Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 

Dames Klimaatgroep Stars nemen 4 punten mee uit Leidschendam

Zaterdag 15 maart gingen de dames van Klimaatgroep°Stars al op tijd op weg naar Leidschendam voor de wedstrijd tegen de dames van het eerste team van VVV. Dit team doet goed mee in de middenmoot van de damescompetitie 2de divisie. Klimaatgroep°Stars won pas één keer dit seizoen. Halverwege de competitie stonden onze dames op een laatste plaats. Elk puntje is dan ook meer dan welkom!

Voor Klimaatgroep°Stars speelden Yvette Gombert, Eline Gras en Saskia de Jong. Yvette startte tegen Femke Bulthuis. Ze had weinig kans en verloor met 3-0. Hierna was het de beurt aan Eline. In de eerste set werd Eline behoorlijk overklast door Sabine de Bruijckère. Maar na deze 11-1 gooide Eline het over een andere boeg en won knap de volgende drie games zodat de stand weer in evenwicht was. Saskia kon deze trend niet doorzetten en verloor in 3 games van derde speelster: Miriam van der Poel. Het dubbel was zeer spannend en eindigde in 5 sets, helaas ten gunste van VVV. Inmiddels stond het 3-1 voor de thuisploeg. Yvette pakte knap het volgende punt door in drie games Sabine de Bruijckère de baas te blijven. Saskia had vervolgens weinig kansen tegen Femke. Hierdoor werd het 4-2 voor het team uit Leidschendam.

Eline Gras hield haar goede spel van de eerste wedstrijd vast en won in een marathonpartij bestaande uit 5 games van Miriam van der Poel. Voor de laatste drie wedstrijden waren ook allemaal 5 games nodig. Saskia speelde een goede partij maar kwam net tekort met 12-10 in de vijfde set tegen Sabine de Bruijckère. Yvette was al niet veel gelukkiger. Alweer een monsterpartij die eindigde met 13-11 winst in de laatste game voor van der Poel. Eline liet zien dat het ook de andere kant op kon en won haar laatste partij in 5 games van Femke Bulthuis en bezegelde haar optreden met een prachtige hattrick! De eindstand bleef staan op 4-6 in het nadeel van Klimaatgroep°Stars. Een terecht en tegelijk ook een best goed resultaat dat op voorhand misschien niet eens verwacht was.

Nadat de dames aan hun sportieve plicht voldaan hadden bleef het nog lang onrustig in Den Haag en omgeving. Met deze uitslag zijn de dames drie punten los van de laatste plaats. Halverwege de competitie is er dus nog een hoop mogelijk!

Volgende wedstrijd: Dames Klimaatgroep°Stars 2 – Alexandria ’66 1
Datum: Zaterdag 22 maart
Locatie: Coenderweg 15a Middelstum
Aanvang: 18.00 uur

Tussenstand dames 2de divisie poule C:
Disnierats 1 5 - 43
GTTC Groesbeek 1 5 - 33
VVV 1 5 - 26
Alexandria '66 1 5 - 17
Klimaatgroep Stars 5 - 17
TT Nijmegen 1 5 - 14

Bron: TTV Midstars (20 maart 2014) Foto: © Ivo Lint, TTV Midstars