uiteindelijk toch nog voor Middelstum. In blessuretijd (91 min) kreeg het alsnog de wel bekende deksel op de neus. Eerst scoorde Roy Streppel ondanks een verwoede poging van doelman Alwin Zwerver kon Streppel de bal nog richting het doel brengen met zijn voet. De toegesnelde Michel de Graaf kon tevens de bal niet meer keren voor de doellijn, waardoor de 2-3 op het bord kwam te staan in het voordeel van de bezoekers. Middelstum speelde vervolgens alles of niets. Het werd uiteindelijk helemaal niets, omdat ook nog de 2-4 viel. Doelman Alwin Zwerver nam een vrije trap op de helft van de Heracliden, deze bal werd echter snel weggewerkt, waarna Robin Zuidema van Heracliden met een rush 2 spelers en Zwerver (die inmiddels weer in de eigen 16 was) passeerde en de 2-4 liet aantekenen.

Helaas opnieuw een nederlaag voor Middelstum, maar het vertoonde spel biedt vertrouwen voor de komende weken. Middelstum wacht een 'zwaar' programma waarin men onder andere speelt tegen Opende uit op 27 oktober, en week later (3 november) komt titelkandidaat Groen Geel op bezoek in Middelstum.

Klik hier voor een uitgebreid fotoverslag.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (16 oktober 2012) Jan Lrssen