Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

Koploper wint ruim in Middelstum van Midstars

Zaterdag 12 november werd in Middelstum de partij tussen koploper TTV Appelscha 1 en Midstars 1 gespeeld. Voor Midstars speelden Jaysron Mathilda, Arne Hommes en Harry Kruizenga.

De openingswedstrijd van deze ontmoeting ging tussen Jaysron en Huub Smid. In de uitwedstrijd had Jaysron nipt van hem verloren in vijf games, dus hij was gebrand op revanche. Dit was gelijk vanaf het begin van de partij goed te zien. Jaysron stond in de eerste twee games geweldig te spelen en wist deze te winnen. Na een kleine terugval in de derde game die verloren werd, wist hij de partij in de vierde game met 11-6 af te maken. Arne speelde in de tweede partij tegen Andries Cats. De eerste game ging kansloos verloren en ook de tweede ging verloren, al was het verschil al wel kleiner. Na winst in de derde game moest Arne net zijn meerdere erkennen in Andries in de vierde game. Hierdoor werd de tussenstand in de wedstrijd 1-1. Harry moest het hierna opnemen tegen Bob Eldering. In de eerste vier games ging de partij gelijk op en wisten de spelers om en om een game te winnen. Hierdoor moest de vijfde game de beslissing brengen. Bob bleek in deze game duidelijk de sterkere en won deze game ruim. De dubbel tussen Jaysron en Arne namens Midstars en Andries en Bob namens Appelscha begon goed voor de thuisclub. De eerste game werd nipt gewonnen. Hierna schakelde de tegenstander een tandje bij en wist de volgende drie games te winnen. In de vijfde partij tussen Arne en Huub lagen er zeker kansen voor de speler van Midstars. De eerste game werd nipt verloren, waarna de tweede nipt werd gewonnen. De derde game ging ruim naar Huub en in de vierde en laatste game was hij nipt de sterkste met 14-12. Hierdoor werd de stand in de wedstrijd 4-1 in het voordeel van de bezoekers.

Jaysron was in de zesde partij kansloos tegen Bob en moest de partij in drie games aan de tegenstander laten. Ook de partij tussen Harry en Andries ging in drie games naar de tegenstander. Al was het verschil in alle drie de games slechts twee punten. Bob bleek deze middag een niet te nemen hindernis voor de Midstars spelers. Ook Arne moest zijn meerdere in hem erkennen. Harry en Huub maakten er in de negende partij een spannende wedstrijd van. De eerste twee games waren een prooi voor Huub, waarna Harry zich sterk in de partij wist terug te knokken door game drie en vier te winnen. De vijfde game ging lang gelijk op, maar uiteindelijk ging Huub met de winst aan de haal. Jaysron begon in de laatste partij sterk tegen Andries en wist de eerste twee games te winnen. De tegenstander kwam echter sterk terug en wist de volgende twee games te winnen. Hierdoor was de spannende vijfde game beslissend. Jayson wist deze game met 12-10 nipt te winnen en hierdoor het tweede punt voor de thuisclub op het bord te brengen. Door de 8-2 overwinning doet Appelscha goede zaken in de strijd om het kampioenschap. Midstars blijft door dit resultaat op de derde plaats en kan het kampioenschap vergeten. De volgende wedstrijd van Midstars is op zaterdag 26 november in Klazienaveen tegen De Treffers ’70 2 en deze wedstrijd begint dan om 17.00 uur.

Jeugd
De jeugd van Midstars 1 speelde op zaterdag in de eigenzaal tegen koploper Vries 1. Midstars trad aan met Lex Venema, Sacha de Wind en Yvette Gombert. Lex wist deze middag twee van de drie enkelpartijen te winnen. Helaas bleef Sacha zonder overwinning en Yvette stond één keer aan de goede kant van de score. Doordat Lex en Yvette de dubbel nipt in vijf games verloren werd het uiteindelijk een 7-3 nederlaag. Door dit resultaat klimt het team naar de vierde plaats, maar de concurrentie komt komende zaterdag nog in actie.


De jeugd van Midstars 2 speelde een thuiswedstrijd tegen Actief 2 uit Eelde. Een goede uitslag was noodzakelijk, aangezien de tegenstander op de laatste plaats staat en de concurrentie volgende week speelt. Midstars stond met Sanne Buikema, Sem Keurentjes en Jasper Steringa aan de tafel. Grote man bij Midstars deze middag was Jasper die alle drie de enkelpartijen wist te winnen en ook de dubbel wist hij samen met Sanne te winnen. Sem en Sanne wisten beiden twee enkelpartijen te winnen, waardoor het een 8-2 overwinning werd. Door dit resultaat neemt het team een twaalf punten voorsprong op de nummer twee, maar die komt volgende week nog in actie.

Bron: TTV Midstars (14-11-2011)