Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Klimaatgroep°Stars leidt kleine nederlaag in Vught tegen JVC

De lange reis van Middelstum naar Vught werd afgelopen zaterdag niet omgezet in een overwinning. Tegen JVC leidde Klimaatgroep°Stars een 6-4 nederlaag waardoor het team van coach Gert Stulp nog geen overwinning heeft mogen bijschrijven op het palmares. Jan Tammenga speelde degelijk in Vught en leverde met twee overwinningen een grote bijdrage aan de 4 punten die het team meeneemt naar Middelstum.

Promovendus JVC, vorig seizoen nog spelend in de landelijke 2e divisie, heeft zich versterk met de komst van Erik van Opstal. Van Opstal speelde vorig seizoen ook al in de 1e divisie bij Dordrecht. Jos Verhulst is de kopman van het team. Verhulst heeft jarenlang in de eredivisie gespeeld en met de komst van Van Opstal naar Vught moet het team zich kunnen handhaven in de 1e divisie. Dat is ook de doelstelling van Klimaatgroep°Stars. Klimaatgroep°Stars startte goed in Vught. Stellan Smid wist gelijkt te winnen van Peter van Opstal wel met de vermelding dat iedere gewonnen game met het kleinste verschil werd binnengehaald (12-10, 10-12, 9-11, 9-11).

Kopman Tammenga mocht in de tweede partij van de dag gelijk aantreden tegen Verhulst. De twee spelers hebben in het verleden regelmatig met elkaar de degens gekruist. Verhulst vreesde vooraf aan de partij de tegenstand van Tammenga maar wist de partij toch met 3-1 in zijn voordeel te beslissen. Rengers bracht de Groningers in de 3e partij van de dag weer op voorspong door Peter van Iwaarden op een 3-2 nederlaag te trakteren en dat was een puike prestatie van het 16-jarige talent in dienst van de Middelstumers. Van Iwaarden is een lastige speler die speelt met noppen zowel op de backhand- als op de forehandkant van zijn bat. Dit is vrij uniek in tafeltennisland waar de meeste spelers spelen met gladde rubbers. Ondanks het feit dat Rengers niet veel ervaring heeft tegen spelers met dit materiaal ontdeed hij zich knap van Van Iwaarden. Daarmee schreef Rengers ook zijn eerste overwinning bij van dit seizoen in de 1e divisie. Stellan Smid beet zich in de loop van de wedstrijd stuk op Van Iwaarden en evenaarde niet de prestatie van zijn teamgenoot. Ondanks de 2-1 voorsprong in Vught was de koek snel op voor de Groningers. Jan Tammenga bond van Iwaarden en Van Opstal nog aan de zegekar maar daar bleef het bij in Noord-Brabant. Verhulst was de grote triomfator van de thuisploeg door drie keer ongeslagen te blijven. Zowel Rengers, 3-0 nederlaag, als Smid, 3-1 nederlaag, waren niet opgewassen tegen ex-eredivisionist Verhulst. Een mooie leerschool voor the youngsters waarin duidelijk wordt wat er nog aan trainingsarbeid moet worden verricht om in de toekomst spelers als Verhulst wel de baas te zijn.

Eestvolgende wedstrijd zaterdag 28 september aanstaande in Middelstum:

Klimaatgroep°Stars 1 – TTV Herwaarden 1. Aanvang 15.00 uur.

Bron en Foto: TTV Midstars (23 september 2013)