Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

Midstars doet goede zaken met ruime overwinning op ODI

Op zaterdag 17 maart stond voor Midstars 1 alweer de zesde wedstrijd van de voorjaarscompetitie in de Noordelijke 1e Divisie op het programma. Tegenstander in de eigen sporthal was ODI 1 uit Oudega. Aangezien de tegenstander op de laatste plaats stond was het zaak voor Midstars om een goede uitslag neer te zetten om de aansluiting met de top te behouden. Midstars stond deze middag aan de tafel met Jaysron Mathilda, Harry Kruizenga en Reyno Hut en de coach was wederom Gert Stulp.

De eerste wedstrijd van de dag ging tussen Jaysron en Anko Baarda. De openingsgame ging lang gelijk op en ging nipt naar Jaysron met 12-10. De tegenstander kwam goed terug in de tweede game, waarna Jaysron een tandje bij schakelde en game drie en vier en de wedstrijd wist binnen te halen. De tweede partij ging tussen Harry en Patrick van Dijk. Patrick wist het Harry in de eerste game erg lastig te maken, maar Harry wist deze toch met 13-11 binnen te halen. Hierna was het verzet gebroken en gingen game twee en drie ruim naar Harry en dus ook de wedstrijd. Hierna was het de beurt aan Reyno om aan te treden tegen Richard Klein. Reyno bleek in alle games nipt de sterkere en behaalde een degelijke 3-0 overwinning in games, waardoor de tussenstand in de wedstrijd op 3-0 kwam. Jaysron en Reyno speelden hierna de dubbel tegen Anko en Patrick. Na een goede start in de eerste game had het team een kleine terugval in de tweede, waardoor de tegenstander de stand in de wedstrijd gelijk wist te trekken. In game drie en vier liet het Midstars dubbel echter zien toch duidelijk de sterkere te zijn en deze te winnen met 11-7 en 11-6. Harry had het lastig met Anko in de vijfde partij van de dag. De eerste game ging naar de Midstars speler, waarna de tweede game een prooi was voor de tegenstander. Game drie ging ruim naar Harry, waarna het in de vierde game erg spannend was. Uiteindelijk wist Harry deze met 15-13 naar zich toe te trekken. Jayrsron kende geen problemen met Richard in de zesde partij. Hij boekte hierin een regelmatige overwinning in drie games met 11-8,11-7 en 11-4. Reyno opende in de zevende partij sterk tegen Patrick en wist de eerste twee games binnen te halen. In de derde game verslapte de concentratie iets, waardoor de game met 11-7 werd verloren. Dit herstelde hij echter in de vierde game die met 15-13 een prooi was voor Reyno. Hierdoor werd de stand in de wedstrijd 7-0 in het voordeel van Midstars.

Ook Harry had weinig problemen met Richard en trakteerde hem op een 3-0 nederlaag in de achtste partij. De tegenstander wist in de drie games slechts 17 punten binnen te halen. Reyno wist hierna zijn laatste partij met geconcentreerd spel tot een goed einde te brengen. Anko had geen kans en ging er met 11-7, 11-8 en 11-7 vanaf. De laatste partij van de dag ging tussen Jaysron en Patrick. Deze partij kende een grillig verloop. Na winst in de eerste game moest Jaysron een ruime nederlaag incasseren in de tweede game. De derde game wist hij weer te winnen, waarna hij het in de vierde weer liet afweten. Hierdoor was voor het eerst deze dag een beslissende vijfde game noodzakelijk. Deze ging lange tijd gelijk op, maar op het einde bleek Jaysron toch nipt de sterkere met 12-10. Midstars 1 liet ODI dus zonder punten weer uit Middelstum vertrekken. Door de 10-0 overwinning staat het team nu op de tweede plaats met drie punten achterstand op de koploper. De koploper heeft echter een wedstrijd minder gespeeld. Volgende week komt het team niet in actie, aangezien de wedstrijd van die speelronde al in het voren is gespeeld. De volgende wedstrijd is op zaterdag 31 maart in de eigen sporthal tegen Assen 2. Deze wedstrijd begint dan om 17.00 uur.

Ook Midstars 2 speelde op zaterdag 17 maart in de eigen sporthal, maar dan tegen Bergum 1. Voor aanvang was het duidelijk dat het een zware wedstrijd zou worden, aangezien Bergum de voorgaande vier wedstrijden had gewonnen en de koppositie bezette voor speelronde vijf. Midstars speelde in de gebruikelijke opstelling met Wadse Temme, Richard Roossien en Peter de Hek. Alle drie de spelers wisten één enkelpartij te winnen. Doordat Wadse en Peter ook de dubbel wisten te winnen werd het een 6-4 nederlaag. Door dit resultaat staat het team op de derde plaats en bedraagt de achterstand op koplopers Bergum en DOTO zeven punten.


Midstars 3 moest het op vrijdagavond in Siddeburen opnemen tegen rode lantaarndrager DOTO 2. Voor Midstars stonden Hans Stulp, Jan Boerma en Gert Jan Huiskes aan de tafel. Hans wist deze avond weer eens ongeslagen te blijven en Gert Jan ging met één overwinning naar huis. Helaas bleef Jan zonder overwinning. Gert Jan en Jan verloren ook de dubbel, zodat de einduitslag 6-4 in het voordeel van DOTO was. Halverwege de competitie staat het team nu op de vijfde plaats en moet het nog vol aan de bak om zich veilig te spelen.


Midstars 4 speelde op vrijdagavond in de eigen hal tegen GTTC 6 uit Groningen. Deze avond bestond het team uit Jonathan van Loon, Bart Smith en Dennis Funcke. Jonathan en Bart wisten beiden één enkelpartij te winnen. Dennis wist twee enkelpartijen tot een goed einde te brengen, maar verloor met Bart wel de dubbel. Hierdoor werd het een 6-4 nederlaag. Halverwege de competitie staat het team op de derde plaats in de spannende poule. Het gat naar de koploper en de nummer laatst bedraagt drie punten.


Midstars 5 moest op maandagavond afreizen naar Roden om het op te nemen tegen koploper Rotak 2. Anine Stegeman, Jan van Nobelen en Ronald Gombert stond dus een zware avond te wachten. Jan wist knap zijn drie enkelpartijen te winnen. Helaas konden Ronald en Anine daar geen overwinning aan toe voegen. Samen verloren ze ook de dubbel, zodat aan het eind van de avond een 7-3 nederlaag op het bord stond. Hierdoor staat het team op dit moment op de derde plaats.


Midstars 6 was genoodzaakt om een beroep te doen op invaller Cedric Oliva in de thuiswedstrijd tegen GTTC 9 uit Groningen. Samen met Piet Bergsma en Rob Andringa moest hij de strijd aangaan. Piet en Cedric wisten beiden twee overwinningen te behalen en Rob wist hier één overwinning aan toe te voegen. Doordat Piet en Rob ook de dubbel wisten te winnen, werd de wedstrijd uiteindelijk met 6-4 gewonnen. Door dit resultaat staat het team halverwege de competitie op de derde plaats.


Ook voor Midstars 7 stond een zware wedstrijd op het programma. Op vrijdagavond moest het team het opnemen in Siddeburen tegen koploper DOTO 5. Midstars trad deze avond aan met Luuk Kamphuis, Lianda Bakker en Johan de Hek. Luuk wist twee van de drie enkelpartijen winnend af te sluiten. Lianda en Johan moesten het doen met één overwinning. Luuk en Johan verloren ook de dubbel, zodat het team met een 6-4 nederlaag naar huis ging. Door dit resultaat staat het team na vijf van de tien speelronden op de derde plaats met zeven punten achterstand op koploper DOTO 5.


Voor Midstars 8 stond de thuiswedstrijd tegen Oldambt 7 uit Finsterwolde op het programma. Voor Midstars betraden Youri Kobes, Jan Slagman en Wim Gombert het strijdtoneel. Youri en Jan wisten beiden twee enkelpartijen te winnen. Wim stond één keer aan de goede kant van de score. Doordat Youri en Wim een nipte overwinning wisten te boeken in de dubbel werd het een 6-4 overwinning. Hierdoor staat het team op moment van schrijven op de vierde plaats.

Jeugd
De jeugd van Midstars 1 moest het op zaterdag opnemen in Hoogeveen tegen Reflex ’65 1. Door ziekte moesten Patrick Gombert en Yvette Gombert de strijd met z’n tweeën aangaan. Beide spelers wisten één van de drie enkelpartijen te winnen. Gelukkig wist het team ook de dubbel te winnen, waardoor het een 7-3 nederlaag werd. Door dit resultaat staat het team op de zesde plaats in de competitie, maar is het gat naar nummer vijf met één punt zeker te overbruggen. Zeker aangezien dit team een wedstrijd meer heeft gespeeld.


De jeugd van Midstars 2 moest op zaterdag afreizen naar Finsterwolde om het op te nemen tegen Oldambt 2. Het team bestond dit keer uit Thomas Touw, Jasper Steringa en Sem Keurentjes. Grote man bij Midstars was Sem die ongeslagen wist te blijven. Thomas wist twee enkelpartijen te winnen en Jasper stond één keer aan de goede kant van de score. Doordat Thomas en Sem ook de dubbel wisten te winnen werd het een ruime 7-3 overwinning. Door dit resultaat houdt het team de tegenstander van vandaag achter zich en staat het op dit moment op de vierde plaats in de poule van vijf.


Ook de jeugd van Midstars 3 stond de reis naar Finsterwolde te wachten om te spelen tegen Oldambt 4. Auke Klaassen, Natasja ten Berge en Jan Willem Haaksema hadden het deze middag lastig. De tegenstander bleek in alle partijen de sterkere. Door de 10-0 nederlaag staat het team na vijf van de zeven wedstrijden in de poule van acht op de zesde plaats. Het team zal nog goede resultaten neer moeten zetten in de laatste twee partijen om zich nog te kunnen plaatsen bij de bovenste vier ploegen.

Bron & Foto's: TTV MIdstars (20 maart 2012)