Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 

Klimaatgroep°Stars verstevigt koppositie

Vierde winst op rij van dit seizoen

Zaterdag 8 maart stond de uitwedstrijd tegen het eerste team van De Toekomst uit Lochem op het programma. Na een weekje rust was het voor het eerste team van Klimaatgroep°Stars zaak om de mooie reeks van drie achtereenvolgende overwinningen weer op te pakken.

Al vroeg in de middag reisden Henk Jan Wils, Teun Bosveld en Colin Rengers af naar Lochem om zich goed voor te kunnen bereiden. Helaas was de deur bij aankomst nog gesloten. Het was gelukkig mooi weer, het wachten op de tegenstander werd daarmee een stuk draaglijker en de voorbereiding van de mannen van Klimaatgroep°Stars werd dan ook niet verstoord. Wat had De Toekomst nog meer voor ons in petto? De toekomst zal het leren! Voor De Toekomst traden aan: Erik Ernst, Jaap van Hummel en Tim Sinninghe. De eerste partij ging tussen verdediger Jaap van Hummel en de powerhitter van de Klimaatgroep°Stars; Henk Jan Wils. Henk Jan moest in de 1ste game duidelijk nog even wennen aan het degelijke spel van Hummel en verloor deze met 11-3. Hierna ging de motor lopen, want met 11-4 was de volgende game voor Henk Jan. De volgende game ging ook nipt naar Henk Jan. Toch kantelde de wedstrijd weer en dwong Hummel een 5de set af. Hierin was Henk Jan oppermachtig en zorgde hiermee voor het eerste punt voor de Klimaatgroep°Stars.

Teun Bosveld probeerde dit voorbeeld te volgen tegen Erik Ernst. Teun kwam 2-0 achter maar knokte zich knap terug in de wedstrijd. De laatste game viel helaas net de verkeerde kant op. Hiermee kwam de stand op 1-1. Colin Rengers liet zich hierdoor niet uit het veld slaan. In zijn eerste partij tegen Sinninghe was hij de eerste twee games net iets sterker. De derde game viel nog ten prooi aan de tegenstander. Maar in de 4de en laatste game trok Rengers toch aan het langste eind en zorgde voor de 2-1 in het voordeel van de Klimaatgroep°Stars. Deze voorsprong werd hierna ook niet meer weggegeven. Henk Jan en Teun wonnen betrekkelijk eenvoudig het dubbelspel in drie sets en Henk Jan was zelf vervolgens in drie games veel te sterk voor Erik Ernst. Helaas was Jaap van Hummel in de 6de partij genoodzaakt op te geven wegens een blessure. Alle resterende wedstrijden werden hierna gewonnen door de Klimaatgroep°Stars. Wils werd in zijn laatste partij tegen Sinninghe nog wel gedwongen tot het spelen van een 5de game. Deze werd door Henk Jan soeverein in winst omgezet. Hiermee kwam de eindstand op 9-1 in het voordeel van de Klimaatgroep°Stars. Een mooi resultaat waarmee de 4de overwinning op rij bijgeschreven kon worden en de koppositie in de 2de divisie verder werd versterkt.

Zaterdag 15 maart staat een belangrijke uitwedstrijd op het programma tegen concurrent Hilversum, dit team wist dit weekend eveneens met 9-1 te winnen. Met recht een mooie test voor de mannen van Klimaatgroep°Stars. Deze wedstrijd begint om 16.00 uur in Hilversum.

Tussenstand Landelijke 2de divisie per 09-03-2014:
 
Klimaatgroep Stars 1

4 - 35

Hilversum 3

4 - 28

GTTC Groningen 1
4 - 22
De Toekomst 1

4 - 16

Blauw-Wit 1
4 - 11
Bijmaat 2
4 - 8

Bron: TTV Midstars (10 maart 2014) Foto: ©Ivo Lint TTV Midstars