Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Ontketend Klimaatgroep°Stars wint van koploper Scylla uit Leiden

Op 4 oktober van dit jaar kwam klimaatgroep°Stars nog een straatlengte te kort in de uitwedstrijd in de 1e divisie van de landelijke tafeltenniscompetitie tegen Scylla 2 uit Leiden. Afgelopen zaterdag was het feest in Middelstum in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Het keurkorps van trainer Anne Vlieg en coach Gert Stulp speelden messcherp tegen de koploper in de 1e divisie. Colin Rengers die zijn talent fantastische ontwikkeld en nota bene nog steeds junior is wist weer twee wedstrijden op dit hoge niveau te winnen.

Colin Rengers in actie tegen Gerard Bakker Junior (wedstrijd o.l.v. Topscheidsrechter Wim Muller)

Nestor Jan Tammenga deed hetzelfde met de eervolle vermelding dat Tammenga knap met 3-0 won van een van de beste spelers in deze competitie Gerard Bakker junior, zoon van de bekende trainer Gerard Bakker die Bettine Vriesekoop in de jaren 80 naar ongekende successen leidde. Henk Jan Wils voegde een punt toe en leverde samen met Jan Tammenga een thriller af in het dubbelspel door een 0-2 achterstand om te buigen in een 3-2 zege. De 6-4 overwinning van klimaatgroep°Stars betekende niettemin dat Scylla 2 kampioen is geworden in de 1e divisie. Maar omdat het hier de reserves betreft kunnen de Leidenaren niet promoveren naar de eredivisie. klimaatgroep°Stars heeft deze kans nog wel! Met US Amsterdam, SKF Veenendaal delen de Middestumers de tweede plaats op de ranglijst en zal volgende week in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen worden uitgemaakt wie van deze drie teams promoveert naar de eredivisie; een ongekende apotheose.

Middelstum TV was bij deze wedstrijd aanwezig en maakte een videoreportage.

Klimaatgroep°Stars 2 wint derby tegen GTTC uit Groningen

Klimaatgroep°Stars 2 die het kampioenschap nauwelijks nog kan ontgaan in de 3e divisie van de landelijke tafeltenniscompetitie won afgelopen zaterdag in Middelstum de streekderby van GTTC uit Groningen. Thomas Kuijer die een ongekend goed seizoen doormaakt, een van de talenten uit de kweekvijver van de stichting talentontwikkeling toptafeltennis Groningen, moest helaas na lange tijd een partij inleveren. Erik Mulder aan de kant van de Groningers speelde erg goed en wist in Middelstum al zijn partijen te winnen. Jan Thews die afwezig was door studieverplichtingen werd vervangen door Harry Kruizenga die speelt in het derde team van de Middelstumers. Kruizenga deed dat goed door van Rutger Lammerts te winnen. Thomas Kuijer en Baghram Gerami pakte ieder twee partijen en het dubbelspel. De 6-4 overwinning in de streekderby was hiermee een feit. Volgende week gaan de reserves van klimaatgroep°Stars 2 op bezoek bij Blauw Wit in Almelo en zijn slechts 2 punten voldoende om kampioenschap te pakken in de 3e divisie en te promoveren naar de 2e divisie in de landelijke tafeltenniscompetitie!


Dames Klimaatgroep°Stars verpletteren Trias

Net als de heren waren de dames van klimaatgroep°Stars uitstekend op dreef in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Eline Gras, Anine Stegeman en Linda van der Veen lieten bijna niets aan het toeval over tegen Trias uit Twello.

De troost voor de dames uit Twello was slechts een overwinning van Maria Groothedde op Anine Stegeman waardoor er na 3 uur tafeltennis een 9-1 eindstand in het voordeel van klimaatgroep°Stars op het scorebord stond. Met deze prima zege in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen verstevigt klimaatgroep°Stars de 5e positie op de ranglijst in de 2e divisie van de landelijke dames tafeltenniscompetitie.

Bron & foto TTV Midstars (24 november 2014)