Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

Middelstum kan nacompetitie zo goed als zeker vergeten

Middelstum kan deelname aan de nacompetitie zo goed als zeker vergeten na het verlies gisteravond in en tegen Noordwolde. Met een sterk gehavende ploeg  was de equipe van trainer Frank Konneman niet bij machte om de 3 punten (nodig in de strijd voor plaats voor het toetje na de reguliere competitie) mee te nemen uit Noordwolde. De ploeg verloor met 2-1 na een 1-1 ruststand.

Ondanks een sterke beginfase van de blauwhemden uit Middelstum wist men dit niet uit te drukken in doelrijpe kansen. Het gelegenheids spitsen duo Jasper Gast en Erwin van der Laan wisten op wat kleine kansjes na met schoten uit de 2e lijn de Noorwolder doelman niet echt te testen. Noorwolde werd vooral gevaarlijk vanuit de counter. Uit een dergelijke counter wist de thuisploeg over rechts uit een voorzet de 1-0 te scoren. uitgerekend de kleinste man van Noorwolde voorin scoorde met het hoofd, hij knikte het leer onhoudbaar achter doelman Alwin Zwerver tegen de touwen. Middelstum kwam voor de theepauze nog wel langszij via Frits Venema. Of het doelpunt gemaat door Venema geheel zo bedoeld was weet waarschijlijk hij zelf alleen. Feit was wel dat de ruststand hiermee op 1-1 kwam.

Na de rust liet Middelstum zich meeslepen in het spel van de thuisploeg. Men hanteerde te vaak de lange bal. Nadat trainer Konneman Koen Wiersma mee naar voren stuurde onstond er bij Middelstum meer ruimte in de verdediging van de blauwhemden. Achteraf gezien pakte de gewaagde keuze van de Middelstumer oefemeester voor de bezoekers niet goed uit. Nadat Alwin Zwerver  halverwege de tweede helft één van de spitsen binnen de 16 onderuit haalde had scheidsrechter Adema de bal op de stip moeten leggen, het gebeurde echter niet. Nadat Noorwolde al een waarschuwing had afgegeven was het rond de 75e minuut wel raak voor de thuisploeg. Na balverlies op het middenveld werd de bal opgepikt door Noordwolde en werd een snelle aanval over rechts voorgegeven op maat voor het doel gebracht van Zwerver. De mee opgekomen middenvelder wist er wel raad mee en schoot de 2-1 tegen de touwen voor de thuisploeg. Middelstum probeerde het hierna nog wel maar kon het tij in het restant niet meer keren.

Opnieuw geen winst voor Middelstum, waardoor deelname aan de nacompetitie ver weg lijkt te zijn. Zaterdag gaat men op bezoek bij SGV uit Schildwolde, mocht de ploeg ook daar met lege handen weg komen dan lijkt de competitie voor dit seizoen gespeeld en kan Middelstum zich al halverwege mei gaan opmaken voor het volgende seizoen .

Voor een fotoverslag van deze wedstrijd klik HIER.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (11 april 2012) Jan Lüürssen