Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

Noordelijke Kampioenschap Standaardbats 2012
Lars Adema en Harry Kruizenga de grote favorieten

Op zaterdag 26 mei 2012 wordt onder de vlag van de World United Table Tennis Organisation de derde editie van het Noordelijke kampioenschap Standaardbats georganiseerd door de tafeltennisvereniging Midstars. Ook wel bekend als het Wutto Midstars Open. Er bestaat een landelijke reeks van standaardbattoernooien, waar bij overal punten voor de wereldranglijst te verdienen zijn. De regels zijn simpel: Er wordt door iedereen met dezelfde harde plankjes gespeeld, er wordt alleen met de backhand geserveerd en er wordt een best of three gespeeld tot de 21 punten.

Al toegezegd hebben de titelverdediger van vorig jaar, Lars Adema en de kampioen van 2010, Harry Kruizenga. Beide heren staan in de top drie van de wereldranglijst. Ook outsider en de nummer 11 van de lijst, LuciŽn Halsema zal acte de presence geven in Middelstum. Op de eerste plaats van de meest recente wereldranglijst staat Martin Groenewold met 2350 punten, daarna volgt Kruizenga met 1825 punten en Adema staat derde met 1700 punten. Bij titelprolongatie zou Adema klimmen naar de tweede plaats en bij winst van Kruizenga komt de eerste plaats wel heel dicht in zijn vizier. De vraag is of een van deze twee Ďplankjeskanonnení er met de grote wisselbeker van door gaat of dat er nog andere pingpongcoryfeeŽn mee zullen dingen naar deze hoofdprijs.

Het toernooi zal bestaan uit 4 klassen met vrije inschrijving. Het belangrijkste onderdeel, de A klasse, zal ís middags plaatsvinden vanaf 15.30 uur. De finale daarvan staat gepland om 20.30 uur. Het zal voor iedereen in ieder geval de moeite lonen af te reizen naar de zaal van de TTV Midstars aan de Coendersweg 15. Het toernooi levert mooie wedstrijden op met lange slagenwisselingen en veel spanning. Bovendien is het goed toeven bij de organiserende vereniging TTV Midstars, die garant staat voor een ruime mate van gezelligheid en waar ook de inwendige mens goed verzorgd wordt door de uitstekende barmensen van de club. Inmiddels is het een traditie dat het toernooi wordt afgesloten met een live optreden. In de twee eerste jaren waren dit Elvis-imitator Richard Roossien en het Hilversumse duo Smash,. De organisatie is druk bezig ook dit jaar na afloop weer een mooie act te krijgen

Bron & foto: TTV Midstars (11 april 2012)