Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Klimaatgroep°Stars uitgeschakeld in tweede ronde Inter Cup (2-4)

In een prachtige entourage in de sporthal aan de Leplaystrasse in Leipzig tegen de LTTV Leutzscher Füchse is het Klimaatgroep°Stars niet gelukt de derde ronde van de Inter Cup competitie te bereiken. Na een 2-2 tussenstand kwam Anne Vlieg na een 2-0 voorsprong in games alsnog te kort tegen de beste speelster aan Duitse kant Kathrin Mühlbach. Na deze 3-2 tussenstand in het voordeel van de Duitsers was het Jakob Mund die het beslissende vierde wedstrijdpunt scoorde tegen Thomas Kuijer het talent uit de opleidingsschool van Klimaatgroep°Stars.

Introductie spelers (foto © Arnold Delhaas TTV Midstars)

Het was even wennen voor de mannen van Klimaatgroep°Stars afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd in de tweede ronde van de Inter Cup competitie tegen de LTTV Leutzscher Füchse uit Leipzig. De vereniging die zo’n 300 leden telt beschikt naast een sterk herenteam over een uiterst sterk damesteam. De dames komen uit in de hoogste Duitse divisie (Bundesliga) en volgens coach Gert Stulp zouden de spelers van Klimaatgroep°Stars in Leipzig de strijd aangaan tegen de drie topspeelster van de vereniging. De clubleiding in Leipzig besloot anders en voegde speler van het eerste herenteam Jakob Mund aan de selectie toe. Op de website van LTTV Leutzscher Füchse werd al gemeld dat men er alles aan gelegen was om de derde ronde van de Inter Cup competitie te halen. Jan Tammenga, net tijdig hersteld van een kuitblessure, merkte dat aan den lijve in zijn eerste wedstrijd van de avond tegen Jakob Mund. Mund speelt in de Oberliga van de Duitse tafeltenniscompetitie en deze wordt hoger ingeschat dan de 1e divisie in Nederland. Mede doordat Tammenga zijn service niet goed op tafel kreeg verloor de kopman van Klimaatgroep°Stars kansloos van Mund (0-3). Ook talent en invaller uit Klimaatgroep°Stars 2 Thomas Kuijer kon in zijn eerste partij geen potten breken en verloor kansloos van Kathrin Mühlbach (0-3).

De grote man aan de kant van Klimaatgroep°Stars was niemand minder dan Anne Vlieg. Vlieg die met zijn afscheidstournee bezig is als speler en zich volgende seizoen volledig wil richten op de trainingen en coaching van de talentgroep van de Stichting Talentontwikkeling Toptafeltennis Groningen bond eerste de Duitse Aziaat Huong Do Thi aan de zegekar (3-1) en wist daarna met Thomas Kuijer knap het dubbelspel te winnen tegen Jakob Mund en Kathrin Mühlbach (3-2). Na deze 2-2 tussenstand mocht Vlieg het opnemen tegen de beste speelster aan Duitse kant Kathrin Mühlbach. In een zinderende sleutelpartij waar het Vlieg net niet lukte om na een vliegende start (2-0) de partij alsnog in zijn voordeel te beslissen (2-3 nederlaag) was het aan Jakob Mund het beslissende punt voor de Duitsers te scoren. Hij deed dat ten koste van Thomas Kuijer (3-1) en zo gaan de Duitsers door naar de derde ronde van de Inter Cup competitie.

Bron & foto: TTV Midstars (9 december 2013)