Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

Jaysron Mathilda bezorgt Midstars een zwaar bevochten gelijkspel

Afgelopen zaterdag 10 maart stond voor Midstars 1 de vijfde wedstrijd in de Noordelijke 1e divisie op het programma. Deze wedstrijd werd gespeeld in Appelscha tegen TTV Appelscha 1. Voor aanvang van de wedstrijd stond Midstars slechts 2 punten voor op de tegenstander, maar de tegenstander heeft nog een wedstrijd in te halen. Midstars 1 speelde deze middag met Johan Vogelzang, Jaysron Mathilda en invaller uit Midstars 2 Peter de Hek. Coach was deze middag wederom Gert Stulp.

De eerste wedstrijd van de middag ging tussen Johan en Bob Eldering. Dit werd gelijk een zeer spannende partij. Johan had in de eerste twee games de overhand en wist deze twee games nipt te winnen. Hierna was het echter de tegenstander die zich herstelde. Uiteindelijk moest Johan zich in vijf games gewonnen geven. De tweede partij ging tussen Jaysron en Thomas Groenevelt. Jaysron begon sterk aan de wedstrijd en wist de eerste game met 11-7 te winnen. In de tweede game was het verschil kleiner, maar ook deze game ging nipt met 17-15 naar Jaysron. Hierna was het verzet van Thomas gebroken en wist Jaysron de partij in drie games uit te maken. Peter moest hierna aantreden tegen de geroutineerde Andries Cats. De eerste twee games werden door Andries gewonnen, waarna Peter zich sterk in de wedstrijd terugvocht en de derde game met 11-5 wist te winnen. In de vierde game moest hij toch zijn meerdere in zijn tegenstander erkennen. De dubbel tussen Johan en Jaysron tegen Andries en Thomas was wederom een thriller. Het Midstars duo wist met sterk spel de eerste twee games nipt te winnen, waarna de tegenstander in de volgende twee games sterk terug kwam. Hierdoor was een beslissende vijfde game noodzakelijk. Helaas werd deze ook nipt door Andries en Thomas gewonnen, waardoor de tussenstand in de wedstrijd op 3-1 voor Appelscha kwam. Johan herstelde zich sterk na zijn eerste verliespartij in de vijfde wedstrijd tegen Thomas. De eerste twee games werden ruim gewonnen en alleen in de derde had hij het enigszins lastig. Door ook deze game te winnen wist hij Midstars terug te brengen in de wedstrijd.

De zesde partij ging tussen Peter en Bob. Na verlies in de eerste game wist Peter met uitstekend spel de tweede game te winnen. Ook in de derde game ging het lange tijd gelijk op tot aan de 8-8. Hierna moest Peter echter toch zijn meerdere erkennen in Bob en verloor hij ook de vierde game. De volgende partij werd gespeel door Jaysron tegen Andries. Ook deze wedstrijd ging lange tijd gelijk op. Na verlies in de eerste game wist Jaysron game twee en drie winnend af te sluiten. Hierna wist Andries de vierde game te winnen en was het tijd voor de alles beslissende vijfde game. Jayrson wist deze nipt met 11-9 te winnen, waardoor de stand in de wedstrijd op 4-3 in het voordeel van Appelscha kwam. Peter weerde zich hierna goed tegen Thomas en kwam na verlies in de eerste game goed terug door de tweede game voor zich op te eisen. In game drie en vier bleek Thomas echter nipt de betere, en wist deze dan ook winnend af te sluiten. Andries en Johan maakten er een slijtageslag van in de negende wedstrijd. Na ruim verlies in de eerste game wist Johan sterk terug te komen en game twee en drie te winnen. De vierde game werd nipt gewonnen door Andries, waardoor ook in deze wedstrijd de vijfde game beslissend werd. Hierin toonde Johan zich te sterkere en hij wist de game met 11-7 winnend af te sluiten. De laatste partij ging tussen de tot dan toe twee ongeslagen spelers, Jaysron en Bob. In deze partij kwam Jaysron helemaal los en liet hij uitstekend spel zien. De eerste game werd met 11-5 gewonnen en ook de tweede ging met 11-9 naar de speler van Midstars. De derde game was erg spannend en werd nipt met 15-13 verloren. Hierna schakelde Jaysron een tandje bij en liet weinig aan het toeval over in de vierde game. Deze werd met 11-4 gewonnen. Volgens coach Stulp was het de beste partij die Jaysron heeft gespeeld voor Midstars. Door deze overwinning werd het uiteindelijk een 5-5 gelijkspel, waardoor Midstars op de tweede plaats in de competitie blijft staan. De volgende wedstrijd van Midstars 1 is op zaterdag 17 maart in de eigen sporthal tegen ODI 1 uit Oudega. Deze wedstrijd begint dan om 17.00 uur.

Midstars 2 moest het op vrijdagavond opnemen in Dokkum tegen Dokkum 1. Het team speelde in de gebruikelijke opstelling met Wadse Temme, Peter de Hek en Richard Roossien. Wadse wist deze avond twee van de drie enkelpartijen te winnen. Peter en Richard moesten beiden genoegen nemen met één overwinning. Doordat Wadse en Richard de dubbel wisten te winnen, ging het team met een 5-5 gelijkspel naar huis. Door dit resultaat staat het team na vier gespeelde wedstrijden op de vierde plaats, maar is het verschil met de koploper slechts vijf punten.


Op vrijdagavond was Dedemsvaart 1 de tegenstander voor Midstars 3 in de eigen sporthal. Midstars 3 bestond deze avond wederom uit Hans Stulp, Gert Jan Huiskes en Jan Boerma. Hans en Gert Jan wisten twee enkelpartijen te winnen, maar moesten hun meerdere erkennen in Michel Hulst. Jan bleef helaas zonder overwinning en met Gert Jan moest hij ook in de dubbel de winst aan de tegenstander laten. Door de 6-4 nederlaag staat het team op de vijfde plaats en moet het nog vol aan de bak om volgend seizoen weer in deze klasse uit te mogen komen.


Midstars 4 moest het op dinsdagavond in Winsum opnemen tegen Aktief 1. Voor Midstars betraden Frans de Vries, Bart Smith en Jonathan van Loon het strijdperk. Frans wist deze avond weer eens ongeslagen te blijven in zijn enkelpartijen. Bart stond één keer aan de goede kant van de score en helaas bleef Jonathan met lege handen. Doordat ook de dubbel werd verloren werd het uiteindelijk een 6-4 nederlaag. Door dit resultaat staat het team op dit moment op de vierde plaats, maar doordat de bovenste twee teams een wedstrijd meer hebben gespeeld moet het mogelijk zijn om te klimmen op de ranglijst.


Midstars 5 ging op vrijdagavond in de eigen sporthal de strijd aan met GTTC 8 uit Groningen. Midstars speelde als gebruikelijk met Ronald Gombert, Jan van Nobelen en Anine Stegeman. Jan en Anine wisten knap ongeslagen te blijven en Ronald moest slechts één keer zijn tegenstander te feliciteren. Doordat Jan en Ronald ook de dubbel wisten te winnen werd het een ruime 9-1 overwinning. Door dit resultaat staat het team na vijf gespeelde wedstrijden op de tweede plaats, maar heeft het wel een wedstrijd meer gespeeld als de meeste concurrenten.


Midstars 6 moest op dinsdagavond in Finsterwolde spelen tegen Oldambt 8. Voor Midstars speelden deze avond Stan Vlieg, Hans Maarse en Rob Andringa. Grote man bij Midstars was deze avond Stan die ongeslagen wist te blijven. Rob wist één partij te winnen en Hans bleef dit keer helaas zonder overwinning. Doordat Stan en Rob de dubbel verloren ging het team met een 6-4 nederlaag huiswaarts. Hierdoor staat het team na vier gespeelde wedstrijden op de derde plaats.


Ook Midstars 7 moest het opnemen tegen Oldambt, maar dan in de eigen sporthal tegen team 6. Voor Midstars stonden Cedric Oliva, Lianda Bakker en Johan de Hek aan de tafel. Cedric en Johan wisten beiden de volle winst te behalen in hun enkelspelen. Lianda bleef helaas zonder overwinning en moest in de dubbel met Cedric de overwinning ook aan de tegenstander laten. De 6-4 overwinning zorgt ervoor dat het team na vier gespeelde wedstrijden op de derde plaats staat met vijf punten achterstand op de koploper.


Midstars 8 nam het in de sporthal aan de Coendersweg 15a op vrijdagavond op tegen Detac 2 uit Delfzijl. Voor Midstars stonden Youri Kobes, Jan Slagman en invaller Luuk Kamphuis aan de tafel. Alle drie de spelers wisten twee van de drie tegenstanders aan de zegekar te binden. Doordat Jan en Youri de dubbel verloren werd het een 6-4 overwinning. Door dit resultaat staat het team op de vijfde plaats.

Jeugd
De jeugd van Midstars 1 bond op zaterdagmiddag in de eigen hal de strijd aan met het hoger geplaatste De Treffers ’70 2 uit Klazienaveen. Het beloofde dus een lastige wedstrijd te worden voor Patrick Honderd, Sacha de Wind en Yvette Gombert. Het team presteerde uitstekend en Yvette wist zelfs ongeslagen te blijven. Patrick en Sacha wisten beiden één enkelpartij te winnen. Doordat ook de dubbel werd gewonnen werd het uiteindelijk een knappe 6-4 overwinning. Hierdoor staat het team na vier gespeelde wedstrijden op de vijfde plaats.


Ook de jeugd van Midstars 2 stond een lastige wedstrijd te wachten tegen HOU-Tafel ’77 1 uit Coevorden. De tegenstander had voor aanvang van de wedstrijd in twee gespeelde wedstrijden achttien punten binnengehaald. Sanne Buikema, Sem Keurentjes en Jasper Steringa wisten dus dat ze vol aan de bak moesten. Sem wist één partij te winnen en Sanne en Jasper bleven zonder overwinning. Doordat ook de dubbel werd verloren werd het een ruime 9-1 nederlaag. Door dit resultaat staat het team op de vierde plaats in de poule van vijf teams.


Voor Midstars 3 was het zaak om de tegenstander, Oldambt 5 uit Finsterwolde, voor te blijven. Het team bestond dit keer uit Auke Klaassen, Natasha ten Berge en debutant Peter Bulthuis. Natasja wist met geconcentreerd en goed spel ongeslagen te blijven. Auke en Peter wisten beiden twee van de drie enkelpartijen te winnen. Auke en Natasja verloren de dubbel, waardoor het een 7-3 overwinning werd. Door dit resultaat staat het team op de zesde plaats in de poule van acht teams, maar het gat met de nummer drie is slechts twee punten.

Bron & Foto's: TTV Midstars (13 maart 2012)