Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Jeugd Midstars start competitie met nipte nederlaag

De jeugd van Midstars moest afgelopen zaterdag 13 september de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen spelen in de eigen hal. Tegenstander deze middag was DTTC ’78 2 uit Appingedam. Het team van Midstars kent dit seizoen een iets andere samenstelling als het afgelopen seizoen en komt wederom uit in de vierde klasse.

Twee spelers maken om verschillende redenen geen deel meer uit van het team en de spelers van de mini-competitie van het afgelopen seizoen zijn toegevoegd aan het team. Het team bestaat uit Natasja ten Berge, Xander Oskam, Marnix Oskam en Pascal Oskam. Deze zaterdag was het de beurt aan de drie broertjes om de naam van Midstars hoog te houden. Marnix en Pascal hebben het afgelopen seizoen in de mini-competitie gespeeld en hebben hier het kampioenschap behaald. Nu moeten ze gelijk in de 4e klasse aantreden en dit zal niet makkelijk gaan worden.

Xander had het in de openingspartij lastig tegen Kevin Bolt, maar op karakter wist hij de partij er uit te slepen in vijf games. Marnix was in de tweede partij tegen Eline de Jong ietwat gespannen, maar deze spanning verdween snel. De eerste twee games gingen nipt met 11-9 verloren en de derde game werd zelfs gewonnen. Helaas bleek de tegenstander in de vierde game toch net te sterk, maar het spel was bij tijd en wijle goed te noemen. Ook Pascal begon nerveus aan zijn partij tegen Annelies Kiel. Na de eerste game dik te hebben verloren was deze spanning echter weg en werd het een wedstrijd. Ook hij wist de derde game te winnen en ook hij verloor in vier games. In de dubbel bleken Xander en Pascal niet opgewassen tegen de tegenstanders uit Appingedam. De volgende partij van Marnix en van Pascal werd verloren en Xander zette ook zijn tweede enkelpartij van de dag om in winst. Marnix verloor helaas ook zijn derde enkelpartij in vier games. Hierna was het in de negende partij van de middag de beurt aan Pascal. Hij stond erg goed te spelen en wist het Kevin erg lastig te maken. In een partij waarin de spelers aan elkaar gewaagd waren wist Pascal echter op karakter de vijfde game met 11-7 te winnen en dus ook zijn eerste partij in de jeugdcompetitie. De slotpartij van Xander was zijn beste partij van de dag.

De spelers lieten leuke rally’s zien en deze werden meestal door Xander binnengehaald. Coach Johan en Alex waren beiden tevreden met de 6-4 nederlaag en vooral met het vertoonde spel. Dit bied perspectief voor de rest van de competitie. De volgende wedstrijd van de jeugd is op zaterdag 27 september in Harkstede tegen Argus 5. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zaterdag 4 oktober en deze begint als gebruikelijk om 13.00 uur.

Bron & foto's: TTV Midstars (19 september 2014)