Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 

Klimaatgroep°Stars vecht zich in tafeltennismarathon naar een gelijkspel tegen US (5-5)

Het was wel duidelijk dat er zaterdagavond 11 oktober in Middelstum belangrijke punten te verdelen waren. De gezichten van de mannen van Klimaatgroep°Stars stonden strak want een derde nederlaag op rij moest hoe dan ook voorkomen worden. US was gezien hun 2de plaats in het tussenklassement ook gebrand op een goede uitslag en ze zouden zich zeker niet zo maar gewonnen geven. Het resulteerde in een 6 uur durende tafeltennisoorlog waarbij er gestreden werd om elk punt en deze punten uiteindelijk ook gelijkelijk verdeeld werden.

Jan Tammenga beet het spits af tegen Tycho Dekkers. De heren gaven elkaar geen duimbreedte toe. Tycho bleek op het eind van de games, die vaak met twee punten verschil beslist werden, net even iets scherper. US pakte dan ook de eerste wedstrijd nipt in vier games. Henk Jan Wils bracht hierna in een zinderend spannende partij de stand weer op gelijke hoogte door van Dylan Kret te winnen in 4 games. Colin volgde dit goede voorbeeld door eveneens in vier games Angelo Antonnieti te overtroeven. Het dubbel is zoals vaak een cruciale partij die een avond kan maken of breken. Tammenga en Wils van Klimaatgroep°Stars waren zich dit ten volle bewust. De wedstrijd ging op en neer en ontaarde in een beslissende vijfde game. Hier stelden Jan en Henk Jan orde op zaken en pakten deze game met 11-1! Hierna mocht Henk Jan aantreden tegen Dekkers. Henk Jan had na twee nipte games die hij met twee punten verschil verloor weinig meer in te brengen en verloor deze wedstrijd helaas in 3 games. Klimaatgroep°Stars ging met een 3-2 voorsprong de pauze in en inmiddels was er al ruim drie uur gespeeld.
Na de pauze pakte Jan Tammenga namens Klimaatgroep°Stars met goed en geconcentreerd spel de 6de partij met 3-0 ten koste van Antonnieti. Colin was goed op weg tegen Kret. Hij kwam 2-1 voor in games, maar ook deze wedstrijd moest weer beslist worden in een 5de game. Kret was op het eind van deze game net iets scherper. US bracht de stand hiermee terug tot 4-3. Henk jan moest in de volgende wedstrijd ook diep gaan tegen Antonnieti. Ook hij kwam met minimaal verschil 2-1 voor. Hierna kantelde de wedstrijd en pakte Antonnieti de laatste 2 games en hiermee helaas ook de wedstrijd.

Het was inmiddels weer twee uur later en de tussenstand was aanbeland op 4-4. De laatste twee partijen zouden tot het kookpunt gaan. Colin Rengers mocht aantreden tegen kopman Tycho Dekkers. Het werd een zinderende slijtageslag met prachtige punten over en weer en fantastische spin over spin rally’s. Colin kwam nadat hij de eerste game pakte toch met 2-1 achter, maar hij bleef knokken om een ommekeer te realiseren. Uiteindelijk was Tycho hem in de vierde game met 16-14 net te slim af en hij bracht de tussenstand op 5-4 in het nadeel van de mannen van Klimaatgroep°Stars. Jan Tammenga trad namens Klimaatgroep°Stars aan voor het slotstuk van de avond tegen Kret. Hij liet zich ondanks het tafeltrommeloffensief van teamgenoot Antonnieti niet meer van de wijs brengen en sleepte het laatste punt voor Klimaatgroep°Stars uit het vuur. Na een memorabele avond tafeltennis bleef de eindstand steken op 5-5. Ondanks dat er voor de thuisploeg zeker meer ingezeten had een knap resultaat waarmee de mannen van Klimaatgroep°Stars de weg naar boven weer hebben ingezet. Nadat de rook in Middelstum was opgetrokken kan nu de tussenstand halverwege het seizoen worden opgemaakt. Klimaatgroep°Stars staat op een derde plaats en kan weer naar boven kijken. Het verschil met de concurrentie is echter klein. Er is dan ook op voorhand nog niets beslist! Zaterdag 18 oktober staat de start van de tweede helft van de competitie alweer op het programma met een thuiswedstrijd tegen concurrent Disnierats. Deze wedstrijd is misschien nog wel belangrijker dan de wedstrijd van afgelopen zaterdag. Jan, Colin en Henk Jan hopen dat jullie dan weer in grote getale op komen opdagen om als één blok achter de Klimaatgroep°Stars te gaan staan. We kunnen alle support gebruiken! Voor afgelopen zaterdag wordt al het aanwezige publiek in elk geval hartelijk bedankt.

1ste divisie Poule A Tussenstand per 12-10-2014
Scylla 2 5 - 37
US 1 5 - 33
Klimaatgroep Stars 1 5 - 27
SKF 1 5 - 25
Disnierats 1 5 - 25
Tafelten Zwolle 1 5 - 3

Volgende wedstrijd:
Klimaatgroep°Stars 1 – Disnierats 1
Datum: Zaterdag 18 oktober
Aanvang: 16:00 uur
Locatie: TTV Midstars, Coendersweg 15a Middelstum


Klimaatgroep°Stars 2 verliest nipt van concurrent Blauw Wit (4-6)

Klimaatgroep°Stars 2 draait dit seizoen als een trein. Resulterend in een mooie eerste plaats op de ranglijst in de 3de divisie landelijk. Afgelopen zaterdag stond de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft op het programma; de thuiswedstrijd tegen concurrent Blauw Wit uit Almelo.

De tukkers zijn geen onbekenden in Middelstum. In de afgelopen voorjaarscompetitie speelden ze nog 2de divisie tegen de oppermachtige hoofdmacht van Klimaatgroep°Stars die in dezelfde competitie met overmacht kampioen werd.. Nu was het de beurt aan het team van Klimaatgroep°Stars 2 om de degens met Blauw Wit te kruizen. Op voorhand werd er een titanenstrijd verwacht. Het onderlinge verschil tussen de koplopers uit Middelstum en Blauw Wit die de tweede plek bezet houdt was voor aanvang van de wedstrijd immers maar 5 punten. En terugkijkend naar afgelopen seizoen wisten de mannen van Klimaatgroep°Stars 2 ook dat ze hun borst nat konden maken.

Bahram Gerami was helaas verhinderd en omdat het derde team van Midstars zelf moest spelen op dezelfde tijd en ook vol meedoet voor het kampioenschap moest Ivo Lint zijn 3de divisie debuut gaan maken. Ivo speelt normaal in de 2de klasse van de afdeling Noord. Hij mocht gelijk beginnen tegen kopman Gerben Otten die de hele competitie nog maar weinig verloren had. Het doel van 3 punten dat Ivo zich van te voren gesteld had was na een paar minuten al gerealiseerd en hij kon zelfs goed meekomen met het ijzersterke spel van Otten. Uiteindelijk verloor hij wel met 11-8 11-9 en 11-9. Hiermee kon hij dan ook alleen maar tevreden zijn.

Jan Thews had tijdens het inspelen al wat last van zijn knie vanwege een kwetsure die hij thuis opgelopen had. In zijn eerste partij kwam hij snel met 2-0 achter en leek het verhaal uit te zijn voor Jan. De pijn verhinderde het hem om vol voor zijn ballen te gaan zoals hij dat normaal gesproken doet. Toch wist hij door een tactische aanpassing en degelijk backhand blokwerk de volgende drie games ternauwernood te winnen van Erik Pijper en bracht hij onverwacht de stand toch op 1-1. Hierna was het spel voor Jan helaas uit en moest hij de strijd voor de rest van de avond ook staken. We hopen dat hij gauw weer de oude is.
Thomas Kuijer bewees in de derde partij van de avond zijn goede vorm en mentale veerkracht. Want in een spannende 5 setter was hij de lastige verdediger Peter Roelofs de baas. Ivo moest omdat Jan Thews uitviel onverwachts ook aantraden in het dubbel samen met Thomas. In het begin was het even zoeken, maar later ging het verrassend goed. De tweede game ging nipt met 14-12 verloren. Toch waren de tegenstanders beter op elkaar ingespeeld en de klasse van Gerben Otten zorgde dan ook voor een 3-0 overwinning voor Blauw Wit. Hiermee stond het weer 2-2.

Ivo zette alles op alles in zijn partij tegen Erik Pijper, hij stond regelmatig voor in de eerste game maar verloor deze toch met 11-9. De 2de game ging nog beter, deze won hij met 11-5. Toch was Erik net wat vaster en hij pakte dan ook in vier games de partij. Thomas ging ondertussen door met ongenaakbaar goed spelen. In 4 games zette hij kopman Otten aan de kant! Fantastisch! Ivo mocht daarna zijn laatste partij spelen tegen de geslepen Roelofs. Het werd een leuke en attractieve wedstrijd, maar Roelofs bleek toch een maatje te groot. Thomas mocht het slotakkoord van de avond verzorgen. In 3 games was hij veel te sterk voor Erik Pijper. Hiermee kwam de eindstand op een 6-4 nederlaag. Met een geweldige hattrick van Thomas en een punt op karakter van Jan Thews, net zo belangrijk. Ivo mocht de punten weggeven deze avond, en heeft dat ook met veel plezier gedaan!

Door dit resultaat verkleint Blauw de achterstand op Klimaatgroep°Stars 2 tot 3 punten. Het blijft dus ongemeend spannend in de derde divisie.

3de divisie Poule A Tussenstand per 12-10-2014
Klimaatgroep Stars 2 5 - 33
Blauw-Wit 1 5 - 30
DOV 1 5 - 26
GTTC Groningen 2 5 - 25
Tempo-Team 2 5 - 21

Volgende wedstrijd:
Klimaatgroep°Stars 2 - DOV 1
Datum: Zaterdag 18 oktober
Aanvang: 16:00 uur
Locatie: TTV Midstars, Coendersweg 15a Middelstum


Dames Klimaatgroep°Stars verrassen zichzelf en winnen knap met 7-3 van Swift Deventer

Het damesteam van Klimaatgroep°Stars boekte vorige week hun beste resultaat van het seizoen door gelijk te spelen tegen de dames van Trias. Deze opsteker smaakte duidelijk naar meer en de dames waren dan ook gebrand op een goed resultaat. Al uren van te voren waren Yvette Gombert en Eline Gras aanwezig in de zaal om zich gedegen voor te bereiden op de wedstrijd van zaterdag 11 oktober tegen Swift uit Deventer.

Yvette beet het spits af tegen Danielle Dekker. De eerste game was nog voor de tegenstander, maar daarna kwam de Klimaatgroep°Stars trein van Yvette goed op gang. De volgende drie games gingen resoluut naar de thuisploeg en hiermee stond het 1-0. Hierna mocht Linda van der Veen het podium betreden tegen Kimberley Scholten. Linda kon geen vat krijgen op haar spel en verloor deze partij dan ook in 3 sets. Eline Gras bewees hierna dat het ook andersom kon. Want in 3 nipte games was ze net te sterk voor Ina Kamp. Het dubbel ging eveneens in drie sets naar Yvette en Eline van de Klimaatgroep°Stars. Linda wist hierna in 5 games haar eerste partij van de avond te winnen van Danielle Dekker. Inmiddels was het al 4-1!

De dames van Swift probeerden nog langszij te komen door de twee volgende partijen te winnen. Yvette verloor van Ina Kamp en Kimberley Scholten was Eline de baas. De dames van Klimaatgroep°Stars lieten zich hierdoor niet uit het veld slaan want de drie laatste partijen werden vervolgens crescendo gewonnen. Hoewel Yvette nog wel even diep moest gaan tegen Kimberley, die duidelijk de sterkste dame aan de kant van Swift die avond was. Toch was 11-9 in de vijfde game net genoeg om een mooie 7-3 overwinning van de dames van Klimaatgroep°Stars te kunnen vieren. Yvette, Eline en Linda wisten uiteindelijk alle-drie twee partijen te winnen. Een geweldig teamresultaat!

3de divisie Poule A Tussenstand per 12-10-2014
Hilversum 2 5 - 42
GTTC Groesbeek 1 5 - 35
Swift (D) 1 5 - 23
GTTC Groningen 2 5 - 23
Klimaatgroep Stars 1 5 - 16
Trias 1 5 - 11

Volgende wedstrijd:
Klimaatgroep°Stars – GTTC groesbeek 1
Datum: Zaterdag 25 oktober
Aanvang: 18:00 uur
Locatie: TTV Midstars, Coendersweg 15a Middelstum

Klik hier voor een fotoverslag van de tafeltenniswedstrijden van zaterdag 11 oktober

Bron: TTV Midstars (14 oktober 2014) Foto's: Jannes Klaassen