Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
v.v. Middelstum wint uit bij promovendus HS'88

 

Middelstum heeft afgelopen zaterdag prima zaken gedaan in de 4e klasse C. De ploeg van Jan Jaap Zijlstra won uit in Hoogezand met 1-3 bij promovendus HS'88. Door de winst werd de aansluiting bij de ruime middenmoot gerealiseerd door de blauwhemden.

Middelstum begon vrij aardig aan de wedstrijd op sportpark "De Kalkwijck" in Hoogezand. In de beginfase zat de ploeg van trainer Zijlstra er kort op en had men het meeste balbezit. Tot echte kansen leidde dit echter niet. Thuisploeg HS'88  hanteerde veelvuldig de lange bal van achteruit met als doel de snelle flankspelers aan het werk te zetten. Na 12 minuten kreeg Middelstum de eerste grote kans van de wedstrijd. Anne Vaatstra schoot de bal vanaf randje 16 meter op de paal. De bal ging echter via de binnenkant van de paal en doellijn weer uit het doel.

HS'88 begon in het 2e gedeelte van de eerste helft wat aan te dringen. Men kwam op voorsprong na een dood spelmoment. Bij een corner kon de bal vrij in worden gebracht bij de 2e paal, na een scrimmage belandde de bal bij Miquel Korte van HS'88 die van dichtbij raak schoot 1-0. Middelstum herpakte zich vervolgens prima en maakte de gelijkmaker vlak voor rust via Siebrand Dijkema. Dijkema schoot vanaf randje 16 een houdbare bal op doel, maar doelman Draaier van HS'88 verslikte zich waardoor de gelijkmaker op het bord kwam 1-1. De keeper was overigens verreweg de zwakste speler op het veld. Middelstum begon daarna meer en meer aan te dringen en kreeg nog grote kansen via Martijn Poort en Siebrand Dijkema. Maar beide wisten het net achter doelman Draaier niet te raken. Met de 1-1 op het scorebord brak de rust aan.


De 2e helft was nog maar nauwelijks begonnen of Middelstum pakte gelijk de leiding. Siebrand Dijkema draaide goed weg op de 16 en schoot onberispelijk binnen hoog in de korte hoek 1-2. HS'88 ging al snel meer met pressing spelen en schoof een mannetje door. Dit leidde tot enkele kansen maar echt gevaarlijk werd de ploeg van trainer Michel Dammer niet. Ivan Milkovic kreeg nog een 2 tal grote kansen in de 2e helft uit de counter, maar verzilverde deze niet, waardoor de thuisploeg in een beter resultaat bleef geloven. Pas in de 90e minuut schoot Ivan Milkovic de bal binnen na wederom een fout van HS'88 doelman Draaier die een lange bal van Middelstum volledig verkeerd raakte en waardoor hij Milkovic een niet te missen kans gaf. Na 90 minuten stond er een eindstand van 1-3 op het scorebord. Bij Middelstum was men uiteraard zeer blij met dit resultaat. Middelstum staat door de winst met 7 punten uit 5 duels momenteel op een gedeelde 5e positie.

Zaterdag (18 oktober) spelen de blauwhemden een  vriendschappelijk duel tegen het Friese Roptaboys, een week later komt Be Quick uit Groningen op bezoek in Middelstum.

Dit schreef tegenstander HS'88 over de wedstrijd

Bron: Sportredactie Middelstum-info (17 oktober 2014)