Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Marcozzi Cagliari zet Klimaatgroep°Stars de voet dwars in zinderend Intercup Duel

Vrijdag 24 oktober jl. stapten de spelers van Klimaatgroep°Stars samen met trainer/coach Anne Vlieg, coach Gert Stulp en Anna Tammenga in de trein op weg naar Schiphol. Tussenstop in Rome en daarna op weg naar Cagliari (Sardinië) voor het 1e ronde duel in de Intercup competitie, officieus Europees kampioenschap, tegen Marcozzi Cagliari. De wedstrijd stond gepland voor de zaterdag om 18.00 uur.

Tussenstop Klimaatgroep°Stars in Rome.

Klimaatgroep°Stars trad aan tegen het team van Marcozzi dat bestond uit twee hele jonge spelers, Italiaans talentje van 12 jaar en een Nigeriaans talentje van 13 jaar oud, gecompleteerd door een Nigeriaanse speler van 25 jaar. Het leuke van deze Intercup competitie is dat talenten volop de gelegenheid krijgen zich met Europese tegenstanders en talenten te meten. Zo trad Klimaatgroep°Stars aan met talent Colin Rengers net 17 jaar geworden. Het werd een wedstrijd op het scherpst van de snede. Colin Rengers won knap met 3-0 van het Italiaanse talentje Carlo Rossi die speelt bij de beste 30 cadetten van Europa en Jan Tammenga wist met 3-1 te winnen van de 25 jarige Nigeriaan Shola Oyetayo. Dus de mannen uit Middelstum kwamen uitstekend uit de startblokken. Vooral toen Henk Jan Wils in de derde partij van de avond een 2-0 voorsprong nam op het 13 jarige Nigeriaanse talentje en nota bene nog op matchpoint kwam leek een overwinning in het verschiet. Helaas kon Henk Jan de weelde niet dragen en verloor hij de wedstrijd met 3-2.

Wedstrijd Jan Tammenga tegen Shola Oyetayo.

Het dubbelspel was voor de Italianen en zo stond opeens een 3-2 achterstand op de borden. Jan Tammenga speelde daarna een van zijn beste partijen uit zijn leven en wist tegen Carlo Rossi in de beslissende vijfde game een 3-8 achterstand om te zetten in een 15-13 overwinning. Volgens coach Anne Vlieg benaderde de partij bij fasen het eredivisieniveau in Nederland. Henk Jan Wils kreeg de zware taak om in de allesbeslissende zevende wedstrijd, Intercup wedstrijd gaat om vier gewonnen partijen, in winst om te zetten. Helaas lukte het Henk Jan niet om de partij te winnen tegen Shola Oyetayoge de Nigeriaan in Italiaanse dienst en zo mogen de Italianen door naar het hoofdtoernooi en rest Klimaatgroep°Stars het spelen van een 2e ronde wedstrijd in het troosttoernooi.

Zondag 26 oktober jl. landde het vliegtuig met onze mannen en Anna Tammenga aan boord weer veilig op Schiphol.

Bron & foto's: TTV Midstars (29 oktober 2014)