Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

Midstars hervindt aansluiting met koplopers na ruime zege

Afgelopen vrijdag 4 november stond voor Midstars 1 de uitwedstrijd in Bergum tegen Bergum 1 op het programma. Midstars speelde deze avond met Arne Hommes, Jaysron Mathilda en Harry Kruizenga.

Arne speelde de eerste partij van de avond tegen Joop de Vries. De eerste game werd nipt door de speler van Midstars verloren, maar in de tweede game was de score omgekeerd. Game drie en vier gingen ook naar Arne, zodat het eerste punt van de avond op het scorebord verscheen. Al moet worden gezegd dat alle vier games slechts twee punten verschil kenden. Hierna was het de beurt aan Jaysron om het op te nemen tegen André Folmer. Het was al snel te zien dat dit de speler was met het hoogste winstpercentage bij de tegenstander. De eerste twee games werden ruim gewonnen door de speler van Bergum. Hierna toonde Jaysron echter veerkracht en na een nipte 16-14 overwinning in de derde game, wist hij ook game vier en vijf met twee punten voorsprong te winnen. De derde partij ging tussen Harry en Marten Jan van der Ploeg. Harry wist de eerste game met 13-11 te winnen, maar moest de tweede game ruim aan de tegenstander laten. In game drie en vier stelde hij gelukkig orde op zaken en haalde zo het derde punt voor Midstars binnen.

Arne en Jaysron speelden hierna een degelijke dubbel tegen Joop en André. In drie games werd deze partij binnengehaald. Arne en André maakten er in de vijfde wedstrijd een slijtageslag van. Maar na een 2-1 achterstand in games wist Arne uiteindelijk toch nog de partij in vijf games binnen te slepen. Harry had vervolgens weinig moeite met Joop en had slechts drie games nodig om deze partij te winnen. Jaysron speelde hierna een uitstekende partij tegen Marten Jan en gunde zijn tegenstander in drie games slechts dertien punten. Harry begon sterk in zijn partij tegen André en wist de eerste game met 11-7 te winnen. De volgende twee games gingen moeilijker, maar met twee keer 12-10 wist hij toch de partij in drie games te winnen. De negende partij tussen Arne en Marten Jan bracht dan toch nog een punt voor de tegenstander op het bord. Arne verloor de partij in drie games. De laatste partij tussen Joop en Jaysron kende een moeizame start voor de speler van Midstars. Hij moest dan ook de eerste game aan zijn tegenstander laten. Hierna herstelde hij zich goed en wist de volgende drie games te winnen. Hierdoor werd het uiteindelijk een 9-1 overwinning en door deze overwinning staat het team nu op de derde plaats met vijf punten achterstand op de koploper. Met nog drie wedstrijden te gaan kan het team misschien nog wel klimmen op de ranglijst, aangezien het alle top teams nog treft.

De volgende wedstrijd is op zaterdag 12 november in de eigen sporthal tegen koploper TTV Appelscha 1. Deze wedstrijd begint dan om 17.00 uur.

Midstars 2 moest het op vrijdagavond in de eigen sporthal opnemen tegen Anja 1 uit Twijzelerheide. Deze avond moest het team een beroep doen op een invaller, namelijk Gert Jan Huiskes uit team 3. Hij speelde samen met Wadse Temme en Peter de Hek. De heren wisten de punten uitstekend te verdelen en wisten alle drie twee partijen te winnen. Helaas verloren Peter en Wadse de dubbel nipt, waardoor het uiteindelijk een 6-4 overwinning werd. Door dit resultaat staat het team met nog drie wedstrijden te gaan op een uitstekende tweede plaats.

Voor Midstars 3 is het alleen nog de vraag wanneer het team kampioen gaat worden in de eerste klasse. Op dinsdagavond stond de uitwedstrijd tegen de nummer twee van de ranglijst, de Finster 1 uit Finsterwolde, op het programma. Het team speelde deze avond met Hans Stulp, Jan Boerma en Gert Jan Huiskes. Jan moest slechts één partij inleveren deze avond en Hans en Gert Jan bleven ongeslagen. Doordat Jan en Gert Jan ook de dubbel wisten te winnen werd het een 8-2 overwinning. Door dit resultaat staat het team met nog drie wedstrijden te spelen dertien punten voor op de nummer twee en kan het zich al bijna gaan opmaken voor de promotiewedstrijd tegen de kampioen van de andere eerste klasse.

Midstars 4 speelde op vrijdagavond een belangrijke partij in de strijd tegen degradatie in de eigen sporthal. Tegenstander was concurrent Rotak 2 uit Roden. Voor Midstars moesten de punten worden gehaald door Bart Smith, Jonathan van Loon en Frans de Vries. Bart kende een uitstekende avond en wist al zijn enkelpartijen te winnen. Waarschijnlijk kwam dit mede doordat hij vele fans in de zaal had zitten. Jonathan wist één partij te winnen en Frans stond twee keer aan de goede kant van de score. Doordat de dubbel door Bart en Jonathan werd verloren werd het uiteindelijk een 6-4 overwinning. Door dit resultaat staat het team nu op de vierde plaats, maar moet het nog steed vol aan de bak in de laatste drie wedstrijden.

Midstars 5 speelde op dinsdag 1 november de lastige uitwedstrijd in Winschoten tegen WTTC 3. Midstars stond aan de tafel met Luuk Kamphuis, Ronald Gombert en Anine Stegeman. Grote man bij Midstars was deze avond Ronald die drie enkelpartijen wist te winnen. Anine wist twee wedstrijden te winnen en Luuk werd één keer door zijn tegenstander gefeliciteerd. Doordat de dubbel werd verloren werd het een 6-4 overwinning. Door dit resultaat staat het team op de tweede plaats met een achterstand van zes punten op de koploper.

Midstars 6 speelde een lastige wedstrijd in de eigen sporthal tegen de Finster 4 uit Finsterwolde. Midstars speelde deze avond met Piet Bergsma, Jan van Nobelen en Hans Maarsse. Piet en Hans bleven helaas zonder overwinning, maar gelukkig wist Jan ongeslagen te blijven. Lianda Bakker speelde als vierde speler een uitstekende dubbel met Jan en wist hiermee het vierde punt binnen te halen. Ondanks de 6-4 nederlaag staat het team nog op de eerste plaats met twee punten voorsprong op de nummer twee.

Midstars 7 had het op dinsdagavond niet makkelijk in Finsterwolde tegen de Finster 3. Gerard van Dijken, Wim Gombert en Youri Kobes deden hun uiterste best, maar wisten alle drie slechts één enkelpartij te winnen. Doordat het team ook de dubbel aan de tegenstander moest laten werd het een 7-3 nederlaag. Met nog drie wedstrijden te gaan staat het team op de derde plaats met slechts drie punten achterstand op de koploper.

Jeugd

De jeugd van Midstars 1 speelde op zaterdagmiddag in de eigen sporthal tegen Assen 4. Assen 4 stond voor aanvang op de laatste plaats en het was dus zaak om de tegenstander niet dichterbij te laten komen. Midstars speelde met Patrick Honderd, Sacha de Wind en Yvette Gombert. Sacha en Yvette wisten beiden twee enkelpartijen te winnen en Patrick stond één keer aan de goede kant van de score. Patrick en Yvette wisten in een spannende dubbelpartij ook de winst binnen te halen, waardoor het een 6-4 overwinning werd. Het team staat op de vijfde plaats in de competitie, maar kan met een aantal goede wedstrijden nog wel een plaatsje stijgen.

De jeugd van Midstars 2 doet het dit seizoen uitstekend en is volop in strijd om het kampioenschap. Deze zaterdag kwam Argus 4 uit Harkstede op bezoek in Middelstum. Voor Midstars stonden Jasper Steringa, Floris Frankruyter en Sem Keurentjes aan de tafel. Helaas was de tegenstander maar met twee spelers, waardoor het team al met een 3-0 voorsprong aan de wedstrijd begon. Floris bleef helaas zonder overwinning en Jasper wist één partij te winnen. Sem won zijn beide enkelpartijen en samen met Jasper wist hij ook de dubbel binnen te halen. Door de 7-3 overwinning staat het team nog steeds op de eerste plaats met vier punten voorsprong op de nummer 2.

Bron: TTV Midstars (09-11-2011)