Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 

Uitstekende prestatie Midstars 1

Midstars 6 kampioen

Afgelopen zaterdag 28 april stond voor Midstars de laatste competitiewedstrijd op het programma. Deze wedstrijd was in Groningen tegen de poulewinnaar GTTC 1. In de voorgaande negen wedstrijden had GTTC slechts tien punten laten liggen, waarvan drie in de wedstrijd in Middelstum tegen Midstars 1. Het beloofde dus een zware middag te worden voor het team van Midstars. Het team was genoodzaakt om een beroep te doen op een invaller uit team 2 en dit werd Richard Roossien. Hij bond samen met Jaysron Mathilda en Johan Vogelzang deze middag de strijd aan.

De eerste wedstrijd ging tussen Jaysron en Wiljon Meints. Jaysron begon sterk aan de wedstrijd en wist de eerste twee games binnen te slepen met 11-8 en 11-9. In de derde game bleef het lang spannend, maar Wiljon wist deze met 11-9 binnen te halen. De vierde game leek een kopie van de derde. Gelukkig was het ditmaal Jaysron die met 11-9 de sterkste was en dus de wedstrijd wist te winnen. De tweede partij werd gespeeld door Johan en Hugo Beute. De eerste game werd nipt door Hugo met 13-11 gewonnen en ook de tweede ging vrij eenvoudig met 11-6 naar de speler van GTTC. In game drie wist Johan wat meer tegenstand te bieden en de game met 11-6 te winnen. Game vier en dus de wedstrijd werd nipt met 11-9 door Hugo gewonnen. De derde partij van de middag ging tussen Richard en Jan-Willem van de Werf. Jan-Willem bleek in deze partij duidelijk een maatje te groot voor Richard. Alle drie de games werden overtuigend door de speler van GTTC gewonnen. Hierna was het tijd voor de dubbel tussen Jaysron en Johan tegen Wiljon en Jan-Willem.

Het Midstars duo kende een moeilijke start en verloor de eerste game met 11-6. Gelukkig wisten ze zich hierna sterk in de wedstrijd terug te knokken en de tweede game zeer overtuigend met 11-3 te winnen. Ook de derde game werd overtuigend gewonnen, waarna het in game vier lang spannend bleef. Het Midstars duo bleek met 13-11 nipt de sterkere en wist de stand in de wedstrijd terug te brengen tot 2-2. De vijfde wedstrijd was een erg spannende partij tussen Jaysron en Hugo. Deze partij ging erg lang gelijk op en om en om wisten de spelers de games te winnen. Hierdoor was een vijfde en beslissende game noodzakelijk. Ook deze ging lang gelijk op, maar uiteindelijk was Hugo nipt met 11-9 de sterkere. Ook Richard en Wiljon maakten er een spannende wedstrijd van. Na een 1-0 achterstand in game wist Richard sterk de tweede en derde game te winnen. Hierna schakelde Wiljon een tandje bij en hij wist de vierde game overtuigend binnen te halen. De vijfde game ging ook hier zeer gelijk op. Wiljon wist hem uiteindelijk nipt met 11-9 te winnen. Hierdoor kwam de stand in de wedstrijd op 4-2 in het voordeel van de thuisploeg. Wedstrijd zeven tussen Johan en Jan-Willem ging ook over de volle vijf games. Beide spelers wisten hier ook om en om de games binnen te halen. Ditmaal was het de speler van Midstars die aan het langste eind trok en de game met 11-7 wist te winnen.

Helaas moest Richard het hierna opgeven in zijn partij tegen Hugo met een blessure. Ziekenhuisbezoek wees uit dat hij een zweepslag had opgelopen en langs deze weg wensen we hem beterschap. Door de opgave werd de stand in de wedstrijd 5-3. Jayrson had het in de eerste game lastig tegen Jan-Willem. Deze ging dan ook met 11-5 verloren. Jaysron toonde hierna karakter en vocht zich sterk terug in de wedstrijd. De volgende drie games gingen met 11-5,11-6 en 11-6 overtuigend naar de Midstars speler. Johan had de kans om de stand gelijk te trekken in de laatste partij tegen Wiljon. De eerste game werd nipt door Johan met 13-11 gewonnen, waarna hij het in game twee eenvoudiger had (11-3). Ook de derde game was close, maar ook deze werd met 12-10 gewonnen door Johan. Hierdoor wist GTTC voor het eerst dit seizoen niet te winnen en moest het in deze competitie acht van de vijftien verliespunten afstaan aan het team van Midstars 1.

Midstars eindigt de competitie op de tweede plaats en tegenstander GTTC 1 speelt de promotiewedstrijd om een plek in de derde divisie landelijk tegen Assen 1. Deze wedstrijd wordt op vrijdag 11 mei aanstaande gespeeld in de sporthal van Midstars aan de Coendersweg 15A. Deze wedstrijd begint dan om 20.00 uur en belooft erg spannend te worden.


Voor Midstars 2 stond er heel wat op het spel in de uitwedstrijd tegen GTTC 4 in Groningen op donderdagavond. Bij een 7-3 overwinning was Midstars zeker van handhaving in de Noordelijke 2e Divisie ten koste van de tegenstander. Midstars deed het deze avond met Richard Roossien, Peter de Hek en Gert Stulp. Gert wist drie partijen te winnen en Peter stond twee keer aan de goede kant van de score. Richard wist één partij te winnen. Doordat de dubbel werd verloren werd het een 6-4 overwinning. Hierdoor was het team afhankelijk van de uitslag van de wedstrijd van De Treffers ’70 3 van zaterdag. Bij een 8-2 overwinning zou Midstars degraderen, maar gelukkig eindigde deze wedstrijd in 5-5. Hierdoor komt Midstars 2 ook volgend seizoen weer uit in deze klasse.


Voor Midstars 3 stond er weinig meer op het spel in de laatste thuiswedstrijd tegen FTTC 2 uit Franeker. Voor aanvang was al duidelijk dat het team op de vijfde plaats ging eindigen en zou degraderen vanuit de Noordelijke 2e divisie naar de 1e klasse. Het team speelde deze wedstrijd met Hans Stulp, Gert Jan Huiskes en invaller Dennis Funcke. Dennis en Gert Jan bleven zonder overwinning en verloren samen ook de dubbel. Gelukkig wist Hans de eer te redden en één partij te winnen. Hierdoor werd het uiteindelijk een 9-1 nederlaag.


Midstars 4 moest het in de laatste wedstrijd in Ten Post opnemen tegen Tornado ’74 2. Alleen bij een 10-0 overwinning en een 10-0 nederlaag voor de koploper zou het team nog kampioen worden. Het team speelde deze wedstrijd met Frans de Vries, Bart Smith en Dennis Funcke. Frans wist ditmaal drie partijen te winnen en Dennis moest genoegen nemen met twee overwinningen. Bart werd één keer door een tegenstander gefeliciteerd. Doordat het team ook de dubbel wist te winnen werd het een 7-3 overwinning. Hierdoor eindigt het team op een keurige tweede plaats.


Midstars 5 moest het in de laatste thuiswedstrijd tegen DTTC ’78 3 noodgedwongen met twee spelers de strijd aangaan. Anine Stegeman en Jan van Nobelen presteerden deze avond echter uitstekend. Beiden wisten drie enkelpartijen te winnen en samen wisten ze ook de dubbel tot een goed einde te brengen. Hierdoor werd het toch noch een 7-3 overwinning en eindigt het team op de vierde plaats in de 3e klasse.

Voor Midstars 6 stond er erg veel op het spel in de laatste uitwedstrijd in Harstede tegen Argus 7. Voor aanvang van de wedstrijd was reeds bekend dat het team vijf punten nodig had om kampioen te worden in de 4e klasse. Het team kende wel enige personele problemen voor deze wedstrijd. Piet Bergsma vierde zijn verjaardag en Hans Maarse was ziek thuis. Ook Stan Vlieg was verhinderd, zodat het team een beroep moest doen op twee invallers uit team 7. Dit werden Luuk Kamphuis en Johan de Hek. Zij speelden samen met Rob Andringa de kampioenswedstrijd. Luuk en Rob wisten beiden drie partijen te winnen en Johan moest slechts één keer een tegenstander feliciteren. Doordat Luuk en Johan ook de dubbel wisten te winnen werd het een ruime 9-1 overwinning en was het kampioenschap binnen. Langs deze weg willen wij Piet, Rob, Hans en Stan feliciteren.


Voor Midstars 7 stond er weinig meer op het spel in de laatste thuiswedstrijd tegen WTTC 3 uit Winschoten. Naast Cedric Oliva en Lianda Bakker speelde het team met een invaller uit jeugd 1, namelijk Yvette Gombert. Cedric wist twee partijen te winnen en Lianda één. Yvette bleef helaas zonder overwinning, ondanks goed spel. Cedric en Lianda verloren ook de dubbel, waardoor het een 7-3 nederlaag werd. Hierdoor eindigt Midstars 7 op de derde plaats in de competitie.


Ook voor Midstars 8 was het op vrijdagavond in de eigen sporthal een belangrijke wedstrijd. Tegenstander in deze wedstrijd was Idéfix 4 uit Groningen. Het team had zes punten nodig om zeker te zijn dat men ook volgend seizoen weer in de 4e klasse uitkomt. Het team speelde in de gebruikelijke opstelling met Youri Kobes, Wim Gombert en Jan Slagman. Alle drie de spelers wisten één partij te winnen en Youri en Jan wisten ook de dubbel binnen te halen. Hierdoor werd het een 6-4 nederlaag en eindigt het team op de vijfde plaats.

Jeugd
De jeugd van Midstars 1 moest het in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen opnemen tegen Detac 1 uit Delfzijl. Het team moest noodgedwongen een beroep doen op twee invaller uit jeugd 2, namelijk Sanne Buikema en Jasper Steringa. Zij speelden deze partij met Yvette Gombert. Doordat de tegenstander slechts met twee spelers op kwam dagen, waren de eerste drie punten al binnen. Alleen Yvette wist een enkelpartij uit het vuur te slepen. Sanne en Jasper wisten ondanks uitstekend spel geen wedstrijd te winnen. Yvette en Sanne verloren ook de dubbel, zodat het een 6-4 nederlaag werd. Op moment van schrijven staat het team op de vierde plaats in de 2e klasse.


De jeugd van Midstars 3 moest het in de laatste wedstrijd van het seizoen in de eigen sporthal opnemen tegen Vinkhuizen 1. Het team speelde met Auke Klaassen, Peter Bulthuis en Natasja ten Berge. Auke en Peter wisten beiden geen partij te winnen. Gelukkig wist Natasja wel met goed spel een wedstrijd binnen te halen. Doordat Peter en Natasja de dubbel verloren werd het een ruime 9-1 nederlaag. Door dit resultaat eindigt het team op de zevende plaats in de poule van acht ploegen.

Bron & Foto's: TTV MIdstars (2 mei 2012)