Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

Midstars verliest in eigen huis van Argus 4 uit Harkstede

Voor Midstars 1 stond op zaterdag 29 oktober de thuiswedstrijd tegen Argus 4 uit Harkstede op het programma. Midstars 1 lijkt voor aanvang van de wedstrijd kansloos om nog kampioen te worden van de Noordelijke 1e Divisie en de tegenstander heeft elk punt nodig in de strijd tegen degradatie. Voor Midstars stonden deze wedstrijd Jaysron Mathilda, Arne Hommes en Harry Kruizenga aan de tafel. Ze moesten het opnemen tegen Herman Messchendorp, Karin Boonstra en Frank Schuur.

De eerste wedstrijd tussen Jaysron en Herman ging voor de Midstars speler verloren in drie games. De eerste twee games was het verschil slechts twee punten, dus kansloos was het zeker niet. Arne had vervolgens niet veel kans tegen Karin en verloor deze partij in drie games. In de derde wedstrijd maakte Harry er een lange partij van tegen Frank Schuur. In de beslissende vijfde game bleek echter Frank net iets sterker en hierdoor werd de stand in de wedstrijd 0-3. Jaysron en Arne kwamen in de dubbel tegen Herman en Karin met 2-0 achter en leken kansloos. Ze wisten zich echter in de volgende twee games naar winst te knokken, waardoor de vijfde game beslissend werd. Hierin moesten de Midstars spelers met 11-8 het onderspit delven. In de vijfde partij van de middag kwam Arne met 1-0 in games achter tegen Herman. Gelukkig wist hij zich hierna goed te herstellen en de volgende drie games werden met grote cijfers gewonnen. Hierdoor was de nul voor Midstars van het scorebord verdwenen. Jaysron speelde een eenvoudige partij tegen Frank en gunde zijn tegenstander in drie games slechts elf punten. Harry had het in de zevende wedstrijd moeilijk tegen Karin. Alleen in de tweede game wist hij nog enigszins in de buurt te blijven, maar hij verloor de wedstrijd kansloos in drie games. Arne kwam in zijn wedstrijd tegen Frank nog wel op een 2-1 voorsprong in games, maar na een ruim verloren vierde game kon hij het ook in de vijfde game niet bolwerken. Harry stelde hierna tegen Herman, na verlies in de eerste game, orde op zaken. De volgende twee games werden nipt gewonnen, waarna de tegenstand van Herman in de vierde game gebroken was. De spannendste partij van de dag was waarschijnlijk de laatste wedstrijd tussen Jaysron en Karin. Jaysron wist de eerste twee games te winnen, maar Karin liet zich niet kennen en wist game drie en vier te winnen. Hierdoor werd de vijfde game beslissend. Deze game ging lang gelijk op, maar uiteindelijk wist Jaysron hem nipt met 11-9 te winnen. De einduitslag in de wedstrijd werd een 6-4 nederlaag voor Midstars.

Door dit resultaat staat Midstars op de derde plaats en is de achterstand op de twee koplopers te groot om nog mee te doen om het kampioenschap. Argus heeft door dit resultaat de laatste plaats overgedaan aan Bergum 1. De volgende wedstrijd voor Midstars 1 is op vrijdag 4 november in Bergum tegen Bergum 1. Deze wedstrijd begint dan om 20.00 uur.


Midstars 2 moest het op vrijdag 28 oktober in Assen opnemen tegen Oost 1. Midstars trad aan met Wadse Temme, Peter de Hek en Richard Roossien. Na een 3-0 voorsprong wist Midstars uiteindelijk vier punten binnen te slaan. Wadse en Peter wisten beiden één wedstrijd te winnen en Richard stond twee keer aan de goede kant van de score. De dubbel werd door Peter en Richard verloren. Ondanks de 6-4 nederlaag staat het team nog op een keurige tweede plaats in de competitie.

Koploper Midstars 3 had het op vrijdagavond lastig in eigen huis tegen DTTC ’78 1 uit Appingedam. Met name Stefan Dallinga van de tegenstander wist het de Midstars spelers lastig te maken. Alleen Gert Jan Huiskes wist tegen hem nipt te winnen en zijn ongeslagen status te behouden. Hans Stulp wist twee partijen te winnen en Jan Boerma werd één keer door een tegenstander gefeliciteerd. De dubbel werd wel gewonnen, zodat het toch nog een 6-4 overwinning werd. De voorsprong op de nummer twee in de competitie is geslonken naar acht punten.


Midstars 4 had op donderdagavond de lastige uitwedstrijd tegen The Batswingers 1 in Yde. Het team is volop in de strijd gewikkeld tegen degradatie en moest bij deze wedstrijd een beroep doen op invaller Ronald Gombert. Ronald wist helaas geen wedstrijd te winnen. Frans de Vries en Dennis Funcke wisten beiden twee partijen te winnen en doordat de dubbel werd verloren werd het dus een 6-4 nederlaag. Door deze vier punten neemt het team een kleine voorsprong op de laatste twee in de competitie.


Midstars 5 moest het in eigen huis opnemen tegen Helperzoom 2 uit Groningen. Voor Midstars speelden deze avond Luuk Kamphuis, Johan de Hek en Ronald Gombert. Johan wist één van de drie enkelpartijen te winnen en Ronald stond in twee partijen aan de goede kant van de score. Luuk wist met uitstekend spel ongeslagen te blijven en samen met Ronald ook de dubbel te winnen. Door de 7-3 overwinning staat het team op de gedeelde tweede plaats.


Midstars 6 speelde op donderdagavond de uitwedstrijd in Loppersum tegen TALO 2. Voor Midstars stonden Piet Bergsma, Jan van Nobelen en Rob Andringa aan de tafel. Piet en Jan wisten knap ongeslagen te blijven. Rob bleef helaas zonder overwinning. Doordat het team ook de dubbel wist te winnen werd het een knappe 7-3 overwinning. Door dit resultaat staat het team na zes van de tien wedstrijden op de eerste plaats met vier punten voorsprong op de nummer twee.


Midstars 7 speelde in de thuiswedstrijd tegen Ritola 1 uit Zuidlaren met Gerard van Dijken, Wim Gombert en Jan Slagman. Jan wist in deze wedstrijd tegen de rode lantaarndrager ongeslagen te blijven. Helaas moest Gerard een nederlaag incasseren en wist Wim maar één overwinning binnen te halen. De dubbel werd wel gewonnen door Gerard en Jan, waardoor het een 7-3 overwinning werd. Hierdoor staat het team op de eerste plaats met één punt voorsprong op de nummer twee.

Jeugd
De jeugd van Midstars 1 moest het op zaterdag in Drachten opnemen tegen Drachten 1. Het beloofde een lastige middag te gaan worden, aangezien de tegenstander voor aanvang al 15 punten meer wist te noteren in de competitie. Lex Venema, Patrick Honderd en Sacha de Wind leverden echter een uitstekende prestatie. Lex en Sacha wisten beiden twee enkelpartijen te winnen en helaas wist Patrick geen partij te winnen. Doordat ook de dubbel werd gewonnen werd het een uitstekende 5-5. Het team staat na zes gespeelde wedstrijden op de vijfde plaats en met een goed slot van de competitie moet het nog mogelijk zijn om iets te klimmen.


De jeugd van Midstars 2 doet het deze competitie uitstekend en staat op de eerste plaats in de competitie. Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd in Finsterwolde tegen Reflex 2 op het programma. Midstars trad aan met Jasper Steringa, Sanne Buikema en Sem Keurentjes. Sanne en Sem wisten beiden knap twee enkelpartijen te winnen en Jasper wist één wedstrijd te winnen. Doordat Sanne en Sem de dubbel verloren werd het uiteindelijk een 5-5 gelijkspel. Na afloop blijkt dat het team nog steeds drie punten voor staat op de nummer twee.

Bron: TTV Midstars (31-10-2011)