Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Uitstekende deelname bij TAM-toernooi van Midstars

Vrijdag 7 september werd er bij Midstars in Middelstum de eerste ronde van het TAM-circuit gespeeld. Omdat deze avond een week voor de aanvang van de competitie is, was het een mooie gelegenheid voor spelers om alvast een beetje wedstrijdritme op te doen.

Voor dit toernooi hoeft men zich niet vooraf op te geven, maar kan men gewoon naar de zaal gaan en zich aanmelden. Met 32 deelnemers mag het toernooi goed bezet genoemd worden. Er werd deze avond op drie niveaus gespeeld. De 4e,5e en 6e klasse speelden in n poule van zeven deelnemers. De 3e en 2e klasse speelden in twee poules van vijf en de spelers van de 1e klasse en de Noordelijke Divisie speelden in drie poules van vijf.


Bij het hoogste niveau werd er in de poules een verbeten strijd uitgevochten voor de eerste plaats. Alleen de nummer n van iedere poule zou doorgaan, samen met de beste nummer twee. De spelers die de eerste plaats wisten te bezetten waren Bert Wassing en Mark Scheeres van Oldambt en Harry Kruizenga voor Midstars. Als beste nummer twee wist Richard Roossien van Midstars zich te plaatsen voor de halve finales. De beide spelers van Oldambt wisten de finale te bereiken en in een zeer spannende finale was Mark Scheeres hierin nipt de sterkere in vijf games.


Bij de poules van de 2e en 3e klasse plaatsten de eerste twee zich voor de kruisfinales. Hiervoor wisten Jan Holtrop van the Batswingers en Linda van der Veen van the Batswingers/Midstars zich te plaatsen en in de andere kruisfinale stond Ido Doorn tegenover Jan van Stee van Talo. De finale ging uiteindelijk tussen Linda en Ido en Ido bleek hierin toch duidelijk de sterkste. Jan Holtrop wist in het duel met Jan van Stee beslag te leggen op de derde plaats.


In de poule van 7 bestaande uit spelers van de 4e, 5e en 6e klasse werd gespeeld om twee gewonnen games. Alleen jeugdspeler Amber Niestijl had zich aangemeld voor de 6e klasse. Zij verweerde zich echter kranig in de partijen tegen de hoger spelende senioren en jeugdspelers. De winst in deze poule ging naar Arnold Delhaas van DTTC 78 uit Appingedam. Hij wist Angie van Dijk van Detac uit Delfzijl voor te blijven. De derde plaats werd knap door jeugdspeler Kevin Niestijl opgeist.


Na afloop was de prijsuitreiking in de gezellige kantine van Midstars en was er voor de spelers en toeschouwers nog de mogelijkheid om onder het genot van een drankje na te praten. Het toernooi gaat als het aan de organisatie ligt volgend jaar zeker weer worden georganiseerd.

Bron: TTV Midstars (15 september 2012)