Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 

Seizoen afgelopen voor hoofdmacht vv Middelstum

Voetbalschoenen kunnen voorlopig de kast in.

Voor de mannen van Middelstum is het seizoen na de remise thuis tegen Noordwolde (2-2) afgelopen. De nacompetitie werd helaas op de valreep niet gehaald. Hiermee eindigde een prima seizoen van de equipe van trainer Frank Konneman min of meer in een "lichte" deceptie. In de ontmoeting tegen Noordwolde bleek de ploeg te veel last te hebben van de "druk" om te moeten winnen. Het niveau was bij de meeste spelers vandaag verre van goed te noemen, waardoor men eigenlijk ook geen aanspraak mocht maken op de winst. Toch moet de ploeg een compliment worden gemaakt als men het hele seizoen bekijkt. Want voorafgaande aan deze competitie had niemand ook maar rekening gehouden op een "topklassering" voor de blauwhemden die het seizoen als 5e op de ranglijst eindigde.

De wedstrijd vanmiddag op het Middelstumer Sportpark was nog maar amper 20 seconden onderweg toen de thuisploeg "voor dat men er erg in had" al op een 0-1 achterstand kwam. Zwak verdedigen bij de thuisploeg was er de oorzaak van dat Patrick Meima op aangeven van Erwin Siekman weg kon draaien in de zestien bij Klaas Remminga. Meima zijn schot was niet hard maar wel goed geplaatst, waardoor Alwin Zwerver bij de eerste de beste balcontact het leer achter zich uit het kon halen 0-1. De vroege tegentreffer speelde de thuisploeg vooral in de eerste 10 minuten van de wedstrijd parten. Hierna trok Middelstum het initiatief wat meer naar zich toe. Na 12 minuten was de score alweer in evenwicht. Uit een corner van Michel de Graaf kopte Leon Milcovic in zijn laatste officiële wedstrijd voor Middelstum de bal vrijstaand in de zestien bij Noordwolde achter doelman Martin Oltmans tegen de touwen 1-1. Op een gevaarlijk moment in de 21e minuut na van Dannick Meima van Noordwolde "Zwerver was attent en keerde op de inzet van Meima prima" verliep de eerste helft verder zonder veel gevaar voor beide doelmannen. Met een gelijke stand op het scorebord zochten de ploegen de kleedkamer op voor de rust.

Ook na de rust speelde Middelstum niet het spel zoals vorige week wel liet zien na de rust tegen FC LEO. In de 47e minuut schoot Michel de Graaf op aangeven van Thijs Hoeksema naast. Drie minuten later werd een afstandschot van Middelstum in eerste instantie prima gekeerd door doelman Oltmans, die de bal echter wel weg zag springen. In de rebound ging Erwin van der Laan te hard in op de Noordwolde doelman in zijn poging alsnog het leer in het net te doen belanden. De gele kaart die van der Laan hierop kreeg van scheidsrechter van Traa was terecht. Na 10 minuten in de tweede helft bracht Frank Konneman Chiel Hoeksema in de ploeg voor Paul Venema in de hoop hiermee wat meer druk uit te oefenen op de defensie bij Noordwolde. Het lukte Middelstum echter ook niet na deze omzetting in de ploeg om voor gevaar te zorgen in de doelmond van Noordwolde. Halverwege de tweede helft bracht Konneman Jasper Gast in de ploeg voor Michel de Graaf. Middelstum begon aan een lange slotoffensief om alsnog de wedstrijd te laten keren. Het gevaar van een counter van Noordwolde nam de thuisploeg op de koop toe, en terecht als je nog iets wilt maken van de wedstrijd waarin alleen winst genoeg zal zijn voor promotiewedstrijden. Kansjes kreeg de thuisploeg hierna ook wel, alleen werden sommige acties wel eens te ver doorgevoerd. Acht minuten voor tijd kregen de blauwhemden dan ook de spreekwoordelijke deksel op de neus. Uit een voorzet vanaf de rechtervleugel scoorde Dannick Meima de 1-2 voor de bezoekers uit Noordwolde. De wedstrijd leek op dat moment gespeeld te zijn, Middelstum kwam echter een minuut later opnieuw " met enige fortuin" langszij. Een afstandschot van Jasper Gast werd door een Noorwolde verdediger gepromoveerd tot een treffer 2-2. In de slotfase ging alles en iedereen van de thuisploeg mee naar voren om alsnog de winst binnen te kunnen halen. Helaas lukte dit in de resterende minuten niet meer en eindigde het duel met een remise op het bord.

Nadat men ook de uitslag wist vanuit Haren waar Gorecht met 4-1 had gewonnen van HS'88 was duidelijk dat niet Middelstum maar Gorecht op basis van de 4e plaats de laatste ploeg uit 3C is die deel mag nemen aan de nacompetitie. Vanaf deze plaats proficiat aan Gorecht met dit behaalde resultaat en veel succes in de nacompetitie.

Voor Middelstum komt hiermee een einde aan het seizoen 2011-2012 waarin men met 50 punten uit 26 duels eindigt op de 5e positie op de ranglijst in de 3e klasse C. Volgend seizoen zullen de blauwhemden het zonder hun spits Leon Milcovic moeten stellen, Milcovic verhuisd binnenkort naar Wenen. Vanaf deze plaats wensen wij Leon veel geluk en gezondheid toe voor zijn toekomst.

Middelstum - Noordwolde 2-2 (1-1)

Patrick Meima 0-1 (1); Leon Milcovic 1-1 (12); Dannick Meima 1-2 (82); Jasper Gast 2-2 (83)

Middelstum: Zwerver; Frits Venema; Remminga; Wiersma; Oosterhoff; Paul Venema (Chiel Hoeksema55); Poort; Thijs Hoeksema; de Graaf (Gast 69); Milcovic; Erwin van der Laan (Rick van der Laan 80).

Voor een fotoverslag van deze wedstrijd klik HIER.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (12 mei 2012) Jan Lüürssen