Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Blijft v.v. Middelstum derdeklasser?

V.V. Middelstum heeft na het verlies met 2-0 tegen VVK, en met nog één competitiewedstrijd voor de boeg het niet helemaal meer in eigen hand om ook komend seizoen opnieuw in de 3e klasse uit te mogen komen. Komende zaterdag (18 mei) moet de equipe van Frank Konneman in de thuiswedstrijd tegen Gronitas in ieder geval zelf winnen van de Stadjers. Alles moet dan ook nog eens een keer meezitten in deze laatste competitieronde van dit seizoen om ook volgend jaar nog op het 3e klasse niveau te mogen spelen. Zaterdag om plusminus 16.30 uur zullen we weten of dit de hoofdmacht van Middelstum is gelukt.

In de wedstrijd tegen VVK begon Middelstum met één wijziging in de ploeg in vergelijking met vorige week in de gewonnen wedstrijd tegen FC LEO. Rudy van Dijken was eerder deze week geblesseerd geraakt en kon niet spelen. Jasper Gast nam zijn positie (linksback) over. Bij Middelstum leek de ploeg deze zaterdag niet helemaal te beseffen wat er op het spel stond, want men begon zeer matig aan de wedstrijd. De 2e bal was constant voor VVK waardoor de ploeg al snel in de verdrukking kwam. Waar op een nat kunstgras simpel over de grond getikt moet worden, werd er veelvuldig de lange bal gespeeld. VVK had het eerste kwartier dan ook een veldoverwicht. Tot uitgespeelde kansen leidde dit de eerste 15 minuten niet. In de 25e minuut kwam VVK echter wel op voorsprong. Via een schitterende voorzet vanaf rechts, waar niet goed werd omgeschakeld door Middelstum, kopte Sander Couperus namens VVK de bal keurig via de onderkant van de lat binnen achter doelman Alwin Zwerver er was geen houden aan voor de Middelstum doelman 1-0. Middelstum leek na de openingstreffer wakker te zijn geschud en begon beter te spelen. Via korte combinaties kwamen de blauwhemden beter in het spel, maar kwam men niet verder dan het zestienmetergebied van gastheer VVK . Het ontbreekt vooral voorin het gehele seizoen al aan stootkracht bij Middelstum, iets wat zaterdag op Sportpark Het Noorden wederom het geval was. Middelstum kwam aan het einde van de eerste helft nog goed weg nadat een goal wegens buitenspel werd afgekeurd waardoor de ruststand bij 1-0 bleef voor de Stadjers van VVK.

Middelstum begon beduidend beter aan de 2e helft. Men kreeg meer grip op VVK maar dit was helaas slechts van korte duur. Eigenlijk heeft we de hele wedstrijd geen echt uitgespeelde kansen weten te creëren. Middelstum moest naarmate het einde naderde meer mensen naar voren sturen. Ruimtes werden hierdoor groter en hier profiteerde VVK van met hun snelle aanvallers. Het doek viel in de 75e minuut. Via een mislukte voorzet vanaf de linkerkant, kwam de bal toch nog goed voor de voeten van opnieuw Sander Couperus terecht die was doorgelopen. Met een rake en strakke bal werd Zwerver in de linkerhoek voor de tweede keer deze middag gepasseerd 2-0. Deze klap kwam men bij Middelstum niet meer te boven, waardoor de eindstand na 90 minuten uiteindelijk op 2-0 voor thuisploeg VVK werd bepaald.

Komende zaterdag speelt Middelstum in haar laatste competitieduel thuis tegen Gronitas uit Groningen. Bij een gelijk resultaat (winst/verlies/gelijk) met FC LEO, die het opneemt tegen Opende zal er een beslissingswedstrijd volgen om te bepalen wie rechtstreeks degradeert. Laten we hopen dat Middelstum in ieder geval zelf doet wat het moet doen om zodoende rechtstreekse degradatie te voorkomen. De thuisploeg hoopt op veel support van de eigen aanhang die het steuntje in de rug van de twaalfde man in dit cruciaal duel goed kan gebruiken.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (13 mei 2013) Archief