Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

Middelstum bereikt volgende bekerronde na winst op Be Quick 1887

Middelstum heeft vanmiddag de 2e ronde van de knock-out fase in het bekertoernooi bereikt. Op eigen veld versloegen de blauwhemden vierdeklasser Be Quick 1887 uit Groningen. De equipe van trainer Frank Konneman zegevierde met 6-1. Bij rust was de stand slechts 1-0 in het voordeel van de thuisploeg. Vlak na de pauze kende de thuisploeg een prima fase en liep men in kort tijdsbestek weg qua score bij de stadjers, die op het spel van de thuisploeg het antwoord schuldig moesten blijven.

Na de gala voorstelling van vorige week in Uithuizermeeden tegen de Heracliden (3-7 winst) moest Middelstum het vandaag op nemen tegen vierdeklasser Be Quick 1887 uit Groningen. De thuisploeg startte vooraf als favoriet in dit duel. Ondanks het klasseverschil welke er zou moeten zijn aan kwaliteit als men beide ploegen naast elkaar legt bleek vooral voor de pauze maar weinig. Middelstum trad vandaag aan zonder Ivan Milcovic, maar wel met zijn oudere broer Leon. Het gemis van de jongste van de gebroeders welke samen in de competitie al goed waren voor 19 goals bij Middelstum bleek vooral voor de theepauze. De thuisploeg miste iemand voorin waar men een bal kwijt kon, en die een actie kon maken. Middelstum nam ondanks het matige spel na 22 minuten de leiding in de wedstrijd door een foei lelijke goal van Leon Milcovic. Nadat de bal menige voet had geraakt in de 16 meter kreeg Milcovic zijn voet tegen de bal en gaf hij de Be Quick doelman bedoeld of niet het nakijken 1-0. Voor de toeschouwers leek het net alsof de goal per toeval tot stand kwam in ieder geval. Middelstum was verder voor de theepauze nauwelijks gevaarlijk op een vrije bal op de rand van de 16 in de 4e minuut na. Ook tegenstander Be Quick kon niet voor gevaar zorgen voor het doel van Alwin Zwerver. Met een magere 1-0 op het bord werd er gerust derhalve.

Gember of niet?

De mannen zouden wat gember onder de welbekende staart moeten hebben werd er aan de kant geroepen tijdens de pauze. Of trainer Frank Konneman dit werkelijk ten uitvoer heeft gebracht blijft voor een ieder een raadsel. Wel kreeg hij zijn ploeg aan het voetballen na de thee. Middelstum zette vanaf het eerste fluitsignaal na de pauze druk op de verdediging van de bezoekers. Een mooi voorbeeld van hoe het wel moest liet Leon Milcovic zien 3 minuten na de pauze. Hij veroverde de bal halverwege de helft van de tegenstander en liep vrij op het doel af waar hij in de rechter benedenhoek de doelman van de stadjers kansloos liet 2-0. Hierna ging het vlug wat betreft het uitbouwen van de score voor de thuisploeg. In de 7e minuut na de rust stond de 3-0 op het bord voor de mannen in het blauw. Een prima aanname van Marijn Bosman werd door hem zelf prachtig afgerond met een hard schot van 20 meter scoorde de blonde aanvaller de mooiste goal van de middag 3-0 in de rechter bovenhoek. Een kwartier na rust was er van een wedstrijd maar amper sprake meer toen Middelstum voor de 4e keer deze middag het net trof. Na een prima solo van Thijs Hoeksema vanaf het middenveld scoorde de jongeling in de ploeg van Konneman de 4-0. Weer 4 minuten later (we hebben het over de 64e minuut) rond Michel de Graaf met een mooie lob over de uitgekomen doelman een aanval van Middelstum af 5-0. Middelstum lijkt dan hard op weg naar een uitslag met dubbele cijfers, maar dan lijkt er bij de thuisploeg het besef te komen dat volgende week de competitie weer wacht, en nemen de mannen een tandje terug. Beide ploegen scoren ieder nog één keer deze middag. Eerst is het Michel de Graaf die in de 77e minuut zijn tweede treffer van de middag laat aantekenen 6-0. In de slotminuut van deze ontmoeting scoort Be Quick alsnog de ere treffer 6-1. Gelijk hierna fluit de scheidsrechter het duel ten einde. Een mooi resultaat voor Middelstum in de beker. En nu maar hopen dat er een tegenstander met naam uit de hoge hoed rolt als volgende tegenstander in het bekertoernooi.

Komende zaterdag (29 oktober aanvang 14.30 uur) speelt Middelstum op het eigen sportpark thuis tegen Opende.

Voor een fotoverslag van deze wedstrijd klik HIER

Bron: Sportredactie Middelstum-info (22-10-2011) Jan Lüürssen