Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 

Klimaatgroep°Stars met maximale score uit de startblokken

In Huizen tegen Bijmaat 2 maakte Klimaatgroep°Stars direct aan de tegenstander duidelijk dat de Middelstumers dit tafeltennisseizoen in de landelijke 2 divisie graag de scepter willen zwaaien. Na een teleurstellende degradatie uit de landelijke 1e divisie wil Klimaatgroep°Stars maar een ding en dat is terug naar dit niveau.

Colin Rengers beet de spits af in Huizen in zijn partij tegen Arjen Hoogeveen. Rengers had het lastig. Hoogeveen kwam in een zinderende vierde game van de wedstrijd langszij door deze met maar liefst 19-17 in de verlening te winnen. In de beslissende vijfde game toonde het toptalent van Klimaatgroep°Stars veerkracht en trok de partij knap met 11-9 naar zich toe. Nieuwkomer Teun Bosvelt, overgekomen van tafeltennisvereniging Argus, en teamcaptian Jan Tammenga gaven het succes van Rengers extra kleur en boekte allebei een makkelijk 3-0 overwinning op hun opponenten Quinten van Dissel en Joris Gieskens. Deze 3‐0 tussenstand gaf Klimaatgroep°Stars vleugels en de mannen van coach Gert Stulp toonden geen medelijden met de tegenstander en zo werd een 10-0 zege in de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie een feit. Al bleef Arjen Hoogeveen een lastige klant voor de Middelstummers want in de zesde partij van de middag had ook Jan Tammenga een beslissende vijfde game nodig om deze partij in zijn voordeel te beslechten.

Eerstvolgende thuiswedstrijd: Klimaatgroep°Stars - Blauw-Wit zaterdag 08 februari 2014 in MIddelstum aanvang 18.00 uur
(Bijzonderheid: bij Blauw-Wit speelt oud Nederlands kampioen Gert Kobes).

Klimaatgroep°Stars 2 is US in Amsterdam de baas

Klimaatgroep°Stars 2 dat afgelopen tafeltennisseizoen het kampioensschap in de Noordelijke 1e divisie mocht vieren en dit seizoen debuteert in de landelijke 3e divisie begon de competitie uitstekend. In Amsterdam tegen US werd een degelijke 6-4 overwinning behaald.

De in Nederland studerende Luxemburger Jan Thews, overgekomen van de Groninger studentenvereniging Idefix, liet geen spaan heel van zijn tegenstanders en won al zijn drie enkelspelpartijen. Jan Thews is gezegend met een geweldige powerforehand en kan daarmee een enorme snelheid ontwikkelen. Thomas Kuijer een van de grote talenten van de club samen met nieuwkomer Kevin Baron, overgekomen van TTV Appelscha, en Colin Rengers debuteerde uitstekend in de 3e divisie en won twee van zijn drie enkelspelpartijen. De ervaring die Kuijer heeft opgedaan in de internationale Inter Cup competitie, naast het harde trainingsschema van trainer Anne Vlieg, betaald zich nu uit. Kevin Baron moet nog wat wennen aan dit niveau en kon in Amsterdam nog geen potten breken.

Eerstvolgende thuiswedstrijd: Klimaatgroep°Stars 2 - De Veluwe zaterdag 08 februari 2014 in MIddelstum aanvang 18.00 uur
(Bijzonderheid: De Veluwe uit Apeldoorn Nederlands kampioen tafeltennis in 1992 met de legendarische broers Jaap, Ron en Henk Van Spanje in de gelederen).

Dames Klimaatgroep°Stars komen te kort in Rotterdam

Tegen Alexandria ’66 uit Rotterdam in de landelijke 2 divisie van het vrouwentafeltennis konden de dames van Klimaatgroep°Stars 1 een 7-3 nederlaag niet voorkomen.

Het was wachten tot het dubbelspel voordat de dames uit Middelstum het eerste wedstrijdpuntje op het scorebord konden laten noteren. Yvette Gombert en Anine Stegeman deden dit wel met verve door met een gladde 3‐0 in games te winnen van Rieke van Vliet en Annika van Wensveen. Anine Stegeman wist in de achtste partij van de middag Mula van der Krogt knap in vier games te verslaan en in de laatste partij van de middag trok Yvette Gombert de winst naar zich toe door in de vijfde en beslissende game te winnen van Riek van Vliet.

Eerstvolgende thuiswedstrijd: Dames Klimaatgroep°Stars 1 - GTTC Goesbeek zaterdag 08 februari 2014 in MIddelstum aanvang 18.00 uur

Bron: Klimaatgroep°Stars (3 februari 2014) Foto's: Archief