Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
V.V. Middelstum kruipt door het oog van de naald

 

De hoofdmacht van de v.v. Middelstum is zaterdagmiddag in het thuisduel tegen de v.v. Godlinze letterlijk door het oog van de naald gekropen. Op de laatste speeldag van de competitie was de spanning rondom de onderste posities op de ranglijst in 4C razend spannend. Met een groot aantal ploegen "waardonder ook de plaatselijke trots behoorde" vielen er in deze laatste speelronde de beslissing over het wel of niet moeten spelen in de nacompetitie voor handhaving of degradatie uit de 4e klasse. Rond de klok van 16.30 uur werd duidelijk dat de ploeg van vertrekkend trainer Frank Konneman ook volgend jaar in de 4e klasse zal gaan uitkomen. Dit ondanks de 4-0 nederlaag die men leed tegen de v.v. Godlinze.

Middelstum kon zaterdag in de confrontatie met de nummer 2 van de ranglijst Godlinze geen beroep doen op een aantal bepalende spelers uit de selectie. Martijn Poort, Thijs Hoekzema en Rick van der Laan ontbraken de laatste weken al in de selectie bij Middelstum. Daar kwam zaterdag topschutter Ivan Milkovic nog eens bij voor de ploeg van Konneman. De belangen waren groot in dit duel, met name voor thuisploeg Middelstum dat er niet erg florissant voorstond nadat men een week eerder had verloren uit bij Mamio (4-1), en de concurrentie wel punten hadden behaald moest er eigenlijk nog minimaal een punt worden gehaald tegen Godlinze om klassenbehoud op eigen kracht veilig te stellen. Na een belabberde eerste helft waarin Godlinze iets wat gelukkig aan de leiding kwam "in de 30e minuut werd de 0-1 binnengewerkt" creŽerden beide ploegen niet veel tot aan de rust. Met de tussenstanden op de andere velden zou Middelstum veroordeeld zijn voor het spelen van de nacompetitie. Zowel Corenos, Noordpool alsook GVAV Rapiditas stonden in hun duels op voorsprong bij de rust.

Middelstum begon met grote vrees aan het tweede bedrijf. Hierin probeerde men wel met wat meer druk naar voor te spelen, maar de ploeg van Konneman creŽerde zich nauwelijks kansen in het tweede bedrijf van deze ontmoeting. Godlinze daarin tegen kreeg wat meer ruimte door het spel van de thuisploeg. De ploeg van Peter Ernst profiteerde optimaal van deze mogelijkheid. Ernst zag hoe zijn ploeg eenvoudig wegliep naar uiteindelijk een 0-4 voorsprong. Na het laatste fluitsignaal moest thuisploeg Middelstum afwachten wat of er op de andere velden was gebeurd. Uiteindelijk bleken zowel Corenos als Noordpool verrassend hun wedstrijd te hebben gewonnen tegen respectievelijk vv Groningen en Mamio. Ook de tussenstand op het veld van Garmerwolde leek niet gunstig dit omdat de Stadjers 5 minuten voor tijd nog op een comfortabele 2-0 voorsprong stonden. GEO boog in de laatste minuten van de wedstrijd de achterstand nog om door 3 keer te scoren waardoor Middelstum net boven de Stadjers op de ranglijst eindigde.

Voor Middelstum zit de competitie er op voor het seizoen 2013-2014. Een seizoen waarin men na de degradatie uit de 3e klasse ook dit jaar een stapje lager alle zeilen moest bijzetten om zich te kunnen handhaven. Frank Konneman die volgend seizoen de scepter zwaait over Peize geeft het stokje nu over aan Jan Jaap Zijlstra. We wensen Frank  en Jan Jaap alle succes bij hun nieuwe club.

Na de zomervakantie pakken we de draad weer op. Wie weet tot dan.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (12 mei 2014)