Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

Middelstum klimt op de ranglijst na winst op SGV

Middelstum heeft vanmiddag op het eigen sportpark met 3-0 gewonnen van SGV uit Schildwolde. Na het "debacle" van vorige week in Hoogkerk (9-0 verlies) herstelde de ploeg van trainer Frank Konneman zich vandaag prima. Met veel overtuiging, en de wil om een goed resultaat te behalen werden de 3 punten verdiend bijgeschreven op het conto van de blauwhemden. De wedstrijd was van beide ploegen niet groots vandaag. Desalniettemin kwamen de 3 punten voor de thuisploeg goed uit om het zelfvertrouwen weer een beetje op te vijzelen.

Na de "afstraffing" van vorige week was de grote vraag voorafgaande aan de ontmoeting met het Schilwolder SGV hoe de ploeg zich hersteld had van de tik die men in de ontmoeting tegen CSVH had gekregen. Bij de thuisploeg ontbraken ook vandaag de gebroeders Milcovic. Tevens kon trainer Frank Konneman niet beschikken over Marijn Bosman en Erwin van der Laan. Beide waren om uiteenlopende redenen afwezig. Onder een prachtige novemberzon werd om even over half drie aan de wedstrijd begonnen. De eerste twee "gevaarlijke" momenten in de wedstrijd speelden zich af voor het doel van Alwin Zwerver van de thuisploeg. Tot 2 keer was het de gevaarlijkste man aan de zijde van de gasten uit Schildwolde Jos Hoeksema die het vizier in het begin van deze ontmoeting nog niet scherp had staan. In de 4e minuut kwam de topscoorder aan de kant van de gasten door balverlies in de verdediging van Middelstum in balbezit. Hoeksema die er dit seizoen inmiddels al 10 treffers achter zijn naam heeft staan schoot rakelings naast het doel van Alwin Zwerver. Drie minuten later was het opnieuw Hoeksema die de Schildwolders op voorsprong had kunnen brengen, echter deze keer was zijn schot te zacht om Zwerver onder de lat bij Middelstum te verschalken. Na dit "sterke" begin van de bezoekers was het de thuisploeg welke steeds meer de touwtjes in handen kreeg. Eerst was het Jasper Gast die in riante positie te zwak inschoot in de 10e minuut van de wedstrijd. De bal werd een simpele prooi voor doelman Vincent Dijk die het doel verdedigde namens de bezoekers. Na een kwartier kwam Middelstum dat inmiddels beter in haar spel begon te komen aan de leiding. Op aangeven van Thijs Hoeksema scoorde Paul Venema de 1-0 voor Middelstum. Hoeksema zou vandaag een prima pot voetbal op de mat leggen. De jongeling in de ploeg van Frank Konneman speelde een uitstekende wedstrijd voor de thuisploeg, en zou uitgroeien tot Man of the Match. Ook na deze voorsprong bleef de thuisploeg het meest gevaarlijk. Een schot van Thijs Hoeksema vloog in de 24e minuut rakelings naast. Weer even later werd Jasper Gast diep gestuurd door Michel de Graaf. In de 1 op 1 situatie met de doelman die hieruit volgde schoot Gast jammerlijk genoeg langs de verkeerde kant van de doelpaal. Ook vlak voor de theepauze had Gast namens Middelstum de 2-0 op zijn schoen, na balverlies achterin bij SGV knalde de stand-in van Middelstum opnieuw naast. Met een magere 1-0 op het bord werd de thee opgezocht.

Snel beslist

Met dezelfde elf veldspelers aan de kant van de thuisploeg werd begonnen aan het tweede bedrijf van de wedstrijd. Middelstum voerde gelijk vanaf de aftrap de druk goed op. Het resulteerde al binnen 2 minuten tot een kans van de thuisploeg welke al vroeg na de thee de voorsprong wou gaan uitbouwen. Op aangeven van Jasper Gast schoot Rudy van Dijken rakelings naast het doel van doelman Vincent Dijk. Waar voor de rust Jasper Gast twee goede mogelijkheden niet wist af te ronden was het dezelfde Gast die Middelstum na 50 minuten (na geklungel in de verdediging van SGV) de bal veroverde en met een prima solo en goed schot doelman Dijk van SGV het nakijken gaf 2-0. De thuisploeg kwam na deze 2e treffer een stuk rustiger over op het veld. In de 64e minuut gooide de thuisploeg definitief de wedstrijd op slot. Opnieuw was Paul Venema die op aangeven van Thijs Hoeksema de zege voor de thuisploeg veilig stelde. Met zijn tweede, en Middelstum haar derde treffer van deze middag stond het scorebord zowaar op 3-0 voor de thuisploeg. Op nog wat kansjes na van beide ploegen kon Middelstum vrij simpel de winst over de streep trekken.

Een prima opsteker voor de equipe van trainer Frank Konneman derhalve vandaag. Ook zonder de gebroeders Milcovic kan er dus gewonnen worden. Hopelijk kan de oudste Milcovic binnenkort de ploeg weer komen versterken. Of dit aanstaande zaterdag in het uitduel in Hoogezand tegen HS'88 het geval zal zijn lijkt twijfelachtig, en is gezien de kwetsuur misschien ook wel niet verstandig. Door de winst van Middelstum vandaag, en het gelijkspel van LEO uit Leens tegen Marum neemt Middelstum de derde positie weer in op de ranglijst met 21 punten uit 10 duels.

Uitslagen 12 november 2011

Stand per 12 november 2011

Voor een fotoverslag van deze wedstrijd klik HIER

Bron: Sportredactie Middelstum-info (12-11-2011)  Jan Lüürssen