Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

Laatste wedstrijd seizoen Midstars eindigt in nederlaag

In de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie van de noordelijke 1e divisie stond voor Midstars 1 de uitwedstrijd tegen GTTC 2 uit Groningen op het programma. Midstars 1 was al zeker van de 3e plek, maar tegenstander GTTC moest nog 5 punten halen om zich te verzekeren van handhaving.


Arne mocht het spits afbijten tegen Cian Garry. Arne kreeg geen vat op de service van Cian en verloor de wedstrijd met 3-0. Jaysron deed het vervolgens beter tegen de verdediger Timothy van der Meulen, in een wisselvallige wedstrijd werd deze met 3-2 door Jaysron gewonnen. Harry begon sterk tegen Lucien Halsema, maar na een 2-1 voorsprong in games kreeg Lucien steeds meer grip op Harry’s spel en ging de wedstrijd in 5 games verloren. Arne en Jaysron traden aan in het dubbel tegen Cian en Lucien, de eerste game ging overtuigend naar het GTTC duo. Hierna werd echter meer weerstand geboden. De tweede game werd gewonnen door Midstars, maar de derde en vierde game gingen met minimaal verschil (beide 12-10) naar GTTC.
Na het dubbel mocht Arne tegen Timothy aantreden. Arne begon sterk en kwam op een 2-0 voorsprong, vervolgens begon Timothy door wat tactische wijzigingen sterker te spelen en won de 3e game. Maar het was toch Arne die in de 4e game met 12-10 de doorslag gaf. Harry won de eerste game overtuigend van Cian met 11-5. Ook in de tweede game had hij een aantal gamepoints die helaas niet werden benut. Deze game ging met 16-14 naar de tegenstander die vervolgens ook de wedstrijd won 3-1. De volgende wedstrijd tussen Jaysron en Lucien was de mooiste wedstrijd van de dag. Beide spelers maakten fantastische punten en er werden lange overspin rally's gespeeld, maar het was Lucien die de betere speler bleek te zijn. Harry had vervolgens weinig problemen met Timothy en won de wedstrijd met 3-0. Arne leek ook op een eenvoudige overwinning af te gaan tegen Lucien, maar op een 2-0 voorsprong kreeg de tegenstander een gouden tip en zo de stand weer terug bracht naar 2-2. De beslissende 5e game werd met 11-8 door Arne gewonnen. Het was te zien dat Jaysron veel energie had verspeeld in de wedstrijd tegen Lucien. Hij kwam er in de laatste partij niet aan te pas tegen Cian, die met erg sterk spel de 6-4 overwinning voor de thuisploeg neerzette.


Voor Midstars 2 stond er in de laatste thuiswedstrijd van de competitie weinig meer op het spel, behalve prestige. Door omstandigheden was het team genoodzaakt om een beroep te doen op invaller Jonathan van Loon van Midstars 4. Hij speelde deze avond samen met Wadse Temme en Lex Bruijn tegen Argus 5 uit Harkstede. Wadse en Lex wisten deze avond beiden ongeslagen te blijven en samen wisten ze ook de dubbel te winnen. Jonathan wist knap een partij te winnen, waardoor het uiteindelijk een 8-2 overwinning werd. Door dit resultaat zal het team zeer waarschijnlijk op de derde plaats eindigen en ook volgend seizoen weer in de Noordelijke 2e divisie uitkomen.


Midstars 3 was een week eerder al kampioen geworden en moest op vrijdagavond nog de laatste uitwedstrijd spelen in Harkstede tegen Argus 6. Midstars trad deze avond aan met Hans Stulp, Gert Jan Huiskes en Jan Boerma. Gert Jan wist deze avond ongeslagen te blijven en Hans en Jan wisten beiden twee enkelpartijen te winnen. Doordat de dubbel ook door Gert Jan en Jan werd gewonnen werd de uitslag een 8-2 overwinning. De voorsprong op de nummer twee van de ranglijst kwam hierdoor op elf punten. Komende vrijdag 9 december staat de promotiewedstrijd tegen Reflex Scheemda 2 op het programma in Groningen bij GTTC. Deze wedstrijd begint om 20.00 uur.


De laatste thuiswedstrijd van Midstars 4 tegen Beukema 1 uit Hoogezand was voor het team erg belangrijk. Vijf punten waren nodig om er zeker van te zijn dat volgend seizoen weer in de 2e klasse mag worden uitgekomen. Voor Midstars stonden Bart Smith, Frans de Vries en Dennis Funcke aan de tafel. Dennis wist knap ongeslagen te blijven, al koste dit in sommige wedstrijden wel enige moeite. Bart wist twee partijen te winnen en Frans stond één keer aan de goede kant van de score. Doordat Bart en Dennis de dubbel verloren, werd het uiteindelijk een 6-4 overwinning. Dit is voldoende voor de vierde plaats in de competitie.


Bij de laatste uitwedstrijd van Midstars 5 op dinsdag 29 november in Eelde tegen Actief 3 stond er weinig meer op het spel. Vooraf was al zeker dat het team uiteindelijk derde zou gaan worden. Midstars trad deze avond aan met Anine Stegeman, Ronald Gombert en Johan de Hek. Alle spelers van het team wisten deze avond ongeslagen te blijven en Anine en Ronald wisten ook de dubbel tot een goed einde te brengen. Door de 10-0 overwinning eindigt het team op de gedeelde tweede plaats, maar wordt het op onderling resultaat derde. De achterstand op de kampioen was slechts twee punten.


Voor het team van Midstars 6 was het een zeer belangrijke avond. Voor aanvang van de laatste wedstrijd stond het team één punt voor op de nummer twee, Reflex Scheemda 4. Doordat beide wedstrijden op vrijdagavond werden gespeeld, was voor aanvang niet duidelijk wat de score zou moeten worden om kampioen te worden. Voor Midstars betrof het een thuiswedstrijd tegen WTTC 4 uit Winschoten. De spelers die het moesten doen waren Hans Maarse, Jan van Nobelen en Lianda Bakker. Jan wist wederom ongeslagen te blijven in zijn enkelpartijen en verloor uiteindelijk slechts één wedstrijd in de competitie. Hans en Lianda wisten beiden een enkelpartij te winnen. Doordat Jan en Lianda de dubbel verloren werd het uiteindelijk een 5-5 gelijkspel. Hierna was het wachten op de uitslag van de concurrent. Dit bleek ook een 5-5 gelijkspel te zijn geworden, zodat het team toch nog kampioen is geworden in de 4e klasse A.


Midstars 7 speelde de laatste competitiewedstrijd op dinsdagavond in Winschoten tegen WTTC 2. Dit team was de koploper in de klasse en voor aanvang was bekend dat er minimaal met 9-1 moest worden gewonnen om nog kampioen te kunnen worden. Midstars speelde met Wim Gombert, Youri Kobes en Jan Slagman. Al snel bleek dat de tegenstander toch veel te sterk was. Wim en Youri bleven zonder overwinning en Jan wist één partij te winnen. De dubbel was ook voor de tegenstander, die door de 9-1 overwinning kampioen wist te worden.

Jeugd
Voor Midstars 1 was het voor aanvang van de laatste thuiswedstrijd al wel duidelijk dat het team vijfde zou gaan worden in de competitie. Deze laatste wedstrijd moest gespeeld worden tegen DTTC ’78 1 uit Appingedam. Patrick Honderd, Lex Venema en Lex Venema moesten proberen om toch de competitie goed af te sluiten. Helaas bleef Patrick deze middag zonder overwinning. Sacha en Lex wisten ongeslagen te blijven en samen ook de dubbel te winnen. Hierdoor wist het team de competitie goed af te sluiten met een 7-3 overwinning.

Het kampioensteam Midstars 2  op de foto met diploma.

Voor de jeugd van Midstars 2 was het zaak om in ieders geval twee punten binnen te halen in de laatste wedstrijd tegen Detac 2 uit Delfzijl. Dan was de voorsprong op de concurrentie onoverbrugbaar geworden en zou het team dus kampioen zijn. Al heel snel bleek dat dit geen probleem zou gaan worden voor Jasper Steringa, Sanne Buikema en Sem Keurentjes. Alleen Jasper moest een keer een tegenstander met een overwinning feliciteren. De rest van de partijen gingen allemaal naar de jeugd van Midstars. Toen het tweede punt van de middag binnen was geslagen kreeg het team uit handen van Bennie Schoonhoven namens de NTTB een diploma.

Bron & Foto: TTV Midstars (08-12-2011)