Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Vele successen bij Judovereniging Bushido

Veel successen bij Judovereniging Bushido. Diverse toernooien en een groot Judo Examen hebben weer aangegeven dat men niet om de Judoka’s van Judovereniging Bushido heen kan. Sinds september 2011 verzorgt Bas Stegeman de trainingen voor de judoka’s van Bushido. Bas is tevens sportleraar en geeft les op de Noorderpoortcollege in Assen. Zelf heeft hij jaren op topniveau gejudood en heeft geregeld mee gedraaid in de top van Nederland. Dit alles brengt hij met veel respect, enthousiasme en liefde over op de judoka’s van Bushido Middelstum. Mede door zijn positieve inzet, gemotiveerd bestuur en veel gemotiveerde vrijwilligers maakt dit Judovereniging Bushido tot een bloeiende vereniging. Op dit moment telt onze vereniging zo’n 75 jeugdleden in de leeftijd van 4 t/m 18 jaar.

In 2010 zijn wij gestart om ook de 4 jarigen te verwelkomen in onze club. Mels van Zalm en Tim van der Molen waren de eersten 4 jarigen, nu traint er wekelijks een groep van 10 tot 14 judoka’s van 4 t/m 6 jaar. Van deze groep zijn er al kinderen door gestroomd naar de 2e groep. Bushido geeft op dit moment trainingen aan 5 groepen in verschillende leeftijdsgroepen. Zo hebben we de afgelopen maanden mee gedaan aan een aantal toernooien. Gemiddeld gaan wij met een 16 judoka’s naar de toernooien. In september hebben wij mee gedaan aan het toernooi van Dijkmansport in Groningen. Dit toernooi hebben alleen de gevorderde judoka’s vanaf de oranje band mee gedaan. Op dit toernooi waar ook de top van Noord Nederland aan meedoet, hebben de judoka’s gestreden, alleen kwamen ze in een aantal wedstrijden toch iets te kort. Hier zijn dan ook weinig resultaten behaald, maar werd er wel veel ervaring op gedaan. Tijdens de toernooien bij Judo Groningen, Zuidlaren en Peize werd er goed gejudood en lieten de judoka’s hun kennis zien. De afgelopen toernooien hebben de judoka’s 17 X de eerste prijzen, 9 X de tweede, 11 X de derde en 10 X de vierde prijs behaald.

Yvan Zomerdijk, Olaf Zomerdijk, Merlijne Schorren zullen vanaf 2013 niet meer naar deze opstaptoernooien gaan. Deze judoka’s hebben teveel 1e prijzen behaald en zijn te ver gevorderd om hier aan mee te doen. Samen met Anouk Werkman gaan zij dan uitkomen op de grotere toernooien. Anouk Werkman is één van die judoka’s die nu al het hele jaar niet meer aan de opstap toernooien mee doet. Anouk traint niet alleen bij Bushido maar ook bij Judo Groningen. Ze heeft veel nederlagen moeten erkennen, maar Anouk is gemotiveerd en gaat met veel plezier door, want haar woorden zijn “van elke wedstrijd wordt ik wijzer en is er een leermoment” En dit geeft resultaat. Werd er in het begin maar twee partijen gespeeld en was ze uitgeschakeld. Nu zijn er toernooien waar ze geregeld de 4e plek behaald. Anouk komt nog één jaar uit voor de -15 klasse -48 kilo, dit jaar zal voor haar dan ook lonend moeten worden. Ook Merlijne Schorren gaat voor deze poule uitkomen en zal dan samen met Anouk om de prijzen moeten strijden. Olaf Zomerdijk gaat voor de -12 uitkomen en Yvan Zomerdijk zal voor -15 gaan uitkomen. (-12 is geboorte jaar 2002-2003). (-15 geboortejaar 1999-2000-2001)

Dat Bushido een bloeiende vereniging is geeft ook resultaten in de examens. Soms zijn er kinderen die stoppen, komen erbij, maar er is ook een groep die gewoon doorgaat en deze groep hele groep heeft examens gedaan. Er werden dan ook weer sinds lange tijd blauwe banden uitgegeven. Yvan Zomerdijk was de eerste die de blauwe band van zijn trainer Bas Stegeman mocht ontvangen. Yvan is dan ook met zijn 11 jarige de jongste blauwe bander bij onze vereniging. De gele band werden behaald door: Mels van Zalm, Tim van der Molen, Wout Jensma, Daan Jensma, Martijn Huizinga, Jaimy Postma. De oranje band werden behaald door: Rian Pieter Bakker, Richard van Dam. De groene band werden behaald door: Olaf Zomerdijk, Lotte Drenth, Devi Hoogerbrug. De blauwe band werden behaald door: Yvan Zomerdijk, Anouk Werkman, Johnny Tempel, Ian matroos, Stijn Helmholt, Marcko Zwartenkot. De rest van de judoka’s zijn allemaal met één of twee slippen omhoog gegaan op hun band. En zullen op de volgende examens hun best doen om nieuwe banden te halen.

En denkt u nu door dit lezen, van de mooie resultaten van onze vereniging. Ik wil dit ook, kom gerust eens langs op één van onze trainingsavonden. Wij trainen op vrijdagavond in de gymzaal aan de Coendersweg 29 in Middelstum. De trainingsgroepen zijn als volgt ingedeeld: Leeftijdsgroep 4-5-6 jaar 17:00 / 17:40 uur. Leeftijdsgroep 6-7-8 jaar 17:40 / 18:20 uur. Leeftijdsgroep 9-10 jaar 18:20 / 19:10 uur. Leeftijdsgroep 10 - 11 jaar 19:10 / 20:00 uur. Leeftijdsgroep 12 jaar en ouder 20:00 / 21:00 uur. Voor meer info verwijzen wij u naar onze website www.bushidomiddelstum.nl en/of vragen naar bushidomiddelstum@hotmail.com

Bron & foto's: Judovereniging Bushido (21 december 2012)