Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Klimaatgroep°Stars 1 boekt knappe overwinning tegen LTTV Scylla

Zaterdag 5 oktober stond voor Klimaatgroep°Stars 1 uit Middelstum de uitwedstrijd tegen LTTV Scylla uit Leiden op het programma. LTTV Scylla is een grote bloeiende vereniging met jarenlange eredivisie ervaring. Op voorhand zeker geen tegenstander om te onderschatten met spelers zoals Gerard Bakker Jr. in de gelederen.

De opstelling van de Klimaatgroep°Stars bestond zoals altijd uit captain Jan Tammenga en de twee jeugdtalenten Stellan Smid en Colin Rengers. Voor LTTV Scylla traden aan: Martin van Rijn, Thijs Langeveld en Joost van Santen. Ten aanzien van de stand in de 1ste divisie was het een cruciaal duel. Beide teams willen graag omhoog kijken. Zoveel mogelijk punten uit Leiden mee te nemen was voor Jan, Stellan en Colin op voorhand dan ook het hoofddoel van deze wedstrijd. Met de voorbereiding van de heren zat het wel goed. Na het gelijkspel (5-5) van vorige week zaterdag tegen TTCV Herwaarden, waar toch op vele vlakken wat meer in gezeten had, waren de heren van Klimaatgroep°Stars 1 gebrand goed te presteren. En met een uitslag van 7-3 in het voordeel van de Klimaatgroep°Stars, lijkt de opmars naar boven nu definitief te zijn ingezet. Stellan Smid beet in Leiden het spits af. De week daarvoor was hij nog goed voor een rasechte hattrick. Stellan bleek deze vorm nog lang niet kwijt te zijn, want met 4-11 7-11 9-11 tegen Martin van Rijn zorgde hij voor het eerste punt voor de Klimaatgroep°Stars. Hierna was het de beurt aan teamcaptain Jan Tammenga. Hij mocht aantreden tegen Thijs Langeveld, de op papier sterkste speler van Scylla. Jan speelde gefocust en liet er geen gras over groeien: met 3-11 8-11 8-11 was het tweede punt een feit! De derde partij ging tussen Klimaatgroep°Stars speler Colin Rengers en Joost van Santen van Scylla. Colin volgde het voorbeeld van zijn teamgenoten, en won ook soeverein in drie sets met 10-12 2-11 en 8-11. Een mooie opsteker voor hem en het team. Dit bracht de tussenstand op 3-0 in het voordeel van de Klimaatgroep°Stars!

Foto Stellan Smid: ©Ivo Lint TTV Midstars

Na de eerste drie enkelpartijen was het tijd voor het dubbelspel. Klimaatgroep°Stars heeft dit seizoen al een aantal combinaties uitgeprobeerd , helaas tot dusver nog zonder resultaat. Dit keer mochten Jan Tammenga en Stellan Smid het opnemen tegen het koppel Van Rijn / Langeveld. Na verlies van de eerste set met 11-7 kwamen Jan en Stellan in de 2de set goed terug. (6-11). Helaas verloren ze hierna de 3de set na grote voorsprong (12-10) en vervolgens ook de 4de set met 11-5. Het eerste tegenpunt van de avond was een feit (3-1) Toch werd na deze tegenvaller direct de missie vervolgd: Stellan won zijn 2de enkelpartij van de avond tegen kopman Langeveld met goed spel: 7-11 9-11 12-10 en 7-11. Colin dit helaas net niet doortrekken en verloor zijn 2de partij met 7-11 11-6 11-6 en 11-7 van Martin van Rijn. Hiermee was de stand inmiddels op 2-4 in het voordeel van de Klimaatgroep°Stars aanbeland.

De 7de partij werd een psychologische kraker: in 5 sets wist Jan Tammenga op karakter de overwinning tegen van Santen uit het vuur te slepen (5-11 4-11 11-9 11-9 6-11). Colin Rengers wist bijna voor een stunt te zorgen tegen kopman Langeveld, door eveneens een 5de set af te dwingen. Colin speelde zeer goed maar helaas ging de laatste set toch naar Scylla met de omgekeerde cijfers van teamgenoot Tammenga. (11-7 11-6 9-11 11-13 11-6). Dit bracht de tussenstand op 3-5 in het voordeel van de Klimaatgroep°Stars. De laatste twee partijen waren cruciaal om een nieuw gelijkspel te voorkomen. Stellan startte in een heuse thriller tegen Joost van Santen. Na de 1ste set gewonnen te hebben met 14-16 was de 2de set met 15-13 voor de speler van Scylla. Stellan zette hierna alles op alles en trok de partij met 8-11 en 7-11 naar zich toe. Hiermee pakte hij voor de tweede maal een hattrick in het enkelspel. Een prestatie van formaat! Jan bewees in zijn laatste partij dat tafeltennis naast fysieke inspanning ook veel mentale veerkracht vereist. Jan wist een 2-1 set achterstand op karakter om te buigen in een 5 sets overwinning en pakte hiermee eveneens zijn hattrick. (7-11 11-9 11-4 11-13 7-11) Hiermee was met een eindstand van 7-3de eerste overwinning van de Klimaatgroep°Stars in de 1ste divisie een feit en de missie van deze dag volbracht.
 

Klimaatgroep°Stars stijgt met deze zege naar de 3de plaats in de 1ste divisie. Slechts 4 punten achterstand op nummer 2 Tempo Team en 6 punten op koploper JCV 1. Zaterdag 12 oktober wacht Pecos in de thuiswedstrijd vanaf 15.00 in de tafeltennishal aan de Coendersweg 15a te Middelstum. Het belooft een zeer spannende en spectaculaire wedstrijd te worden. Kom onze mannen dan ook aanmoedigen! De entree is gratis.

Bron en foto: TTV Midstars (7 oktober 2013)