Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Klimaatgroep°Stars verliest in eigen huis van JCV

Na een knap gelijkspel in de uitwedstrijd tegen ex-koploper Tempo-Team (5-5) lukte het Jan Tammenga, Stellan Smid en Colin Rengers van de Klimaatgroep°Stars afgelopen zaterdag 2 november helaas niet om het thuisvoordeel in winst om te zetten, en was na 5 uur tafeltennis de einduitslag van 7-3 in het voordeel van JCV uit Vught een feit. Op voorhand waren er genoeg kansen, toch vielen, zeker in het eerste deel van de wedstrijd, de partijen net de verkeerde kant uit.

Kopman Jan Tammenga beet het spits af tegen eveneens kopman Jos Verhulst. Een partij die je normaal gesproken later op de avond verwacht. Het was voor Jan dan ook zaak om direct 100% gefocust te zijn. Jos Verhulst startte sterk en Jan kwam hierdoor 2-0 in games achter. Hij wist de partij nog om te buigen door de derde game te winnen, maar in de vierde game trok de tegenstander toch nog de overwinning naar zich toe. Hierna was het de beurt aan Stellan Smid. Hij begon sterk tegen Peter van Iwaarden en de emoties liepen net als in de eerste partij behoorlijk hoog op. Peter van Iwaarden is een lastige speler met aan beide kanten materiaal (korte en lange noppen) Stellan verloor nipt de eerste game met 12-14. De game hierna was Smid al even ongelukkig, deze ging ook zeer close naar JCV met 10-12. Hierna herpakte Stellan zich op grootse wijze en boog de 2-0 achterstand om met gamewinsten van 11-5 en 11-3 en stond het ineens weer 2-2 in games. Helaas pakte van Iwaarden toch nog de laatste game met 6-11 en was stond het 2-0 voor de gasten uit Vught.

Colin Rengers verloor hierna in 5 games nipt van JCV speler Erik van Opstal en het dubbelspel waarin Tammenga en Smid voor de Klimaatgroep°Stars aantraden ging in 4 games eveneens naar JCV. Smid kon hierna gelijk door tegen kopman Jos Verhulst en pakte met goed spel brutaal de eerste game. Hierna kon Stellan goed bijblijven en ging de wedstrijd op en neer, ook in emotioneel opzicht. Uiteindelijk gaf toch de eredivisie ervaring van Verhulst de doorslag en stond er een 5-0 achterstand op de borden in Middelstum. Na de pauze werd de inhaalslag ingezet. Jan Tammenga moest in de volgende partij de eerste game nog aan Erik van Opstal laten, maar daarna zette hij gedecideerd met 11-9, 11-5 en 11-6 zijn tegenstander opzij. Colin Rengers had blijkbaar goed opgelet, want ook hij verloor alleen nipt de eerste game van verdediger Peter van Iwaarden (15-13). Hierna wist hij met zeer overtuigend spel en een aantal prachtige publiekspunten de wedstrijd in 4 games naar zijn hand te zetten. Klimaatgroep°Stars zette deze lijn door, want ook Stellan Smid boekte hierna een knappe 4 sets overwinning op Van Opstal en bracht hiermee de tussenstand op 5-3.

Het zou dus weer op de laatste partijen aankomen. Colin startte sterk tegen kopman Verhulst, maar kwam toch in de eerste twee games net een haar tekort. Colin laadde zich nog een keer op en verraste Verhulst in de derde game met slimme blokballen op zijn forehand en pakte deze game verdiend met 11-9. De vierde game ging helaas toch naar Verhulst, jammer want hier had duidelijk veel meer ingezeten. Het slotstuk van de avond was voor Jan Tammenga tegen Peter van Iwaarden. Jan kreeg weinig grip op de wedstrijd en van Iwaarden leek dan ook vrij makkelijk te gaan winnen. In de derde game besloot Jan bij grote achterstand toch nog een poging te doen om 10 punten op rij te maken. Hij kwam ver, heel ver! Tammenga speelde tactisch sterk en kwam bijna op gelijke hoogte met de tegenstander die al tijden praktisch op matchpoint stond. Een time-out voor JCV was nodig om Jan af te stoppen en hij verloor na 6 punten op rij gewonnen te hebben toch nog de wedstrijd. De eindstand van 7-3 was hiermee een feit. De spelers van Klimaatgroep°Stars waren alle drie teleurgesteld, omdat er veel meer in gezeten had. De komende wedstrijden gaan nu heel cruciaal worden om handhaving in de eerste divisie veilig te stellen.

De tussenstand in de eerste divisie:
JCV 1 7 - 43
TTCV Van Herwaarden 1 8 - 43
Tempo-Team 1 7 - 41
Klimaatgroep Stars 8 - 34
Scylla 2 7 - 34
Pecos 2 7 - 25

Zaterdag 16 November staat de thuiswedstrijd tegen Scylla op het programma, een zeer belangrijk duel. Kom ons dan ook in grote getale aanmoedigen in onze tafeltennisarena aan de Coendersweg 15a te Middelstum!

Bron: TTV Midstars (4 november 2013) Foto's: Jannes Klaassen