Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 

Midstars wint in eigen huis van Ready

Op zaterdag 4 oktober stond al weer de vierde wedstrijd in de najaarscompetitie 2012 voor Midstars 1 op het programma. Het betrof hier een thuiswedstrijd tegen Ready 1 uit Leeuwarden. De wedstrijd begon om 18.00 uur gelijktijdig met de wedstrijden van Midstars 2 en Dames 1.

Voor Midstars 1 speelden deze week Marijn van Aalst, Frank Op den Kamp en Jaysron Mathilda. Marijn beet de spits af in zijn partij tegen Harry van de Berg. Marijn kende een moeilijke start en moest de eerste twee games met 11-7 aan zijn tegenstander laten. In de derde game kreeg hij meer vat op het spel van zijn tegenstander. Hierdoor wist hij de game met 11-8 naar zich toe te trekken. Doordat hij de vierde game nipt met 15-13 wist te winnen was een beslissende vijfde game noodzakelijk. In deze vijfde game wist Marijn het eerste punt voor Midstars binnen te halen door met 11-8 te winnen. De tweede partij van de avond ging tussen Frank en Bram Parlevliet. Frank kende een uitstekende start en wist de eerste game eenvoudig te winnen. Game twee ging moeizamer en uiteindelijk wist Bram de game te winnen en de stand weer gelijk te trekken. Hierna schakelde Frank een tandje bij en in game drie en vier liet hij zijn tegenstander volstrekt kansloos en gunde hem in deze twee games slechts zes punten. Jaysron begon hierna zeer sterk in zijn partij tegen Bas van de Berg. In de openingsgame gunde hij zijn tegenstander slechts twee punten. Dit brengt het gevaar met zich mee om in de tweede game iets te verslappen. De tweede game ging dan ook moeizaam met 13-11 naar Jaysron. In de derde game liet hij er echter geen twijfel over bestaan wie de beste van de twee was en won deze weer overtuigend. Hierna speelden Marijn en Frank in de dubbel tegen Harry en Bram. De eerste twee games gingen naar het Midstars duo, maar in game drie vochten de gasten zich weer terug. De vierde game was echter weer een prooi voor de thuisploeg, die hierdoor de stand in de wedstrijd op 4-0 brachten.

Frank speelde in de vijfde partij een regelmatige wedstrijd tegen Harry. Hij kwam in de wedstrijd geen moment in de problemen en wist de wedstrijd met 11-6,11-6 en 11-7 te winnen. Marijn wist het voorbeeld van zijn teamgenoot in de volgende partij te volgen in zijn wedstrijd tegen Bas. Alleen in de derde game wist zijn tegenstander het Marijn een beetje lastig te maken, maar ook deze werd met 11-9 gewonnen. De zevende partij was de spannendste partij van de avond. Deze wedstrijd ging tussen Jaysron en Bram. Jaysron kwam knap op een 2-0 voorsprong in games, waarna Bram in de volgende twee games wist terug te komen tot 2-2. Alle vier de gespeelde games kenden slechts twee punten verschil. In de vijfde en beslissende game bleek Bram toch de sterkere en hij wist deze en de partij met 11-5 te winnen en zo het eerste punt voor de gasten op het bord te brengen. Frank ging in de volgende partij door met waar hij in de eerdere wedstrijd was geŽindigd. Ook zijn derde enkelpartij was een regelmatige 3-0 overwinning op Bas en zo wist hij nog steeds zijn ongeslagen status in deze competitie te behouden. De voorlaatste partij van de avond ging tussen Jaysron en Harry. In de spannende openingsgame stond Jaysron op het einde met 15-13 aan de goede kant van de score. De volgende drie games waren allen zeer spannend, maar waren alle drie een prooi voor Harry die zo het tweede punt voor Ready op het bord bracht. De laatste partij werd gespeeld door Marijn en Bram. Na de eerste twee games te hebben verloren wist Marijn zich in de derde game op te richten en deze met 11-7 te winnen. In game vier was het echter gedaan met het verzet van de Midstars speler en zo werd het een 7-3 overwinning voor de thuisploeg.

Door dit resultaat staat het team op de tweede plaats met drie punten achterstand op koploper Argus 3 uit Harkstede. Argus 3 komt volgende week zaterdag 13 oktober op bezoek in Middelstum voor de topper in de Noordelijke 1e divisie. Deze wedstrijd begint dan wederom om 18.00 uur.

Bron & Foto: TTV Midstars (9 oktober 2012)