Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

Zware middag voor Midstars in Klazienaveen

Afgelopen zaterdag moest het team van Midstars 1 de lastige uitwedstrijd in Klazienaveen spelen tegen De Treffers ’70 2. Voor Midstars was het bij een grote overwinning eventueel nog mogelijk om voor de tweede plaats in de Noordelijke 1e divisie te gaan. De tegenstander stond voor aanvang van de wedstrijd echter acht punten voor. Voor De Treffers ’70 2 was het bij een grote overwinning nog mogelijk om de strijd met TTV Appelscha aan te gaan om de koppositie.

Midstars speelde deze middag met Arne Hommes, Gert Stulp en Harry Kruizenga. Arne moest het in de openingswedstrijd opnemen tegen Vincent de Vries. Alleen in de tweede game wist Arne dicht bij gamewinst te komen, maar verloor deze uiteindelijk met 13-11. De wedstrijd werd met 3-0 door Vincent gewonnen. In de tweede partij nam Gert het op tegen Paul Sterken. De eerste twee games werden door Paul gewonnen. In de derde game kwam Gert nog dicht bij gamewinst, maar moet uiteindelijk de game en de wedstrijd toch met 12-10 gewonnen geven. De derde partij tussen Harry en Melvin van Kralingen was waarschijnlijk de spannendste partij van de middag. Harry wist de eerste twee games ruim te winnen, maar vanaf de derde game kreeg hij het toch moeilijker met de tegenstander. Deze wist de game nipt met 12-10 te winnen en ook de vierde game ging met 16-14 naar Melvin. De vijfde en beslissende game ging lange tijd gelijk op. Melvin was helaas op het einde van de wedstrijd nipt de sterkere, zodat de 3-0 achterstand voor Midstars op het bord verscheen. Arne en Gert namen het in de dubbel op tegen Paul en Melvin. Het Midstars duo begon sterk aan de wedstrijd en wist de eerste game ruim te winnen. De tegenstander vocht zich echter sterk terug in de tweede en derde game en kwam zo op een 2-1 voorsprong. De vierde game ging nipt naar Midstars, zodat wederom een vijfde game moest worden gespeeld. Deze ging met 11-6 naar de tegenstander. Arne nam het in de vijfde wedstrijd op tegen Paul. Deze wedstrijd had wederom een vijfde game nodig om de winnaar te bepalen. De game ging lange tijd gelijk op, maar gelukkig was het dit keer Arne die aan het langste eind trok en zodoende het eerste punt binnen bracht. Harry moest in de zesde partij in vier games het onderspit delven tegen Vincent en in de zevende partij kon Gert het niet bolwerken tegen Melvin. Ook deze partij ging in vier games verloren. De achtste partij tussen Harry en Paul was lang een spannende partij en ook hier was de vijfde game noodzakelijk. Deze ging helaas ruim verloren voor Harry. Arne wist in de negende partij tegen Melvin terug te komen in de wedstrijd door de derde game nipt te winnen en zo de stand in de partij naar 2-1 in het voordeel van de tegenstander te brengen. De vierde game ging echter nipt verloren en dus ook de wedstrijd. Gert had in de laatste partij tegen Vincent weinig kans en verloor de wedstrijd in drie games. Hierdoor werd de eindstand in de wedstrijd een 9-1 nederlaag voor het team van Midstars 1. Door dit resultaat is het hoogst haalvare voor het team de derde plaats. Tegenstander De Treffers ’70 2 wist het gat met de koploper terug te brengen tot twee punten en heeft met nog één speelronde te gaan nog kans op het kampioenschap. De volgende wedstrijd voor Midstars 1 is op zaterdag 2 december in Groningen tegen GTTC 2. Deze wedstrijd begint dan om 17.15 uur.

Voor Midstars 2 stond op zaterdag de uitwedstrijd naar Ready 1 in Leeuwarden op het programma. De tegenstander had slechts één punt nodig om zich te verzekeren van het kampioenschap. Midstars moest een beroep doen op een invaller en vond Hans Stulp van Midstars 3 bereid om te spelen. Samen met Peter de Hek en Lex Bruijn ging hij de strijd aan. Helaas wist geen van de spelers een partij te winnen, zodat de einduitslag 10-0 in het voordeel van de ploeg uit Leeuwarden werd. Het team van Midstars moet in de laatste wedstrijd nog een goed resultaat behalen om zich te verzekeren van de derde plaats.

Midstars 3 speelde zijn laatste thuiswedstrijd op vrijdagavond tegen Actief 1 uit Eelde. Midstars speelde deze avond met Jan Boerma, Gert Jan Huiskes en Joop Bakker. Het team zou bij vijf punten het kampioenschap van de 1e klasse hebben binnengehaald. Dit bleek geen probleem, want Gert Jan en Joop bleven ongeslagen en Jan wist één enkelpartij te winnen. Gert Jan en Jan wisten samen ook de dubbel te winnen, zodat het 8-2 werd. Het team kan zich nu, met nog één wedstrijd te gaan, gaan opmaken voor de promotiewedstrijd op vrijdag 9 december in Groningen tegen Reflex Scheemda 2.

Midstars 4 is nog steeds in een strijd verwikkeld om klassenbehoud te bewerkstelligen. Het team moest het op maandag opnemen tegen SVK 1 in Kiel-Windeweer. Midstars speelde met Bart Smith, Jonathan van Loon en Dennis Funcke. Bart en Dennis wisten beiden twee partijen te winnen en helaas bleef Jonathan zonder overwinning. Gelukkig wisten Bart en Dennis wel de dubbel te winnen, zodat het in de wedstrijd 5-5 werd. Het team zal in de laatste thuiswedstrijd tegen Beukema uit Hoogezand nog vijf punten moeten binnenhalen om zich 100% zeker veilig te spelen.

Midstars 5 moest eigenlijk een overwinning behalen in de thuiswedstrijd tegen The Batswingers 3 uit Yde om nog kans te behouden op de titel. Luuk Kamphuis, Anine Stegeman en Ronald Gombert gaven alles. Dit bleek echter aan het eind van de avond niet genoeg. Ronald wist twee van de drie enkelpartijen te winnen en Anine en Luuk stonden beiden één keer aan de goede kant van de score. Luuk en Ronald verloren ook de dubbel, zodat het een 6-4 nederlaag werd voor het team van Midstars. Door dit resultaat is zelfs bij een 10-0 overwinning in de laatste partij een tweede plaats buiten bereik. Het team zal als derde in de competitie eindigen.

Voor Midstars 6 stond de topper in Finsterwolde tegen Reflex (S) 4 op het programma. De voorsprong van het team voor aanvang van de wedstrijd bedroeg vijf punten. Voor Midstars stonden Hans Maarse, Piet Bergsma en Lianda Bakker aan de tafel. Hans wist knap twee enkelpartijen te winnen en Piet wist één overwinning binnen te halen. Lianda bleef helaas zonder overwinning en samen met Piet wist ze ook de dubbel niet te winnen. Door de 7-3 nederlaag is de competitie met nog één wedstrijd voor de boeg extreem spannend. Het verschil op de ranglijst is slechts één punt in het voordeel van Midstars en beide teams spelen hun laatste wedstrijd op vrijdag 2 december.

Midstars 7 zou alleen bij een ruime overwinning nog kans behouden op de titel. Afgelopen vrijdag stond de laatste thuiswedstrijd tegen GTTC 8 uit Groningen op het programma. Voor Midstars speelden deze avond Youri Kobes, Jan Slagman en Wim Gombert. Wim wist knap zijn drie enkelpartijen te winnen en Jan wist twee partijen binnen te slepen. Youri wist één partij te winnen en samen met Jan ook de dubbel. Door de 7-3 overwinning is de achterstand op de koploper acht punten. De laatste wedstrijd is tegen de koploper en een   9-1 overwinning zal voldoende zijn om alsnog kampioen te worden.

Jeugd

Midstars 1 moest voor zijn laatste uitwedstrijd van deze competitie afreizen naar Winsum om het op te nemen tegen Aktief 1. Bij een overwinning zou de vierde plaats in de competitie nog gehaald kunnen worden. Midstars trad aan met Lex Venema, Patrick Honderd en Yvette Gombert. Lex wist deze middag twee partijen te winnen en ook Patrick wist een partij binnen te halen. Yvette bleef zonder overwinning en samen met Lex verloor ze ook de dubbel. Door de 7-3 nederlaag is het gat naar de nummer vier op de ranglijst gegroeid naar negen punten en zal het team zeer waarschijnlijk op de vijfde plaats eindigen.

Midstars 2 moest zijn laatste uitwedstrijd spelen in Winsum tegen Aktief 2. Dit topduel tussen de nummer één en twee van de ranglijst stond in het teken van een eventueel kampioenschap voor Midstars. Bij zes binnengehaalde punten door Midstars zou de voorsprong op de concurrentie voldoende zijn om zich kampioen te mogen noemen. Midstars trad aan met Jasper Steringa, Sanne Buikema en Sem Keurentjes. Jasper en Sanne wisten beiden één enkelpartij te winnen en Sem wist twee partijen te winnen. Doordat Sanne en Sem ook de dubbel wisten te winnen werd het een 5-5 gelijkspel. Zaterdag 3 december heeft het team twee punten nodig in de thuiswedstrijd tegen Detac om het kampioenschap binnen te halen. Deze wedstrijd wordt om 13.00 uur gespeeld in de sporthal aan de Coendersweg 15a.

Bron: TTV Midstars (01-12-2011)