Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

Middelstum verliest aansluiting met de top na verlies bij Gorecht

Wie had gerekend op een boeiende wedstrijd tussen de nummer 2 Middelstum en nummer 5 Gorecht gistermiddag op sportpark  "De Koepel" in Haren kwam bedrogen uit. Beide ploegen maakten hun positie in de top van de ranglijst in de 3e klasse C geen moment waar. De thuisploeg was op het eigen sportpark de minst slechte van de twee, en won daarom terecht van de blauwhemden uit Middelstum met 1-0. Een stand die met de rust al was bereikt. De tweede 45 minuten was het schouwspel van beide ploegen nauwelijks het aankijken waard. Gorecht klom door de winst één plaats op de ranglijst en staat nu vierde, Middelstum leverde maar liefst 3 plaatsen in en staat nu op plaats nummer vijf in het klassement. Beide ploegen zullen waarschijnlijk geen rol meer van betekenis gaan spelen in strijd om de titel in 3C, daarvoor is het gat en kwaliteit met CSVH uit Hoogkerk gewoonweg te groot.

Na de ruime nederlaag vorige week thuis tegen Glimmen (1-5) had de ploeg van Frank Konneman zich vandaag in Haren met een prima resultaat de nare nasmaak van die wedstrijd kunnen wegspelen. Helaas pakte het anders uit, de ploeg was geen schim van de ploeg welke vorige week een uur lang prima voetbal liet zien. Voor de rust creëerde de equipe van Konneman zich niet één kans. Ook de thuisploeg Gorecht liet niet het goede spel zien welke men in de wedstrijd in Middelstum (8 okt 2011) liet zien. In Middelstum bezorgde men destijds de blauwhemden de eerste nederlaag van dit seizoen (1-2). Beide trainers konden aanvoeren dat hun team enkele vaste waarden misten in het duel van vandaag. De thuisploeg kwam voor de rust enkele keren gevaarlijk voor het doel van Alwin Zwerver. Vooral het duo Schuur en Frau bezorgden de verdediging van Middelstum het nodige werk. In de 10e minuut werd een een prima combinatie door beide hiervoor genoemde spelers opgezet. Het schot welke van de voet van Francesco Frau kwam op aangeven van Schuur miste echter kracht om het Zwerver onder de lat bij Middelstum moeilijk te maken. Middelstum kwam voor de rust maar één keer gevaarlijk voor het doel van Limuel Mulder. Nadat Alwin Zwerver met een verre uittrap Leon Milcovic bereikte paste Milcovic voor het doel op de naar binnen gelopen Paul Venema. Venema kwam echter een teenlengte te kort en zag de bal voorlangs schieten. Het was de enige "halve" kans die Middelstum wist te fabriceren voor de rust op wat standaard vrije ballen na. In de 25e minuut kwam de thuisploeg op een verdiende voorsprong. Via een prima combinatie vanaf het middenveld werd Remmert v Stempvoort bereikt op de rechtervleugel. Op zijn pass in de zestien bij Middelstum werd alert gereageerd door Francesco Frau die voor zijn directe tegenstander kroop en in eerste instantie nog de paal naast Zwerver raakte, in de rebound was Sander Schuur er als de kippen bij om het leer alsnog tegen de touwen binnen te tikken voor de wit/zwarten van Gorecht 1-0. De voorsprong was gezien het spelbeeld verdiend te noemen voor de thuisploeg. Die voor de theepauze ondanks wat "kleine" mogelijkheden de voorsprong niet verder wisten uit te breiden. Met een magere marge zochten de ploegen de kleedkamer op voor de rust.

De lange bal

In de tweede helft gooide Frank Konneman zijn ploeg op enkele posities om. Zo kwam Gijs van Aller in de ploeg voor Jasper Gast. Van Aller nam achterin positie, waardoor Erwin van der Laan naar voren werd doorgeschoven in de hoop iets meer druk te kunnen uitoefenen op de verdediging bij Gorecht. De eerste mogelijkheden na de theepauze waren opnieuw voor de thuisploeg. Zo zag Peter Jaarsma in de 16e minuut na rust een prima schot van hem terug komen via het lichaam van doelman Zwerver die zijn doel goed verkleinde. In de rebound schoot Bastiaan Colijn de bal ver voorlangs. Middelstum probeerde wel iets meer naar voren te voetballen dan voor de rust maar hanteerde vaak de lange bal die telkens een prooi werd voor de verdedigers van Gorecht. Echt uitgespeelde kansen kreeg de equipe van Konneman ook na de rust niet. Konneman wisselde halverwege het tweede bedrijf Arjan Klaassen voor Erwin van de Laan. Ook deze inbreng had echter geen succes voor Middelstum. Gorecht stelde er na rust ook maar weinig tegenover, de ploeg kreeg niet veel scoringsmogelijkheden meer, daarvoor speelde de ploeg van Marco IJzer te voorspelbaar na de rust. Nee het publiek werd deze middag niet echt warm van het spel van de 22 acteurs op het veld. Als men dan iemand het predicaat man van de wedstrijd op zou moeten spelden zal dit zeer zeker de leidsman van deze wedstrijd zijn geweest. Ook dit mag wel eens vermeld worden. Scheidsrechter Blom floot een prima partij, en zat overal goed bij. Gezeur van de spelers werden dan ook niet geduld door hem, hij verdiende gistermiddag een compliment op de wijze waarop hij de wedstrijd tot een goed einde bracht. De wedstrijd eindigde na 90 minuten in een 1-0 overwinning voor de thuisploeg. Op de overwinning viel niets aan te merken, deze was gezien de kansenverhoudingen terecht.

Aanstaande zaterdag speelt Middelstum thuis tegen De Heracliden uit Uithuizermeeden. Voor trainer Konneman valt te hopen dat zijn ploeg dan weer kan beschikken over enkele spelers die momenteel nog in de ziekenboeg verblijven. De wedstrijd op het sportpark in Middelstum begint om 14.30 uur.

Voor een fotoverslag van deze wedstrijd klik HIER.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (11-03-2012) Jan Lüürssen