Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Harry Kruizenga winnaar WUTTO-toernooi TTV Midstars 2014

In de eerste editie van het WUTTO-toernooi georganiseerd in 2010 door TTV Midstars mocht Harry Kruizenga de cup met de grote oren in ontvangst nemen en afgelopen zaterdag in Middelstum lukte dat Kruizenga voor de tweede keer. Het toernooi dat hiermee zijn lustrum vierde werd onder meer mogelijk gemaakt door de sponsoring van Anno Bulthuis gespecialiseerd in BHV opleidingen en producten en dienstverlening op het gebied van de brandveiligheid.

Het toernooi startte in de ochtend met deelnemers in de A-klasse een mooie warming-up voor het vuurwerk dat de spelers te wachten stond in de TOP-klasse. In de topklasse zijn punten te vergaren voor de wereldranglijst (Word United Table Tennis Organization) van, zoals het wordt genoemd, het standaard bat. Kort en wat onsympathiek gezegd spelen met een ‘hema plank’ waardoor het spelen van het tafeltennisspel voor iedere speler gelijk is. In tegenstelling tot de officiële NTTB-competitie, Nederlandse Tafeltennis Bond, waarbij verschillende rubbers die een variatie aan effecten op de bal veroorzaakt zijn toegestaan. In de A-klasse wist Wilco Roes de eerste plaats te bemachtigen ten kosten van Peter Zwama. Peter de Hek, lid van TTV Midstars, werd verdienstelijk derde in dit sterke deelnemersveld. Joost de Kleijn kon zich ’s middags laten kronen als winnaar van de B-klasse door winst in de finale op Wouter Fokkens. Edo Ladage, clubgenoot van Fokkens, werd derde.

Om 14.30 uur startte het deelnemersveld van de topklasse. Favoriet Harry Kruizenga maakte zijn faam waar door zich te plaatsen bij de laatste vier. In de halve finale stond Rieks Visser uit Assen op het program. Visser een verdediger uitkomend in de 3e divisie van het de landelijke tafeltenniscompetitie was een harde noot om te kraken. Het lukte Kruizenga uiteindelijk in de beslissende vijfde game.

Wilco Roes een speler uit Lelystad die competitie speelt in Amsterdam en alle standaard bat toernooien in Nederland afloopt was de tegenstander van Kruizenga in de finale. Na een 2-0 voorsprong in games en een 10-6 voorsprong in de derde game leek er voor Kruizenga geen vuiltje aan de lucht. Roes richtte zich nog een keer op en kwam terug tot 10-10 en dwong daarmee een verlenging af in de game. Kruizenga liet het echter niet op een vierde game aankomen en besliste de wedstrijd met 13-11 in zijn voordeel en werd zo de winnaar van de vijfde editie van het WUTTO toernooi. Dank aan de organisatoren en vrijwilligers die het toernooi mogelijk maakten. De dag in Middelstum werd afgesloten in het gezellige clubhuis van TTV Midstars met de blues en rockband Breaking News uit Groningen.

Uitslagen WUTTO 2014:

TOP klasse
1 Harry Kruizenga
2 Wilco Roes
3 Bram Parlevliet

A-klasse

1 Wilco Roes
2 Peter Zwama
3 Peter de Hek

B-klasse
1 Joost de Kleijn
2 Wouter Fokkens
3 Edo Ladage

Bron: TTV Midstars (4 juni 2014) foto"s: copyright: I.M. Lint, TTV Midstars