Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 

Wedstrijdverslagen landelijke teams Klimaatgroep°Stars 19 april 2014

De kampioenen van Klimaatgroep°Stars 1 speelden afgelopen zaterdag thuis hun laatste wedstrijd van het seizoen tegen Hilversum. Op voorhand was er misschien weinig spanning te verwachten, ook omdat de heren van Klimaatgroep Stars al ruim 2 weken kampioen zijn met een straatlengte voorsprong van meer dan 30 punten. Maar omdat Hilversum samen met GTTC Groningen nog kans maakte op de tweede plaats viel er voor de neutrale kijker nog genoeg te genieten en werden de Klimaatgroep stars mannen uit Middelstum nog eenmaal serieus uitgedaagd om hun klasse te laten zien.

Bij afwezigheid van Colin Rengers en Teun Bosveld en omdat het 2de team eveneens op hetzelfde moment een wedstrijd om promotie naar de 2de divisie speelde mocht Richard Roossien, die normaal uitkomt in de regionale noordelijke 2de divisie, zijn opwachting maken op het allerhoogste niveau! Richard werd geflankeerd door Jan Tammenga en Henk Jan Wils. Voor Hilversum betraden Wouter Schoeber, Ilan Meijer en Hans den Blanken het strijdtoneel in Middelstum. In de eerste partij werd Richard Roossien meteen in het diepe gegooid. En meteen liet hij zien dat hij vanavond niet van plan was om de handdoek in de ring te gooien. Met 11-9 pakte hij brutaal de 1ste game van Schoeber en wist het tot een 5de game te brengen. Waarin de tegenstander met 11-4 toch net een maatje te groot was. Maar het 2de divisie debuut was bij voorbaat voor Roossien al geslaagd.

Jan Tammenga won de volgende partij betrekkelijk eenvoudig van Ilan Meijer en trok hiermee de stand weer gelijk. Hierna trokken Henk Jan en Jan Tammenga voor de van Klimaatgroep°Stars even door. Henk Jan won zijn eerste partij in 4 games van Hans van den Blanken en samen pakten ze ook het dubbel. Jan Tammenga moest hierna even alle zeilen bijzetten tegen Schoeber , maar wist deze partij wel in 5 games winnend af te sluiten en bracht de tussenstand op 4-1. Hierna was het weer de beurt aan invaller Roossien. Weer was hij verre van kansloos en capituleerde hij pas in de 4de game tegen van den Blanken. Henk Jan Wils had het hierna ook zeker niet gemakkelijk tegen Meijer. Even leek het erop dat Meijer de overhand kreeg, maar in de 5de game stelde Wils toch nog orde op zaken en won de partij. Jan Tammenga lukte dit helaas niet tegen van den Blanken. Met goed geplaatste bloks en Jan die niet zijn beste niveau van de avond kon halen, was de tegenstander net iets beter. De 1ste game viel met 12-10 nog net de goede kant uit, maar cruciaal was de tweede game die met 18-16 net verloren ging. Jan wist daarna geen grip meer op de wedstrijd te krijgen en moest hiermee het 3de tegenpunt van de avond prijsgeven.

Henk Jan was deze avond de koning van de 5de game. Want ook al was hij nog maar net bekomen van een zwaar bevochten zege op Ilan Meijer. In zijn laatste partij wist hij weer zijn hoofd koel te houden in de 5de game en onderstreepte zijn avond met een mooie hattrick. De klapper van de avond volgde in de laatste partij. Iedereen had al gerekend op een 6-4 einduitslag voor van Klimaatgroep°Stars en was zich aan het opmaken voor het kampioensfeest dat zich na de wedstrijd in alle hevigheid zou gaan voltrekken. Invaller Richard Roossien nog niet! In 3 games won hij afgetekend van Ilan Meijer en zorgde voor een stunt waar niemand op gerekend had. Hij speelde de wedstrijd van zijn leven en liet Meijer volstrekt kansloos. Hiermee bracht Richard de eindstand op een mooie 7-3 en maakte het feestje nog veel mooier dan het al was.

Klimaatgroep Stars 1 is kampioen met een puntengemiddelde van bijna 9 per wedstrijd en komt in het najaar weer uit in de landelijke 1ste divisie tafeltennis waar het thuishoort. Het vizier van de Klimaatgroep°Stars kan in het najaar weer op een plek in de eredivisie gezet worden. Gegarandeerd spektakel in Middelstum. Alle supporters en sponsors bedankt voor de trouwe support en hopelijk tot in het najaar bij Klimaatgroep Stars!
Eindstand 2de divisie landelijk

Klimaatgroep Stars 1 10 - 88
Hilversum 3 10 - 52
GTTC Groningen 1 10 - 49
De Toekomst 1 10 - 44
Bijmaat 2 10 - 34
Blauw-Wit 1 10 - 33


Klimaatgroep Stars 2 grijpt met 1 punt verschil net naast de titel in de 3de divisie

Hoe groot is het verschil. Waar het 1ste team zich al een paar weken met ruime afstand kampioen mocht noemen, valt het kwartje met 1 punt verschil voor het talententeam bestaande uit Thomas Kuijer, Jan Thews en Kevin Baron net de verkeerde kant uit. De concurrenten van de Veluwe wisten net als Klimaatgroep°Stars 2 met 6-4 te winnen, maar aangezien het onderling verschil in het voordeel van de concurrenten uitviel, stond Klimaatgroep°Stars 2 na een spannende wedstrijd tegen het eerste team van Assen toch net met lege handen.

Kevin Baron zorgde voor een goede start met een degelijke zege op Julius Harkink in 4 games. Maar Jan Thews trok vervolgens net aan het kortste eind en verloor zijn eerste partij met 13-11 in de 5de game van een zeer sterk spelende Bob Eldering die voor alle spelers van Klimaatgroep°Stars 2 deze avond niet te kloppen bleek. Samen met Kevin Baron wist Jan Thews wel op overtuigende wijze het dubbel binnen te slepen en Thomas Kuijer deed daarvoor ook al goede zaken met zijn overwinning in zijn eerste partij op Peter Zwama.

Thomas en Jan wisten allebei 2 enkelpartijen te winnen. Kevin speelde zeer sterk maar kwam helaas net te kort tegen Peter Zwama. Met 11-9 verloor hij nipt de 5de game. In de laatste partij leek hij het Bob Eldering nog even moeilijk te maken en dwong hem met knappe spinballen tot het spelen van een 5de game. Maar met 11-8 gaf de ervaring van Bob toch net de doorslag. De teller bleef staan op een 6-4 overwinning voor de Klimaatgroep°Stars. Omdat later bleek dat de Veluwe eveneens 6-4 had gewonnen van US uit Amsterdam, kwamen de mannen net 1 puntje tekort om zich kampioen van de 3de divisie te mogen noemen. Aankomend seizoen zullen Thomas, Jan en Kevin er alles aan doen om dit recht te zetten. Vooraf beschouwd is een 2de plaats een knap resultaat voor de promovendus van de noordelijke 1ste divisie, maar na dit mooie en ook spannende seizoen waarbij alle drie de spelers veel progressie ten aanzien van hun spel hebben geboekt, overheerst nu toch even de teleurstelling.

Eindstand 2de divisie landelijk

De Veluwe 1 10 - 61
Klimaatgroep Stars 2 10 - 61
SKF 3 10 - 56
US 2 10 - 44
Tafelten Zwolle 2 10 - 42
Assen 1 10 - 36


Dames Klimaatgroep°Stars besluiten hun seizoen met 9-1 verlies in thuiswedstrijd tegen VVV

De overmacht van het sterke kampioensteam van Disnierats was groot dit seizoen. Maar ook de plaatsen 2 en 3 stonden voorafgaand aan deze wedstrijd eigenlijk al wel vast. De nummer 3 kwam op bezoek in Middelstum. De dames van Klimaatgroep°Stars speelden met Yvette Gombert, Saskia de Jong en Anine Stegeman. Het was op voorhand gezien de onderlinge stand wel duidelijk dat het moeilijk zou gaan worden.

Lange tijd leken alle partijen dan ook crescendo richting de bezoekers te gaan. Ondanks dat Yvette Gombert zeer sterk speelde Bulthuis , Anine dichtbij was in haar eerste partij tegen van der Steen en Saskia in de 8ste partij tegen dezelfde tegenstandster voor de eerste 5 setter zorgde en hier net met 11-9 het onderspit delfde bleven de successen voor de dames van Klimaatgroep°Stars uit tot de laatste partij waarbij Yvette Gombert zeer knap in 5 games van Sabine de Bruijckere wist te winnen en hiermee de eer voor de dames van Klimaatgroep°Stars wist te redden.

Achteraf een mooie opsteker van deze ene overwinning was dat deze wedstrijd er net voor zorgde dat die “hatelijke” laatste plaats toch nog verlaten werd en de dames van Klimaatgroep°Stars hun seizoen als nummer 5 mogen afsluiten.
Eindstand dames 2de divisie

Eindstand 2de divisie landelijk dames

Disnierats 1 10 - 87
GTTC Groesbeek 1 10 - 65
VVV 1 10 - 53
TT Nijmegen 1 10 - 36
Klimaatgroep Stars 1 10 - 30
Alexandria '66 1 10 - 29

Bron: TTV Midstars (24 april 2014) Foto's: copyright: © I.M. Lint ttv Midstars