Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Midstars spelers'ters' in de prijzen tijdens GK

 

Van vrijdag 18 januari tot en met zondag 20 januari 2013 werden in Loppersum voor het derde achtereenvolgende jaar de Groninger Kampioenschappen gehouden. Op vrijdagavond werden de veteranen kampioenschappen gehouden. Op zaterdag was het aan de jeugd om hun kunsten te vertonen. En op zondag werd het toernooi afgesloten met de kampioenschappen voor de senioren.

Op vrijdagavond waren er van Midstars zeven leden die deelnamen aan de veteranen kampioenschappen. Om hieraan mee te mogen doen moet je 35 jaar of ouder zijn. De hoogste klasse was de veteranen D. Hierin deden voor Midstars Richard Roossien en Peter de Hek mee. Richard wist uiteindelijk op de derde plaats te eindigen en Peter moest genoegen nemen met de vierde plaats. Bij de veteranen E deed voor Midstars Jan Boerma mee. Hij wist in zijn poule echter geen potten te breken. In de veteranen F werd Midstars vertegenwoordigd door nieuw Midstars lid Peter Hanning. Peter streed dapper, maar door gebrek aan wedstrijdritme wist hij niet door de poule te komen. Bij de veteranen G deden voor Midstars Lianda Bakker, Saskia de Jong en Johan de Hek mee. Ook voor hen bleek de poule een onoverkomelijke hindernis, zodat alleen Richard met een prijs naar huis vertrok.

Op zaterdagmorgen om 8.20 uur vertrokken vijf jeugdspelers van Midstars naar Loppersum met als begeleiding Gert Stulp, Lianda Bakker en Johan de Hek. Bij de zaal bleek een aantal spelers het moeilijk te hebben met het vroege tijdstip en moeite te hebben om wakker te worden. De spelers die aan dit toernooi voor Midstars deelnamen waren Natasja ten Berge, Peter Bulthuis, Jan Willem Haaksema, Xander Oskam en Auke Klaassen. Het beloofde voor de spelers een zware dag te gaan worden, aangezien ze op leeftijd werden ingedeeld en niet op speelklasse. De tegenstand die ze hierdoor tegenkwamen was erg sterk. Het toernooi begon met een dubbeltoernooi. Peter en Jan Willem speelden samen en ook Xander en Natasja vormden een dubbel bij de kadetten C/D. Auke speelde samen met Tuur de Vries van Vinkhuizen bij de Welpen D. De dubbels bij de kadetten hadden het moeilijk tegen de sterke tegenstanders. Ze streden echter dapper en Xander en Natasja wisten nog een game te pakken van een team dat kampioen was geworden in de tweede klasse. De spelers van Midstars komen uit in de vijfde klasse. Auke en Tuur deden het uitstekend in hun poule en verloren slechts één wedstrijd. Hierdoor eindigden ze gelijk met twee andere dubbels op de gedeelde eerste plaats, maar op onderling resultaat werden ze derde. Helaas net buiten de prijzen. Hierna was het tijd voor het enkeltoernooi. Peter had hierin een lastige poule met allemaal sterke tegenstanders. Hij speelde in enkele wedstrijden uitstekend, maar wist helaas geen partij te winnen. Natasja presteerde goed in een poule met meisjes kadetten. Sterkere tegenstanders hadden vijf games nodig om te winnen en ze wist knap één partij te winnen. Xander presteerde goed in zijn poule bij de pupillen en wist knap derde te worden in zijn poule. Hierdoor wist hij zich net niet voor het hoofdtoernooi te plaatsen, maar moest hij verder in de troostronde. Hierin wist hij echter niet tot aan de prijzen te komen. Ook Jan Willem kwam uit bij de pupillen en ook hij moest genoegen nemen met de troostronde. Hierin presteerde hij echter uitstekend en wist door te dringen tot de halve finale. Doordat hij deze verloor moest hij om plek drie en vier spelen en helaas verloor hij deze partij nipt met uitstekend spel. Auke wist in zijn poule bij de welpen beslag te leggen op de derde plaats. Dit was voldoende om zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Hierin kwam hij echter uit tegen een iets sterkere tegenstander van Vinkhuizen, waardoor hij zich niet wist te plaatsen voor de halve finales.

Op zondag was het tijd voor de senioren om aan hun Groninger kampioenschappen te beginnen. Midstars deed hieraan mee met een grote delegatie van achttien spelers verdeeld over de diverse klassen. Ook hier werd om 9.00 uur begonnen met de dubbels. Op het hoogste niveau dubbelde Richard Roossien met Henk Jan Wils van Argus. Zij wisten uiteindelijk beslag te leggen op de tweede plaats en moesten alleen Erik van der Greft en Karin Boonstra van Argus voor zich dulden. Ook Dennis Funcke en Bart Smith wisten het tot de finale te schoppen. Ook zij bleken hierin echter duidelijk de mindere ten opzichte van hun tegenstanders Robert Janssens en Stefan Dallinga van DTTC ’78. De overige spelers van Midstars wisten zich niet in de prijzen te spelen bij de dubbels. Vanaf ongeveer 12.00 uur was het tijd voor de strijd om de titels in het enkelspel. Hierin werd door Midstars een tweede prijs behaald door Sharina Hut bij de H licentie.

Het was een gezellige en sportieve dag met hoogte –en dieptepunten. Volgend jaar zullen we als vereniging wederom de strijd aangaan op de Groninger Kampioenschappen en dan hopen we met nog meer prijzen thuis te komen.

 
Bron & foto's: TTV Midstars (24 januari 2013)