Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
V.V. Middelstum neemt punt mee uit Delfzijl

Middelstum speelde zaterdag voor het laatst in de historie tegen Neptunia uit Delfzijl. De club uit Delfzijl gaat het komende seizoen als fusieclub samen met Eemsboys verder in competitieverband. Net als in de wedstrijd tegen UFC Noordpool van een week geleden trad Middelstum vandaag opnieuw aan zonder de geblesseerde Martijn Poort en Michel de Graaf. Met nog een aantal lastige wedstrijden voor de boeg was de hoop in het Middelstum kamp gevestigd op een goed resultaat tegen de ploeg van Jan Potma. De heenwedstrijd in Middelstum verliep enigszins chaotisch, en eindigde destijds in een 0-2 overwinning voor de Delfzijlsters.

Middelstum begon in Delfzijl zwak aan de wedstrijd tegen Neptunia. Na 2 slordigheden in de verdediging bij de blauwhemden, waarbij Wessel Oosterhoff en Gijs van Aller er niet goed uitzagen, stond het na slechts 2 minuten al 1-0 voor de thuisploeg. Santho Cecilia kon na 2 keer een mistiming bij de Middelstum verdediging vrij inschieten, het schot van Cecilia was hard genoeg waardoor doelman Alwin Zwerver kansloos was en de bal voor de eerste keer deze middag uit het net mocht vissen 1-0. Middelstum kreeg pas na een half uur wat meer grip op de wedstrijd. Tot echte kansen leidde het echter niet. De wedstrijd kabbelde wat voort tot aan de rust.

Gelijkmaker.

De 2e helft was het aanzien beduidend meer waard. Middelstum zette meer druk en ook Neptunia ging iets meer van de goal voetballen. Waar het eerste gedeelte van de 2e helft vooral voor Middelstum was, was het laatste half uur vooral Neptunia dat het betere van het spel had. Middelstum kwam na 55 min op gelijke hoogte door een treffer van Milkovic. Milkovic stond op de juiste plek bij een corner die laag werd ingebracht, de Middelstum-spits ronde beheerst af 1-1. Na 60 minuten begon Neptunia flink aan te zetten en dit resulteerde in meerdere opgelegde kansen. Alwin Zwerver was echter een flinke sta in de weg voor de frontlinie van Neptunia. Hij bracht telkens met mooie reflexen redding. Uiteindelijk kreeg Anne Vaatstra in de slotfase van de wedstrijd nog een grote kans, maar zijn inzet ging over. Uiteindelijk is 1-1 een terechte uitslag, al zijn we enkele keren goed weggekomen.

Door het gelijke spel zag Middelstum Noordpool voorbij gaan in de rangschikking, maar ging men zelf over de Vogels uit Groningen heen, waardoor men op dezelfde plek is blijven staan namelijk de de 8e positie. De andere uitslagen in 4C waren gelukkig gunstig voor de blauwhemden van Middelstum. Middelstum gaat nog 3 spannende weken tegemoet. Komende zaterdag speelt de ploeg thuis tegen nummer 3 van de ranglijst v.v. Zuidhorn. Een lastige tegenstander, al zijn er zeker mogelijkheden voor Middelstum in dit duel. V.V. Zuidhorn verloor zaterdag met 3-0 van GEO. Middelstum verloor de heenwedstrijd in november van het afgelopen jaar met 2-1 waar een gelijkspel een betere afspiegeling van de wedstrijd zou zijn geweest. Bij winst komende zaterdag op v.v. Zuidhorn is de ploeg van trainer Frank Konneman zo goed als zeker van lijfsbehoud in 4C.

Neptunia - Middelstum 1-1 (1-0): Cecilia 1-0 (2); Mikovic 1-1 (55) Geel: Wiersma (Middelstum)

Opstelling Neptunia: Roels; Steenbergen, De Jong, Luijmers; Jordy Koolhof (67. Boerma), Meijerhof, Stam, Nick Koolhof (81. Schuijl); Abdulrahman, Van Spaandonk, Cecilia.

Opstelling Middelstum: Zwerver, van Aller, Rick van der Laan (70 D. Bolhuis), Oosterhoff, Wiersma, De Graaf, Vaatstra, C. Hoeksema (45 T Hoeksema), Hoekzema, Venema (80. Lochtenberg), Milkovic

Bron: Sportredactie Middelstum-info (15 april 2014) Foto's: Archief