Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Klimaatgroep°Stars trekt aan het kortste eind tegen SKF (3-7)

Niemand had op voorhand kunnen vermoeden dat het record van de langst durende competitiewedstrijd van afgelopen 11 oktober jongsleden tegen US uit Amsterdam binnen een maand alweer uit de boeken gespeeld zou worden. Het gebeurde toch afgelopen zaterdag 8 november in de thuiswedstrijd van Klimaatgroep°Stars tegen SKF uit Veenendaal.

In alle opzichten was het een belangrijke wedstrijd. De mannen van Klimaatgroep°Stars deden na de 8-2 overwinning in en tegen Zwolle weer volop mee voor de tweede plaats in de eerste divisie tafeltennis, die indirect een ticket geeft voor de eredivisie. Het verschil met US is zeker overbrugbaar. Maar geldt net zo goed voor tegenstander .SKF is met een behoorlijke opmars bezig. Na een aantal wedstrijden met invallers en wat blessureleed traden de Veenendalers aan met hun sterkste opstelling bestaande uit ex Nederlands kampioen Henk van Spanje, Rouke Bosma en Jelle Goossens. Behalve het eerste team had SKF nog een extra team meegebracht: het zogenaamde “SKF bierteam”. Om in Groningse termen te blijven: de Z-side van SKF. Deze jongens waren duidelijk niet gekomen om in te vallen. Het team verzorgde de vocale ondersteuning voor de tegenstander. Dit deden zij met volle overgave en het zorgde dan ook voor een mooie rumoerige maar toch sportieve sfeer in de zaal en een goede omzet voor de kantine.

Voor Klimaatgroep°Stars speelden Jan Tammenga, Henk Jan Wils en Colin Rengers. De coaching was zoals altijd in vertrouwde handen van Gert Stulp. Klokslag zes uur mocht Henk Jan achter de tafel aantraden voor zijn eerste partij tegen Rouke Bosma. Gelijk werd de toon van de avond gezet. De fanatieke Bosma haalde alle vocale trucs uit de kast om Henk Jan uit zijn spel te halen. Dit lukte vrij aardig maar toch bleef Henk Jan scherp en vasthouden aan zijn tactiek en zijn machtige forehandspinballen. Ook het bierteam kon niet voorkomen dat Henk Jan voor Klimaatgroep°Stars deze partij in 5 games binnenhaalde. Colin Rengers begon zijn avond tegen Jelle Goossens. Het werd een partij met veel spectaculaire rally’s. Colin zette alles op alles, maar Jelle was op beslissende momenten net wat vaster en wist ook veel van de adembenemende spin over spin wisselingen voor in zijn voordeel te beslissen. Dit betekende helaas voor Colin Rengers een nederlaag in 4 games. SKF kwam hiermee weer op gelijke hoogte.

Het toetje van de avond werd misschien iets te vroeg geserveerd. Alhoewel we inmiddels al ruim twee uur onderweg waren en een toetje om acht uur ’s avonds over het algemeen best goed smaakt. Jan Tammenga mocht aantraden tegen de nog altijd super fitte Henk van Spanje. Voor Henk was het alweer ruim 35 jaar geleden dat hij voor het laatst in Middelstum had gespeeld. Toen nog tegen Klimaatgroep°Stars trainer en eveneens coach Anne Vlieg. Nu mocht Jan Tammenga de Midstars kleuren verdedigen. En dit deed hij met verve! Met scherp en slim spel wist hij de ex Nederlands kampioen op een 2-0 achterstand te zetten. Een grote verrassing hing in de lucht, want de kopman had tot dan toe nog geen partij in deze competitie prijsgegeven. Helaas gebeurde dat nu ook niet. Van Spanje kroop door het oog van de naald en wist de wedstrijd toch nog om te keren en Jan Tammenga in 5 games te verslaan. Een huzarenstukje tafeltennis waar beide spelers voor gecomplimenteerd mogen worden. Beide heren mochten het daarna meteen dunnetjes overdoen in het dubbelspel. Henk Jan Wils versterkte hierbij Jan Tammenga en Jelle Goossens stond aan de zijde van Henk van Spanje. Deze line-up staat garant voor spektakel en het ontaarde dan ook in een hoogstaande partij waarbij het SKF duo in 4 games wederom iets te sterk bleek. Inmiddels was het 3-1 in het voordeel van de gasten. Colin Rengers besloot dat het daarmee ook even genoeg was en bracht hierna de achterstand met een gedecideerde drie games overwinning op Rouke Bosma terug tot één punt. Om iets na negen uur stonden er vijf wedstrijden op het bord en was het even tijd voor een korte pauze. De spelers en het publiek maakten zich klaar voor het vervolg van een lange maar mooie tafeltennisavond. Henk Jan Wils beet na de pauze het spits af tegen Henk van Spanje. Henk Jan maakte het de tafeltennisveteraan zo moeilijk mogelijk en had in elke game winstkansen. Toch trok de geslepen van Spanje met 12-14 9-11 en 11-13 net aan het langste eind. Jan Tammenga moest hierna diep gaan tegen Jelle Goosens en kon helaas niet voorkomen dat alweer een wedstrijd in 5 games naar SKF ging. De stand was inmiddels 5-2 in het nadeel van de Klimaatgroep°Stars.

Henk van Spanje bleek oppermachtig zaterdagavond in Middelstum. Ook jeugdtalent Colin Rengers kon hem niet stoppen. Het leek een na 2-0 achter en 8-2 in de derde set voor Van Spanje een kansloze missie voor Rengers. Toen kwam toch nog even het beste in hem naar boven. Onbevangen en foutloos spelend boog Colin alsnog deze achterstand om en wist deze game met 14-12 nog in zijn voordeel te beslissen. Hierna bleek Van Spanje toch een maatje te groot voor het talent van de Klimaatgroep°Stars. Met 11-7 besliste Van Spanje in de vierde game alsnog de wedstrijd. Jan Tammenga liet er in de voorlaatste wedstrijd geen gras over groeien. Rouke Bosma wist door de tweede game te winnen nog even langszij te komen maar daarna was het over voor de derde man van SKF. Het bierteam treurde en moest zich ook even hergroeperen nadat ze door een zeer luid roepende strategisch geplaatste Middelstumse supporter met hulp van het overige publiek vocaal overstemd werden. Misschien lag het ook aan het tijdstip, want inmiddels leefden we op zondag en had het bierteam onder de bezielende leiding van Jacco van er ook al ruim 6 uur schreeuwen en lopen naar de bar opzitten. Het slotstuk van de avond of van de morgen, hoe je het ook maar bekijkt, werd verzorgd door Henk Jan Wils en Jelle Goossens. Beide spelers bleken na 6 uur tafeltennis nog steeds messcherp. Het ontaarde in een tafeltennisoorlog van formaat. In 3 games was Jelle steeds met 1 punt verschil de bovenliggende partij. Maar ook deze partij was weer een groot uithangbord voor onze mooie sport.

Helaas bleef het resultaat na 6,5 uur tafeltennis dit maal steken op 3 zwaarbevochten punten. Toch kunnen dit uiteindelijk zeer belangrijke punten worden met betrekking tot het lijfsbehoud in deze klasse. Zelfs na deze wedstrijd blijven er nog steeds mogelijkheden om omhoog te kijken. Klimaatgroep°Stars staat met 46 punten uit 8 wedstrijden op een keurige derde plaats. 6 punten minder dan concurrent US uit Amsterdam die nog steeds promotieplaats 2 bezet houdt. Twee ronden voor het einde van de competitie staat er dan ook nog niets vast. De onderlinge uitwedstrijd tegen US zal in de laatste ronde de beslissing moeten brengen. Maar eerst wacht volgende week thuis het lastige team van Scylla bestaande uit routiniers Gerard Bakker en Martin van Rhijn. Jan, Henk Jan en Colin van de Klimaatgroep°Stars zullen er klaar voor zijn. Kom onze mannen aanmoedigen op zaterdag 22 november van 18.00 uur aan de Coendersweg 15a in Middelstum!


Klimaatgroep°Stars 2 behoudt koppositie na 7-3 winst op de Veluwe

Zaterdag 8 november ontving Klimaatgroep°Stars 2 het tweede team van de Veluwe uit Apeldoorn. Het zou een belangrijke wedstrijd worden om de kampioensaspiraties in de derde divisie vast te kunnen houden. Klimaatgroep°Stars 2 speelde niet voor het eerst dit seizoen met een invaller. Peter de Hek, een speler afkomstig uit Midstars 3, dat uitkomst in de Noordelijk 2de divisie, mocht dit maal zijn opwachting maken in het tweede team van Klimaatgroep°Stars. Thomas Kuijer was zoals elke wedstrijd weer van de partij. Ook Jan Thews was gelukkig hersteld van zijn knieblessure en kon weer volop meedoen.

Het team van de tegenstanders was in de gebruikelijke opstelling afgereisd naar Middelstum. Koen Molenwijk, Bas Wrekenhorst en Jarne Draaijer zouden er alles aan doen om punten uit Middelsum mee te nemen. Thomas en Jan gunden de tegenstanden in hun wedstrijden geen enkele game. Ook in het dubbel bleken zij samen veels te sterk. Het was aan Peter de Hek om voor de punten te vechten. En dat deed hij met af en toe geweldige backhand tik en overspin ballen. Van elke tegenstander wist Peter een game af te snoepen en vaak kwam hij maar net tekort. Helaas voor hem kon hij niet zoals in de uitwedstrijd voor twee punten zorgen en moest hij deze zaterdagavond puntloos blijven.

De eindstand kwam hiermee op 7-3 in het voordeel van de Klimaatgroep°Stars. Hiermee blijft het team met 8 punten voorsprong in de driving seat voor het kampioenschap in de derde divisie. Dit kampioenschap zal in de laatste wedstrijd bij concurrent Blauw Wit uit Almelo weggesleept moeten worden. Baluw Wit staat op de tweede plaats en krijgt volgende week de hekkensluiters op bezoek. De beslissing in deze competitie wordt een apotheose om nu al naar uit te kijken.

Volgende week hoeft er tegenstander van Klimaatgroep°Stars niet van ver te komen. GTTC uit Groningen komt op zaterdag 22 november op bezoek in Middelstum. Deze derby belooft hoe dan ook een spectaculaire wedstrijd te worden. Aanvang 18.00 uur aan de Coendersweg 15a te Middelstum.


Dames Klimaatgroep°Stars verliezen derby van GTTC Groningen

De dames van Klimaatgroep°Stars beleven tot nu toe een seizoen met wisselend succes. Vorige week nog werd er met 10-0 verloren van de koplopers uit Hilversum. De dames van Klimaatgroep°Stars konden in deze wedstrijd geen vuist maken. Het krachtsverschil was in deze wedstrijd simpelweg te groot. Deze week mochten Anine Stegeman, Yvette Gombert en Linda van der Veen aantraden tegen de dames uit Groningen. Voor GTTC speelden met Maartje Veenhoven, Danique van den Berg en Janneke Oosting.

De Klimaatgroep°Stars diesel moest even op gang komen. Want alle drie de dames wisten hun eerste partij niet te winnen. Met het dubbel waarbij Anine en Yvette aantraden tegen Danique en Janneke werd met een knappe overwinning het eerste punt op het bord gezet. Linda wist zich na haar eerste partij goed te herstellen en won haar volgende twee partijen van Danique van den Berg en Maartje Veenhoven en Yvette pakte voor de Klimaatgroep°Stars ook een partij tegen Danique. Anine speelde goed maar moest helaas zonder overwinning blijven.

De eindstand kwam hiermee op 4-6 in het nadeel van de dames van Klimaatgroep°Stars. Zaterdag 22 november spelen de dames een belangrijke wedstrijd tegen hekkensluiter Trias. Het onderling puntenverschil is momenteel 11 punten in het voordeel van Klimaatgroep°Stars. Toch is elk punt welkom want met een laatste wedstrijd tegen Swift in het vooruitzicht, waarmee het onderling verschil 10 punten bedraagt, kan het nog alle kanten op. Een plekje hoger zou er misschien ook nog wel eens in kunnen zitten!

Kom de dames aanmoedigen op zaterdag 22 november vanaf 18.00 uur in Middelstum aan de Coendersweg 15a. De koffie staat zoals altijd klaar!

Bron: TTV Midstars (10 november 2014) Foto's: copyright: © Ivo Lint, TTV Midstars