Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Midstars herstelt zich in Assen tegen Assen 2

Na het toch wel iets teleurstellende gelijke spel van vorige week tegen GTTC 2 in Groningen, had Midstars vandaag in Assen de kans om iets recht te zetten tegen Assen 2. De wedstrijd in de Noordelijke 1e divisie begon in Assen om 14.00 uur en werd gespeeld door Anne Vlieg, Marijn van Aalst en Frank Op den Kamp. Voor Marijn was dit zijn debuut voor de Groninger club.

De openingswedstrijd ging tussen Anne en Richard Lubbers. Anne begon goed aan de partij en wist de eerste game redelijk eenvoudig met 11-6 te winnen. Richard liet echter in de tweede game zien een lastige tegenstander te zijn en hij wist deze te winnen met dezelfde cijfers. In de volgende twee games liet Anne zien toch een maatje te groot te zijn voor Richard en zo het eerste punt van de middag op het bord te brengen. De volgende partij werd gespeeld door Marijn en Erik Talman. Marijn had het moeilijk tegen Erik en het was te zien dat het een tijdje geleden was dat hij competitie had gespeeld. Hij had in de partij dan ook geen kans en verloor deze ruim in drie games. Frank begon uitstekend in de derde partij tegen Cheyenne Yue. De eerste twee games gingen gewonnen met 11-3 en 11-5. In de derde game ging het lang gelijk op, maar uiteindelijk liet Frank zien de sterkere te zijn door de game met 13-11 te winnen. Hierna was het tijd voor de dubbel tussen Anne en Frank tegen Richard en Erik. Dit werd een regelmatige zege voor de spelers van Midstars in drie games, die zo de stand in de wedstrijd op een 3-1 voorsprong wisten te brengen.

In de vijfde partij moest Anne het opnemen tegen Erik. Alleen in de openingsgame kon Erik nog enigszins meedoen met Anne, maar hij moest deze met 11-8 aan Anne laten. De volgende twee games was het verzet van Erik gebroken en liet Anne bij vlagen fraaie staaltjes tafeltennis zien. Richard en Frank maakten er in de volgende wedstrijd een echte wedstrijd van. De openingsgames gingen erg lang gelijk op, maar op het beslissende moment gaf de ervaring en het niveau van het spel van Frank de doorslag. De eerste game werd nipt gewonnen met 18-16 en de tweede met 11-9. In de derde game was het gedaan met het verzet van Richard en deze ging met 11-5 naar Frank. Marijn en Cheyenne speelden hierna ongetwijfeld de spannendste partij van de middag. Marijn wist zich twee keer terug te knokken na een 1-0 en een 2-1 achterstand, zodat een beslissende vijfde game noodzakelijk was. De spelers waren ook in deze game aan elkaar gewaagd, maar gelukkig bleek Marijn op het eind het meest koel en hij wist de game en wedstrijd winnend af te sluiten met 11-9 en zo zijn eerste punt te scoren voor Midstars. Frank liet Erik in de achtste partij kansloos en ook hij liet zien over een geweldig spel niveau te beschikken. De wedstrijd werd door Frank eenvoudig met 11-5,11-8 en 11-3 gewonnen. Anne en Cheyenne speelden hierna de voorlaatste wedstrijd. Anne liet hierin zien een paar maatjes te groot te zijn voor de tegenstander en gunde haar slechts elf punten in drie games. De laatste partij werd gespeeld door Marijn en Richard. Na met 2-0 achter te zijn gekomen in games wist Marijn zich nog even terug te vechten in de partij en de derde game te winnen met 11-6. In de vierde game schakelde Richard echter een tandje bij en wist de wedstrijd met 3-1 te winnen. Hierdoor werd het uiteindelijk een 8-2 overwinning voor het team van Midstars 1 en hierdoor staat het team na drie gespeelde wedstrijden op de tweede plaats met twee punten achterstand op koploper Argus 3.

De volgende wedstrijd van Midstars 1 is op zaterdag 6 oktober om 18.00 uur in de eigen zaal tegen Ready 1 uit Leeuwarden. Een week later komt dan de koploper Argus naar Middelstum om eveneens om 18.00 uur de kraker te spelen in de Noordelijke 1e divisie.

Bron & Foto: TTV Midstars (1 oktober 2012)