Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

Strijd om 2e plaats in Noordelijke 1e Divisie beslecht in voordeel Midstars

Afgelopen zaterdag stond voor Midstars 1 de achtste wedstrijd in de voorjaarscompetitie op het programma. Deze wedstrijd stond in het teken van de strijd om de tweede plaats in de Noordelijke 1e Divisie. Voor aanvang van de wedstrijd was de voorsprong van Midstars 1 op tegenstander TTV Appelscha 1 slechts twee punten. Voor Midstars speelden deze wedstrijd Johan Vogelzang, Harry Kruizenga en Jaysron Mathilda. Coach was wederom Gert Stulp.
 

Door een blessure was de tegenstander genoodzaakt om de strijd met twee spelers aan te gaan. Hierdoor was de stand voor aanvang van de wedstrijd reeds 3-0 in het voordeel van de thuisploeg, Midstars. Johan moest het in de eerste partij opnemen tegen Thomas Groenevelt. De eerste game werd nipt met 11-9 door Johan gewonnen, waarna het in de tweede game een stuk eenvoudiger ging. Deze ging met 11-5 gewonnen. Ook de derde game was een prooi voor Johan, zodat de stand in de wedstrijd 4-0 werd. Hierna was het de beurt aan Harry om het op te nemen tegen Bob Eldering. De eerste game werd met 11-9 door Harry gewonnen, waarna Bob sterk terug wist te komen in de tweede game. Hij wist deze overtuigend met 11-5 te winnen. Harry wist zich hiervan echter uitstekend te herstellen en de volgende twee games waren met 11-6 en 11-3 voor de Midstars speler. Hierna was het tijd voor Johan en Harry om het in de dubbel op te nemen tegen Thomas en Bob. Dit werd een lastige partij voor het Midstars duo. De eerste game werd net verloren, waarna de tweede game ruim met 11-5 werd gewonnen. De volgende twee games gingen lange tijd gelijk op. Beide games werden echter nipt met twee punten verschil door Appelscha gewonnen, zodat ze de nul van het scorebord wisten te halen. De vierde partij van de dag ging tussen Harry en Thomas. Harry bleek in de eerste game net de sterkere en wist deze met 12-10 te winnen. Game twee ging een stuk makkelijker naar de speler van Midstars en in de derde game bood Thomas weer veel tegenstand. Doordat beide games echter door Harry werden gewonnen, werd de stand in de wedstrijd 6-1 in het voordeel van de thuisploeg.

Jaysron moest het hierna opnemen tegen Bob. In de eerste twee games had Jaysron weinig kans. De derde game ging echter met 11-7 naar de Midstars speler. Bob zette echter in de vierde game een tandje bij en wist de stand in de wedstrijd op 6-2 te brengen. De zesde partij van de dag ging tussen Jaysron en Thomas en dit werd de spannendste partij van de dag. Na nipte winst in de eerste game, moest Jaysron zijn meerdere erkennen in Thomas in game twee en drie. Hierna knokte hij zich echter uitstekend terug in de partij en na een 11-9 winst in game vier wist hij game vijf overtuigend met 11-4 te winnen. De laatste partij ging tussen Johan en Bob. De eerste game ging naar Bob, waarna Johan de stand weer gelijk wist te trekken in de tweede game. Game drie en vier gingen echter overtuigen naar de speler van Appelscha, zodat de eindstand in de wedstrijd 7-3 in het voordeel van Midstars werd. Door deze overwinning staat het team nu op de tweede plaats met zes punten voorsprong op de nummer drie, TTV Appelscha 1. De achterstand op koploper GTTC 1 is echter niet meer te overbruggen. De volgende wedstrijd van Midstars 1 is op vrijdag 20 april in Oudega tegen ODI 1. Deze wedstrijd begint dan om 20.00 uur.

Voor Midstars 2 stond de thuiswedstrijd tegen Dokkum 1 op het programma. Mede door de uitslagen van de overige wedstrijden van een dag eerder, was het zaak om in ieders geval een overwinning te behalen en zo voorsprong te houden op De Treffers ’70 3. Het team speelde deze zaterdag in de gebruikelijke opstelling met Peter de Hek, Richard Roossien en Wadse Temme. Alle drie de spelers wisten twee van de drie enkelpartijen te winnen. Doordat Richard en Wadse ook nog de dubbel wisten te winnen, werd het een 7-3 overwinning. Door dit resultaat staat het team op de vierde plaats en heeft het met nog twee wedstrijden te spelen een voorsprong van zes punten op de nummer vijf.


Midstars 3 moest op zaterdag afreizen naar Dedemsvaart voor de lastige uitwedstrijd tegen Dedemsvaart 1. Het team lijkt de vierde plaats niet meer te kunnen halen en zal het volgend seizoen weer uitkomen in de eerste klasse. Deze zaterdag deed het team een beroep op invaller Dennis Funcke. Hij ging samen met Hans Stulp en Jan Boerma de strijd aan. Hans en Jan wisten beiden een partij te winnen. Jan en Dennis verloren ook de dubbel, zodat het een ruime 8-2 nederlaag werd.


Midstars 4 speelde zijn wedstrijd op vrijdag in de eigen sporthal tegen Aktief 1 uit Winsum. Midstars moest het deze avond doen met Bart Smith, Jonathan van Loon en Frans de Vries. Bart en Frans wisten beiden twee enkelpartijen te winnen en Jonathan stond één keer aan de goede kant van de score. Doordat Bart en Jonathan de eerste dubbeloverwinning van het seizoen wisten te behalen, werd het een 6-4 overwinning. Door dit resultaat staat het team op de tweede plaats, maar lijkt het gat van negen punten met de nummer één te groot.


Midstars 5 moest voor de wedstrijd op vrijdagavond in Groningen tegen GTTC 8 een beroep doen op een invaller. Dit werd Youri Kobes uit Midstars 8. Hij ging de strijd aan met Jan van Nobelen en Anine Stegeman. Jan wist weer eens ongeslagen te blijven en Youri wist knap twee van de drie partijen te winnen. Anine moest genoegen nemen met één overwinning in de enkelpartijen, maar wist met Youri wel de dubbel binnen te halen. Hierdoor was de einduitslag van de wedstrijd 7-3 in het voordeel van Midstars. Hierdoor staat het team nu op de derde plaats.


Midstars 6 speelde op vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen Oldambt 8 uit Finsterwolde. Voor Midstars stonden Piet Bergsma, Hans Maarse en Rob Andringa aan de tafel. Piet wist knap ongeslagen te blijven. Hans en Rob werden beiden in één enkelpartij door de tegenstander gefeliciteerd. Doordat Piet en Rob de dubbel nog uit het vuur wisten te slepen na een 2-0 achterstand in games werd het een 6-4 overwinning voor de thuisploeg. Door dit resultaat staat het team op de tweede plaats met slechts één punt achterstand op de koploper.


Midstars 7 speelde op vrijdagavond in Finsterwolde tegen Oldambt 6. De spelers voor Midstars waren deze avond Cedric Oliva, Lianda Bakker en Johan de Hek. Cedric wist zijn enkelpartijen te winnen en Johan moest één keer een tegenstander feliciteren. Lianda wist één enkelpartij binnen te halen en wist samen met Cedric de dubbel niet te winnen. De einduitslag van deze wedstrijd werd dus een 6-4 overwinning voor het team van Midstars. Hierdoor staat het team met nog twee wedstrijden te gaan op de derde plaats en lijkt de tweede plaats het hoogst haalbare.


Midstars 8 moest al op dinsdagavond in Delfzijl spelen tegen Detac 2. Het team speelde in de gebruikelijke opstelling met Youri Kobes, Jan Slagman en Wim Gombert. Youri wist twee van de drie partijen te winnen. Jan en Wim moesten genoegen nemen met één overwinning. Gelukkig wisten Jan en Youri de dubbel overtuigend te winnen, zodat aan het eind van de avond de 5-5 stand op het scorebord stond. Hierdoor staat het team op de vijfde plaats en moet het vol aan de bak om nog iets te klimmen op de ranglijst.

Jeugd
De jeugd van Midstars 2 moest het met twee man opnemen in Coevorden tegen de koploper HOU-Tafel ’77 1. Jasper Steringa en Sem Keurentjes boden deze middag goed tegenstand tegen het team dat in de eerste zeven wedstrijden slechts drie verliespartijen moest incasseren. Jasper en Sem wisten beiden een enkelpartij te winnen en samen ook nog de dubbel. Door de 7-3 nederlaag is het aantal verliespartijen van de tegenstander in één keer verdubbeld. Het team zal op de tweede plaats in de competitie eindigen en dat mag een goed resultaat worden genoemd in hun debuutjaar in de 4e klasse.


De jeugd van Midstars 3 moest het op zaterdagmiddag in Finsterwolde opnemen tegen Oldambt 5. Midstars moest het deze middag doen met Auke Klaassen, Natasja ten Berge en Peter Bulthuis. Auke en Peter wisten beiden één enkelpartij binnen te halen. Natasja wist er zelfs knap twee te winnen. Doordat de dubbel werd verloren werd het een 6-4 nederlaag. Hierdoor staat het team nu op de tweede plaats in de vervolgpoule van de onderste vier in de klasse. Dus eigenlijk staan ze op de zesde plaats.

Bron & Foto: TTV Midstars (17 april 2012)