Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 

Midstars stelt tweede plaats in competitie veilig

Afgelopen vrijdag 20 april stond voor Midstars de voorlaatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie op het programma in Oudega tegen ODI 1. De thuiswedstrijd tegen deze tegenstander was eerder al in een ruime 10-0 overwinning geëindigd en bij een goed resultaat nu zou Midstars de tweede plaats in de Noordelijke 1e Divisie veilig stellen. Midstars speelde deze wedstrijd met Jaysron Mathilda, Johan Vogelzang en Harry Kruizenga.

De eerste wedstrijd van de avond ging tussen Jaysron en Anko Baarda. Jaysron begon enigszins stroef aan de wedstrijd en moest de eerste game aan de tegenstander laten. Game twee en drie werden hierna een prooi voor de speler van Midstars. Anko herstelde zich in de vierde game en wist deze ruim met 11-5 te winnen, zodat de beslissende vijfde game noodzakelijk was. Deze ging lang gelijk op en Jaysron moest zelfs een matchpoint toestaan. Deze wist hij echter weg te werken en hierna won hij de wedstrijd met 13-11 in de vijfde game. De tweede partij van de avond ging tussen Johan en Richard Klein. Johan kende weinig problemen met de tegenstander en gunde hem in drie games slechts achttien punten. De derde partij ging tussen Harry en Patrick van Dijk. Harry begon sterk in de eerste game en wist deze ruim met 11-5 te winnen. Hierna werd het echter meer een wedstrijd en na verlies in de tweede game, wist Harry de wedstrijd in game drie en vier met 11-8 uit te maken. Hierna was het tijd voor de dubbel tussen Jaysron en Harry tegen Anko en Patrick. Dit werd een thriller over de volle lengte van vijf games. De eerste game werd nipt gewonnen, waarna de tegenstander game twee en drie voor zich wist op te eisen. Het Midstars duo herstelde zich goed en wist game vier en vijf met 11-5 en 11-8 winnend af te sluiten. Hierdoor werd het 4-0 in het voordeel van Midstars. De vijfde wedstrijd ging tussen Jaysron en Richard. Jaysron wist deze partij in drie games in zijn voordeel te beslissen met 11-7, 11-9 en 11-9. Hierna was het tijd voor Harry om het op te nemen tegen Anko.

De eerste twee games werden ruim gewonnen, waarna Anko het Harry in de derde game toch moeilijk wist te maken. Deze game ging lang gelijk op, maar werd uiteindelijk toch met 13-11 door Harry gewonnen. Johan had het in de volgende partij tegen Patrick nog makkelijker als in zijn eerste wedstrijd van de dag. Ook deze partij wist hij zeer overtuigend in drie games te winnen en Patrick wist in drie games slechts twaalf punten te scoren. De achtste partij van de avond ging tussen Harry en Richard. Na een 1-1 tussenstand in games bleef het in de derde game nog even spannend. Toch wist Harry deze te winnen, waarna het verzet van de tegenstander was gebroken. De vierde game ging met 11-1 naar de speler van Midstars. De voorlaatste partij ging tussen Patrick en Jaysron. Deze partij kende een grillig verloop. De eerste game werd ruim door Jaysron gewonnen, waarna de tweede game ruim naar zijn tegenstander ging. In de volgende twee games liet Jaysron zien toch de betere speler te zijn en hij wist deze dan ook te winnen. De laatste wedstrijd van de avond ging tussen Johan en Anko. Anko wist het Johan toch nog moeilijk te maken en wist zelfs een game te winnen met 12-10. Dit mocht echter niet baten en ook de tiende wedstrijd ging in vier games naar de speler van Midstars. Hierdoor werd het wederom een 10-0 overwinning. Door dit resultaat is het team verzekerd van de tweede plaats in de voorjaarscompetitie. De laatste wedstrijd wordt volgende week zaterdag in Groningen gespeeld tegen de kampioen GTTC 1. Deze wedstrijd begint dan om 17.15 uur.


Ook Midstars 2 moest op vrijdagavond de voorlaatste competitiewedstrijd spelen, maar dan in Bergum tegen Bergum 1. Midstars speelde deze avond met Lex Bruijn, Peter de Hek en Richard Roossien. Mede door de vele verrassende uitslagen in de poule, moet het team nog vol aan de bak om ook volgend seizoen weer in deze klasse te mogen uitkomen. Richard wist twee partijen te winnen en Peter één. Lex bleef helaas zonder overwinning en doordat ook de dubbel werd verloren was de einduitslag in de wedstrijd een 7-3 nederlaag. Hierdoor staat het team op de vierde plaats met slechts één punt voorsprong op de nummer vijf. Een goede uitslag in de laatste wedstrijd in Groningen tegen GTTC 4 is dan ook noodzakelijk.


Midstars 3 had op vrijdag een thuiswedstrijd op het programma staan tegen DOTO 2 uit Siddeburen. Het team trad aan in de gebruikelijke opstelling met Hans Stulp, Gert Jan Huiskes en Jan Boerma. Hans wist deze avond ongeslagen te blijven en Gert Jan wist twee van de drie enkelpartijen te winnen. Helaas wist Jan geen enkelpartij te winnen, maar wist hij wel samen met Gert Jan de dubbel binnen te halen. Hierdoor werd het een 6-4 overwinning. Door dit resultaat is het team verzekerd van de vijfde plaats in de competitie.


Voor Midstars 4 stond de topper tegen koploper GTTC 6 in Groningen op het programma. Bij het binnenhalen van zes punten zou de tegenstander zich kampioen mogen noemen. Frans de Vries, Jonathan van Loon en Dennis Funcke probeerden hier een stokje voor te steken. Dennis wist weer eens ongeslagen te blijven en kent een goed seizoen. Frans wist ook twee partijen te winnen en helaas bleef Jonathan zonder overwinning. Doordat Jonathan en Dennis de dubbel verloren werd het een 5-5 gelijkspel. Door deze uitslag staat het team op de gedeelde tweede plaats. Het kampioenschap kan GTTC echter bijna niet meer ontgaan.


Midstars 5 moest het op vrijdagavond in de eigen hal opnemen tegen koploper Rotak 2 uit Roden. Het beloofde dus een zware avond te worden voor Anine Stegeman, Jan van Nobelen en Ronald Gombert. Jan en Anine bleven zonder overwinning en Ronald wist één enkelpartij te winnen. Anine en Ronald verloren ook de dubbel, zodat het een ruime 9-1 nederlaag werd. Door dit resultaat staat het team op de vierde plaats. Tegenstander Rotak mocht zich door dit resultaat kampioen noemen.


Midstars 6 is nog volop in de race voor de titel in de 4e klasse. Het team moest in Groningen spelen tegen GTTC 9. Voor aanvang van de wedstrijd was het verschil tussen beide ploegen één punt in het voordeel van Midstars. Het team moest een beroep doen op invaller Johan de Hek uit team 7. Hij moest met Hans Maarse en Rob Andringa een goed resultaat binnenhalen. Hans bleef knap ongeslagen en Johan wist twee enkelpartijen te winnen. Rob stond in één enkelpartij aan de goede kant van de score en hij wist met Johan ook de dubbel te winnen. Door de 7-3 overwinning staat het team nu vier punten voor op de nummer 2 met nog slechts één wedstrijd te gaan tegen de nummer zes van de ranglijst. Vrijdag kan het team dus kampioen worden.

Midstars 7 moest het in de eigen sporthal opnemen op vrijdagavond tegen koploper DOTO 5 uit Siddeburen. Het team bestond deze avond uit Lianda Bakker, Cedric Oliva en Luuk Kamphuis. Luuk wist twee partijen te winnen en Lianda en Cedric moesten genoegen nemen met één overwinning. Doordat Lianda en Luuk de dubbel verloren werd het een 6-4 nederlaag. Het team staat op dit moment op de derde plaats en kan alleen bij een ruime overwinning in de laatste wedstrijd tegen de nummer twee nog klimmen naar de tweede plaats.


Midstars 8 moest al op dinsdagavond spelen in Finsterwolde tegen Oldambt 7. Het team moest een invaller meenemen naar deze wedstrijd en dat werd Luuk Kamphuis van team 7. Hij ging de strijd samen met Jan Slagman en Wim Gombert aan. Luuk wist knap ongeslagen te blijven en Jan wist één partij te winnen. Helaas bleef Wim zonder overwinning. Doordat het team nog wel de dubbel wist te winnen, werd het uiteindelijk een 5-5 gelijkspel. Hierdoor staat het team op dit moment op de vierde plaats en heeft het een goed resultaat nodig in de laatste wedstrijd om deze positie te behouden.

Jeugd
De jeugd van Midstars 1 moest het in de eigen hal opnemen tegen Reflex ’65 1 uit Hoogeveen. Het team moest door een blessure bij Patrick Honderd een beroep doen op Jasper Steringa uit team 2. Hij speelde deze middag samen met Yvette Gombert en Sacha de Wind. Yvette wist twee partijen te winnen en Sacha één en samen wisten ze ook de dubbel binnen te halen. Jasper wist zich goed staande te houden en wist ook een partij te winnen. Dit is erg knap, aangezien hij twee klassen hoger speelde dan normaal. Door het 5-5 gelijkspel staat het team nu op de vijfde plaats.


Voor de jeugd van Midstars 2 stond al de laatste competitiewedstrijd op het programma. Deze wedstrijd was een thuiswedstrijd tegen Oldambt 2 uit Finsterwolde en die werd gespeeld door Thomas Touw, Sem Keurentjes en Sanne Buikema. Sem wist deze middag ongeslagen te blijven en Thomas en Sanne wisten twee van de drie enkelpartijen te winnen. Thomas en Sanne wisten ook de dubbel te winnen, zodat het een 8-2 overwinning werd. Hierdoor eindigt het team knap op de tweede plaats in de 4e klasse. Na de promotie van vorig seizoen is dit een goed resultaat.


De jeugd van Midstars 3 moest zaterdag afreizen naar Harkstede voor de uitwedstrijd tegen Argus 6. Voor Midstars stonden Peter Bulthuis, Lisa Buikema en Natasja ten Berge aan de tafel. Alle drie de spelers van Midstars wisten één van de drie enkelpartijen te winnen. Doordat Lisa en Natasja de dubbel niet winnend wisten af te sluiten, werd het een 7-3 nederlaag. Hierdoor staat het team met nog één wedstrijd te gaan op de zesde plaats in de competitie die uit acht ploegen bestaat.

Bron & Foto: TTV Midstars (25 april 2012)