Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 

Lars Adema prolongeert zijn titel tijdens WUTTO Midstars Open 2012

Zaterdag 26 mei vond bij de TTV Midstars in Middelstum de WUTTO Midstars Open 2012 plaats, ook wel de Open Noordelijke Kampioenschappen voor standaard bats genoemd. Het toernooi kende met 63 inschrijvingen een groot deelnemersveld. In de TOP klasse waren dit jaar maar liefst 5 spelers uit de top 11 van de WK-ranglijst aanwezig, te weten Harry Kruizenga(2), Lars Adema(3), Arnoud Meijer(4), Michel van de Kamp(10) en Lucien Halsema(11).

Bij het WUTTO toernooi speelt iedere speler met een standaard bat, zodat de omstandigheden voor elke speler gelijk zijn. De games worden gespeeld tot de 21 en er mag alleen met de backhand worden geserveerd. Op steeds meer plaatsen in Nederland worden tegenwoordig dit soort toernooien georganiseerd. ’s Ochtends was het vanaf 10.00 uur eerst tijd voor de deelnemers in de A-klasse en de C-klasse. De C-klasse bestaat uit spelers van de 6e klasse en hoger en de A-klasse zijn spelers uit de 2e klasse en hoger. Topspelers gebruiken soms de A-klasse als opwarmer voor de TOP klasse die later op de dag wordt gespeeld. Bij de C-klasse waren 8 deelnemers in één poule. De laatste wedstrijd van de poule moest bepalen wie er met de eerste plaats vandoor ging. Angie van Dijk bleek hierin nipt in drie games de sterkere ten opzichte van Lianda Bakker van Midstars, die genoegen moest nemen met de tweede plaats. De derde plaats ging naar Paul Putman.

De A-klasse kende een goede bezetting met 19 deelnemers verdeeld over vier poules. De eerste twee spelers van iedere poule gingen door naar de kwartfinales. De finale ging tussen de Midstars speler Harry Kruizenga en Michel van de Kamp. In deze partij bleek Harry duidelijk de sterkere en hij wist de partij met 21-10 en 21-14 te winnen. De derde plaats ging naar Martijn Bevelander die in de kleine finale Reyno Hut van Midstars wist te verslaan.

Op de foto vlnr: Michel van de Kamp, Harry Kruizenga en Martijn Bevelander.

Vanaf 14.30 uur was het tijd voor de B-klasse en de TOP klasse. De B-klasse is voor spelers van de 4e klasse en hoger en de TOP klasse is voor de noordelijke divisie en hoger. Bij de TOP klasse wordt gestreden om punten die meetellen voor de WK-ranglijst en de WUTTO cap. In de B-klasse waren 12 deelnemers in twee poules van zes die streden om de titel. De eerste twee van iedere poule gingen door naar de halve finale. De finale ging tussen Raoul Witsenburg en Sije de Graaf. Deze finale ging over twee games en in beide games ging het lange tijd gelijk op, maar bleek Raoul op het einde toch net de sterkere. De derde plaats ging naar Linda van der Veen, die volgend seizoen in het nieuw gevormde dames team van Midstars zal gaan uitkomen.

Op de foto vlnr: Linda van der Veen, Raoul Witsenburg en Sije de Graaf.

Zoals eerder vermeld kende de TOP klasse een zeer sterk deelnemersveld. Er werd door 24 deelnemers in vier poules gestreden om de titel. De beste twee van iedere poule gingen door naar de kwartfinales. Helaas moest een outsider voor de titel, Michel van de Kamp(10), al snel opgeven met een rugblessure. In de halve finales stonden ondanks zware tegenstand in de poules en de kwartfinales de vier toppers van de WK-ranglijst.

De finale in de Top-Klasse was ook dit jaar het duel tussen Lars Adema en lokaal

matador Harry Kruizinga.

Titelverdediger Lars Adema wist te winnen van Lucien Halsema en Harry Kruizenga bleek te sterk voor Arnoud Meijer. De kleine finale ging in drie games naar Arnoud Meijer de nummer 4 van de WK-ranglijst. De finale was gelijk aan de finale van het vorig jaar. Net als een jaar eerder kon Harry het niet bolwerken tegen een goed spelende Lars Adema. Met twee keer 21-15 wist Lars wederom de WUTTO Midstars Open te winnen.

Op de foto vlnr: Arnoud Meijer, Lars Adema en Harry Kruizinga.

Na afloop in de kantine mocht Lars Adema naast een beker en de WUTTO cap ook nog een grote wisselbokaal in ontvangst nemen. Organisator Gert Jan Huiskes: “Het toernooi is mede door de vele vrijwilligers en de sponsoren uitstekend verlopen. Voor Lars Adema geldt dat een toernooi winnen mooi is, maar een toernooi prolongeren is nog mooier en moeilijker. Volgend jaar zal het WUTTO toernooi ook zeker een vervolg gaan krijgen in Middelstum.

” Voor de gezellige noot in de kantine werd dit jaar gezorgd door de band “One Shot” uit Assen, waarin tafeltennisser Erik Talman van TTV Assen bassist is. Deze band wist voor een geweldige sfeer te zorgen en het bleef dan ook nog lang gezellig.

Van het toernooi zijn zaterdag video-opnames gemaakt door Middelstum TV.

Bron en foto's: TTV Midstars (30 mei 2012)