Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

Koppositie voor Midstars na ruime overwinning

Zaterdag 24 september stond voor Midstars 1 de uitwedstrijd tegen Argus 4 in Harkstede op het programma. Het team moest voor deze wedstrijd een beroep doen op een invaller, aangezien 2 spelers van het team afwezig waren. Er werd een beroep gedaan op Hans Stulp, speler van Midstars 3. Samen met Jaysron Mathilda en Arne Hommes ging hij de strijd aan in Harkstede.

Hans moest het in de eerste wedstrijd opnemen tegen Norbert Schuur. Dit werd een zeer degelijke overwinning voor Hans in drie games. De volgende partij ging tussen Jaysron en Karin Boonstra. Jayron begon sterk in de partij en wist de eerste game ruim met 11-4 te winnen. Hierna was de wedstrijd meer in evenwicht. Jaysron verloor de tweede game met 14-12 en wist de derde met dezelfde cijfers te winnen. De vierde wist hij ook te winnen en dus ook de wedstrijd. De derde wedstrijd ging tussen Arne en Frank Schuur. De eerste game werd nipt door Arne gewonnen, waarna hij game 2 ruim verloor. In de volgende twee games stelde hij echter orde op zaken en wist deze ruim te winnen. De dubbel ging tussen Jaysron en Arne tegen Karin en vierde man Herman Messchendorp. Met 11-8,11-5 en 11-5 werd de wedstrijd eenvoudig door het Midstars duo gewonnen.

Hans had het in de vijfde partij lastig tegen Karin. Game 1 werd nipt verloren en ook de volgende twee games gingen naar de tegenstander, zodat het eerste punt voor de tegenstander werd binnengehaald en de stand 4-1 werd. Arne startte stroef in de volgende partij tegen Norbert en verloor de eerste game met 11-3, maar gelukkig herstelde hij zich hierna uitstekend. De volgende drie games werden wel gewonnen, al moet gezegd worden dat het close was in de laatste game (14-16). Jayrson had vervolgens geen enkele moeite met Frank en gunde hem in drie games slechts zeven punten. De laatste game werd zelfs met 11-0 gewonnen. De partij tussen Arne en Karin was meer een wedstrijd. Game 1 ging ruim naar Arne en de volgende game ging ruim naar Karin. De volgende twee games gingen nipt naar Arne met 11-9. De wedstrijd leek erg op de partij die hierna gespeeld werd tussen Hans en Frank. Game 1 ging ruim naar Frank en game 2 ging ruim naar Hans. Ook hier was het de speler van Midstars die de volgende twee games met 11-9 wist te winnen. De laatste partij van Jayron was een regelmatige overwinning in drie games op Norbert. Hierdoor werd de uitslag in de wedstrijd een ruime 9-1 zege voor het team van Midstars.

Door dit resultaat staat het team na twee speelronden op de eerste plaats met een voorsprong van twee punten op naaste belager TTV Appelscha 1. De volgende wedstrijd van Midstars is op zaterdag 1 oktober in de eigen sporthal tegen Bergum 1. Deze wedstrijd begint om 17.00 uur.


Voor Midstars 2 stond de thuiswedstrijd tegen Oost 1 uit Assen op het programma. Vrijdagavond stonden voor Midstars Wadse Temme, Richard Roossien en Peter de Hek aan de tafel. Richard wist deze avond ongeslagen te blijven en dus 3 punten voor Midstars 2 binnen te halen. Wadse wist twee partijen te winnen en Peter stond één keer aan de goede kant van de score. De dubbel werd door Midstars verloren, waardoor het uiteindelijk 6-4 in het voordeel van Midstars werd. Hierdoor staat het team na twee speelronden op een keurige tweede plaats.

Midstars 3 moest op donderdagavond naar Appingedam om te spelen tegen DTTC’78 1. Voor Midstars speelden Hans Stulp, Jan Boerma en invaller Bart Smith van Midstars 4. Bart wist helaas geen partij te winnen en Jan werd twee keer door een tegenstander gefeliciteerd. Hans wist al zijn partijen te winnen. Jan en Bart verloren samen ook de dubbel, waardoor het 5-5 werd. Het team staat door dit resultaat op de tweede plaats op slechts één punt achter de koploper.


Tegenstander voor Midstars 4 op vrijdagavond in de eigen hal was The Batswingers 1 uit Yde de Punt. Bart Smith, Frans de Vries en Dennis Funcke moesten de punten voor het team binnenhalen. Bart had misschien te veel gegeven tijdens de wedstrijd van een avond eerder en bleef zonder overwinning. Frans en Dennis wisten beiden twee partijen te winnen en moesten hun meerdere erkennen in Jan Holtrop. Hierdoor werd het een 6-4 nederlaag en dus moet het team in de komende wedstrijden vol aan de bak om de positie op de ranglijst te verbeteren, namelijk de vierde plaats.


Midstars 5 trad in Groningen aan tegen Helperzoom 2 met Anine Stegeman, Ronald Gombert en Luuk Kamphuis. Het drietal bleek deze avond in uitstekende vorm te verkeren. Anine en Luuk wisten de drie enkelpartijen te winnen en Ronald leed slechts één nederlaag. Ronald en Luuk wisten ook de dubbel te winnen, waardoor het een ruime 9-1 overwinning werd. Door dit resultaat staat het team op de eerste plaats met twee punten voorsprong op de naaste achtervolger.


Midstars 6 speelde op vrijdagavond in de eigen hal tegen gemeentegenoot Talo 2 uit Loppersum. Piet Bergsma, Jan van Nobelen en Lianda Bakker moesten de punten voor Midstars behalen. Lianda wist helaas geen enkelpartijen te winnen en Piet stond twee keer aan de goede kant van de score. Jan wist zijn enkelpartijen allemaal te winnen. Piet en Lianda wisten ook de dubbel te pakken, zodat het een 6-4 overwinning werd. Door dit resultaat staat het team op de gedeelde eerste plaats.


Midstars 7 wist op dinsdagavond in Zuidlaren uit te halen tegen Ritola 1. Gerard van Dijken, Jan Slagman en Wim Gombert lieten weinig aan het toeval over. Alleen Wim moest een keer een tegenstander feliciteren. Gerard en Jan bleven ongeslagen en wisten samen ook de dubbel te winnen. Door deze fraaie overwinning staat het team na twee speelronden op de derde plaats.
 

Jeugd

De jeugd van Midstars 1 moest door omstandigheden helaas met twee spelers de strijd aangaan in de thuiswedstrijd tegen Drachten 1. Aan Lex Venema en Sacha de Wind de taak om een nederlaag te voorkomen. Lex wist al zijn enkelpartijen te winnen en Sacha won er één. Doordat ze samen ook de dubbel wisten te winnen, werd het uiteindelijk toch nog 5-5. Door dit resultaat staat het team na twee speelronden op de vierde plaats.


De jeugd van Midstars 2 speelde op zaterdag uitstekend in de thuiswedstrijd tegen Reflex 2 uit Scheemda. Jasper Steringa, Sanne Buikema en Sem Keurentjes waren alle drie uitstekend in vorm. Alle enkelpartijen werden door de spelers van Midstars gewonnen. Helaas verloren Sanne en Jasper de dubbel nipt in de vijfde game met 14-12, waardoor het 9-1 werd. Door dit fraaie resultaat staat het team na twee speelronden op de eerste plaats.

Bron: TTV Midstars (29-09-2011)