Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 

Middelstum speelt met 9 man gelijk tegen RWF

Opnieuw 2 spelers met rood van het veld

Middelstum heeft gistermiddag op het eigen sportpark met 2-2 gelijk gespeeld tegen nummer 5 op de ranglijst RWF uit Frieschepalen. De thuisploeg speelde opnieuw niet met 11 spelers de wedstrijd uit. Net als 2 weken geleden in het uitduel tegen Opende eindigde de ploeg van Frank Konneman de wedstrijd met 9 man. Met name de eerste rode kaart die Middelstum speler Koncālovic kreeg was volledig onterecht. In plaats van RWF speler Stefan Soekhoe die natrapte op Koncālovic stuurde de arbiter Koncālovic van Middelstum uit het veld na 34 minuten wedstrijd.  Vlak voor tijd kreeg Martijn Poort zijn 2e gele kaart en kon vroegtijdig gaan douchen. Middelstum ging op dat moment met 2-1 aan de leiding maar kreeg op de valreep (90e minuut) de gelijkmaker alsnog om de oren waardoor de wedstrijd eindigde in 2-2.

Het gaat de laatste weken voetballend steeds beter bij de hoofdmacht van Middelstum. Vorige week resulteerde dit in een punt tegen koploper Groen-Geel. De basiself bleef op de terugkeer van doelman Alwin Zwerver na deze week intact in vergelijking met vorige week, iets wat bijna nog niet voor is gekomen deze competitie voor trainer Frank Konneman. De Middelstum trainer had er alle vertrouwen in dat zijn ploeg vandaag opnieuw punten zou gaan vergaren tegen RWF. Als we blijven voetballen zoals we de laatste 2 wedstrijden hebben gedaan dan zie ik ook deze wedstrijd met vertrouwen tegemoet sprak de oefenmeester voorafgaande aan dit duel. Hij kreeg gelijk, maar de manier waarop zijn ploeg gelijk speelde stemde hem achteraf gezien minder tot tevredenheid.

De eerste mogelijkheid in de wedstrijd was er één voor de ploeg van trainer Zandberg. Al na 2 minuten wedstrijd was het Erik Jan van Wijk die vrij in de zestien namens de gasten het leer hard over het doel van Zwerver knalde. Hij kreeg deze kans overigens na balverlies van Michel de Graaf op het middenveld. Ook bij de tweede kans voor de bezoekers die na 5 minuten kon worden genoteerd was de Graaf degene die balverlies leed. Het leverde gelukkig voor de thuisploeg geen direct gevaar op het schot uit de tweede lijn vloog ver naast het doel van Zwerver. Gaandeweg het eerste kwartier begon de thuisploeg steeds beter haar draai te vinden. Na exact 15 minuten leverde dit het eerste doelpunt van de wedstrijd op. Uit een voorzet van Michel de Graaf scoorde Paul Venema de 1-0 voor de thuisploeg. Slecht dekkingswerk achterin bij RWF en een prima loopactie van Venema zorgde er voor dat hij vrij uit kon halen. Middelstum zou niet erg lang van de voorsprong genieten. Acht minuten later werd de stand door Erik Jan van Wijk weer gelijk getrokken 1-1. Vlak voor de gelijkmaker kopte Jan Sikko Veenema uit een vrije bal van Hilbert Jongsma nog maar rakelings over de deklat bij Zwerver.

Rode kaart

Nadat Stefan Soekhoe en Middelstum speler Miroslav Koncālovic op de linkerkant van het veld al wat aan het bakkeleien waren geweest kreeg bij een actie in de 34e minuut Koncālovic tot verbazing van iedereen rood voor vermeend natrappen volgens de arbiter. De leidsman had het echter totaal bij het verkeerde eind en stuurde niet de dader maar het slachtoffer van het veld. Met 10 man stroopte de thuisploeg de mouwen nog iets meer op en knokte voor ieder meter. Tot aan de rust gebeurde er verder weinig voor beide doelen waardoor er na 45 minuten gerust ging worden met een 1-1 stand op het scorebord.

Domme actie

Na de pauze liet Middelstum zien dat het de nodige veerkracht bezit. Men probeerde vanaf het eerste fluitsignaal RWF onder druk te zetten. Er kwamen dan ook wat kleine mogelijkheden voor de thuisploeg. Zo vloog een schot van Ivan Milkovic rakelings voorlangs en redde doelman Jongsma op een lob van Paul Venema zijn ploeg in de 11e minuut na rust voor een achterstand. Ondanks de man meer situatie bij RWF wist Middelstum het heft in handen te nemen in het eerste kwart na de theepauze. Op een schot na van Rene vd Wier die zijn inzet op de vuisten van doelman Zwerver uit doel zag worden gehaald was het de thuisploeg die het spel dicteerde in het eerste kwart. Middelstum kwam 13 na de pauze aan de leiding. Een afgeslagen bal kwam voor de voeten van Jan van der Laan die met hard schot doelman "de bal werd overigens nog wel van richting veranderd door een verdediger van RWF" Jongsma passeerde en Middelstum op een 2-1 voorsprong zette. In het tweede kwart na de pauze gebeurde er verder niet zoveel voor beide doelen. Middelstum wisselde in de 28e minuut na rust voor de eerste keer. Trainer Konneman bracht Erwin van der laan in het veld voor de moegestreden Paul Venema. Niet veel later werd A- junior Anne Vaatstra in de ploeg gebracht voor Ivan Milkovic. De thuisploeg zou nog een hectische slotfase gaan beleven vooral toen Martijn Poort (na een domme actie) zijn tweede gele kaart incasseerde na het wegtrappen van de bal kreeg hij zijn tweede gele kaart en moest Middelstum verder met 9 man. De blauwhemden leken met het eindsignaal in zicht de drie punten over de meet te halen maar stranden in zicht van de haven. In de 90e minuut kreeg RWF alsnog de gelijkmaker achter doelman Alwin Zwerver tegen de touwen. Nadat Wessel Oosterhoff zijn man (Wieger Baron) achterin liet lopen kon deze met het hoofd vrij voor het doel de gelijkmaker laten aantekenen 2-2. Vlak na de gelijkmaker was de wedstrijd ten einde en moesten beide ploegen de punten delen met elkaar.

Komende zaterdag gaat Middelstum op bezoek in Delfzijl bij Eemsboys.

Middelstum - RWF 2-2 (1-1): 1-0 Paul Venema (15) ; 1-1 van Wijk (23) ; 2-1 Jan van der Laan (58) ; 2-2 Baron (90)

Middelstum: Zwerver, van der Laan, Wiersma, Oosterhoff, Frits Venema, de Graaf, Boomsma, Koncārlovic, Poort, Paul Venema (73 Erwin van der Laan), Milkovic (81 Vaatstra)

Klik hier voor een uitgebreid fotoverslag.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (11 november 2012) Jan Lüürssen